Bestie 2K

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Bestie 2K

Post autor: szczurek »

Beastlord - Tuskgor Chariot @ 283 Pts (sv. 1+ i regenka)
Undivided; Shield
Sword of Might [20]
Armour of Damnation [30]
Crown of Everlasting Conquest [50]

Bray Shaman @ 131 Pts
Undivided; Magic Level 1; Braystaff
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

Bray Shaman @ 131 Pts
Undivided; Magic Level 1; Braystaff
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

Wargor @ 106 Pts (sv. 3+ i 5+ ward)
Undivided; Great Weapon; Shield
Chaos Armour [10]
Crown of Horns [30]

5/5 Beast Herd @ 75 Pts
champion

5/5 Beast Herd @ 75 Pts
champion

5/5 Beast Herd @ 55 Pts

7/9 Beast Herd (Gors/ungors) @ 120 Pts
FCG

2 x 5 Chaos Warhounds @ 60 Pts

4 x Tuskgor Chariot @ 85 Pts

undivided

5 Chaos Furies @ 75 Pts

3 Minotaurs @ 138 Pts

Great Weapon

2 Chaos Giant @ 410 Pts

Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 75
Total Army Cost: 1999

No wiec tak :
Dwa herdy z championami oraz Duzy herd + wargor ida do ambusza .
Maly + ewentualnie pieski robia za screen :D
Chcialem wysatwic centigory ale jakos pkt. nie styknelo :( (moze zamiast chariota albo krowek ;) - wiem ,ze sa fajne ale jakos ja ich nie lubie ;))
No i braklo na plaszczki :(

p.s-Co sadzicie o demontkach ??? niby 20 cali itp. ale 150 pkt. :shock: troche duzo ;) Uzywa z was ktos ???
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Trochę za mały kop imo - czarioty są silne, ale dla mnie 5 to już zbyt dużo ;) Jeden strzał z armatki i po ptokach, przy czym z racji dużego wyboru celów można się pogubić :) Wolę trochę mniej losowy czynnik, jak minoski, których mi tu brakuje - taka biedna trójeczka... ;)
Sporo punktów w tym ambushu... Ale z drugiej strony może to i nawet lepiej? Przy czym wróg ma mniejsze problemy do czego strzelać ze śmieciuchów pokroju handgunersów. A 3 mało liczne unity do screenu po pierwszej turze praktycznie odpadają.
Te dwa gigsy bym rozmienił na drobne - znaczy, 4 spawny, ewentualnie gigs i 2 spawny. Ale co kto woli. Tutaj za gigantami opowiada się też większa siła przebicia.
Ogólnie rozpa mi się podoba, przy czym mi by się takim czymś dobrze nie grało - ale to już kwestia gustu. Jakieś zboczenie na punkcie rydwanów po TK? ;)

EDIT: Demonetek bym używał jakbym miał exalteda/princa slanesha. Do LoSa, i dla klimatu. Bo rzeczywiście, jakby drogie trochę, a choć 20-calowy fast to jednak nie jest to fly...
Uerph.

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Errata do RULEBOOKA hero nie może dodawać save rydwanu do swojego save...........

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Szczur6 pisze:Errata do RULEBOOKA hero nie może dodawać save rydwanu do swojego save...........
... w walce wrecz ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

@Szczurza Jucha

Dwa giganty sa bo lepsza sila przebicia (oprocz chariotow ,krowek i herosa) nic do bicia ciezszych oddzialow nie ma :( (jakos krowek nie lubie ,wole doplacic i dac DO) .
Jakieś zboczenie na punkcie rydwanów po TK? Wink
po czym wnosisz ;) :roll: :P :P :P po prostu sa w maire tanie ,sa core i zapewniaja solidna sile (cena/mozliwosci ;)) .
Errata do RULEBOOKA hero nie może dodawać save rydwanu do swojego save...........
:shock: :shock: :shock: :shock: no to padaka :( lipa totalna (nie che grac magia ,alordzik na piechte ..... :roll: ).
Szkoda ...... :? :(
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Dwa giganty sa bo lepsza sila przebicia (oprocz chariotow ,krowek i herosa) nic do bicia ciezszych oddzialow nie ma (jakos krowek nie lubie ,wole doplacic i dac DO) .
No, w tej rozpisce to fakt. I kolejny dość wytrzymały cel dla armatek (bo spawny też cel dla armatek, ale żadko kiedy wytrzymają jeden strzał... ;) )
A kwestia DO a minoski - wałkowane to już było ;) Niektórzy ogerki lubią, inni nie. Ja nie lubię, wolę mieć minoski. ;)
Uerph.

ODPOWIEDZ