Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
Czy Bulle w armii ironskin tribe są tak jak w zwykłych ograch 1+? bo sie tak zastanawiam, że to dobra opcja taka armijka a wole wziąść 2leadow zamiast 3przymusowych bulli
http://ca.games-workshop.com/CommunityN ... avalry.pdf
http://ca.games-workshop.com/CommunityN ... avalry.pdf
to jest bound spell power level 3 .... więc przeciwnik musi rzucić 3 lub więcej żeby go rozproszyć ... a jesli mu sie nie uda lub tego nie robi to wystrzela automatycznie
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
czy za rinoksa jest połowa punktów? Dziś wyszła taka kwestia i było sporo argumentów za i przeciw. Jeśli jest to co jak mam jednego rinoksa i bull rinoksa w oddziale i jeden ma połowe ran, a drugi jest czysty?
putoa alasti avantoon!
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
jeżeli masz jednego rhinoxa to liczy sie 1/2 VP jeżeli przeciwnik wklepie Ci połowe ran. (przynajmniej ja tak zawsze grałem)
Jeżeli masz dwa rhinoxy i jeden jest zraniony to IMO przeciwnik nie dostaje nic bo musi mieć 1/2 oddziału!
PS. nie opłaca sie brać małego rhinoxa w jednym oddziale z dużym
PS2. Ma ktoś pożyczyć Bull Rhinoxa na kohortex
Jeżeli masz dwa rhinoxy i jeden jest zraniony to IMO przeciwnik nie dostaje nic bo musi mieć 1/2 oddziału!
PS. nie opłaca sie brać małego rhinoxa w jednym oddziale z dużym
PS2. Ma ktoś pożyczyć Bull Rhinoxa na kohortex
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Wiem, że się nie opłaca - to było czysto teoretyczne pytanieFIFI (_!_) pisze:PS. nie opłaca sie brać małego rhinoxa w jednym oddziale z dużym
putoa alasti avantoon!
1. Jeśli w tabeli miscasta wyrzuciłem 3, czyli mój rzeżnik stracił k3 życia to mogę te utracone życie zregenerować??
2. Jaką podstawke ma Skrag Siepacz, i o co chodzi z tymi Pożeraczami że muszą mu towarzyszyć??
3. Grałem z orkami rzuciłem kostkami i dwa pożeracze wyszły na stół.
Moje pytanie odnosi sie do tego czy wszystkie pożeracze wychodzą jednocześnie czy jeden po drugim? Bo była taka sytuacja, że jeden Pożeracz wyszedł cal od NG z fanolami a drugi cal od tamtego Pożeracza.
To wszystko toczy się przy lewym narożniku.
P-pożeracz
G-gobosy + fanole*3
P
P
gggggggg
Przepraszam za składnie i za niejasności:P
2. Jaką podstawke ma Skrag Siepacz, i o co chodzi z tymi Pożeraczami że muszą mu towarzyszyć??
3. Grałem z orkami rzuciłem kostkami i dwa pożeracze wyszły na stół.
Moje pytanie odnosi sie do tego czy wszystkie pożeracze wychodzą jednocześnie czy jeden po drugim? Bo była taka sytuacja, że jeden Pożeracz wyszedł cal od NG z fanolami a drugi cal od tamtego Pożeracza.
To wszystko toczy się przy lewym narożniku.
P-pożeracz
G-gobosy + fanole*3
P
P
gggggggg
Przepraszam za składnie i za niejasności:P
Czy jeśli dam hunterowi Beastkillera i ten dziwnym trafem trafi i zrani jakiś large target to rozumiem że rany z jego bolca są dublowane? to znaczy d3*2? plus pozniej nieudany test tougha i pozniej znow *2? czyli jak dobrze pojdzie mozna large targetowi zadać 8 woundow?
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
niestety nie przejdzie bo jest tam napisane ze w walce wręcz
a no to lipa - opieralem sie tylko na army builderze i nie mialem pod reka booka
- Kedziorson
- Masakrator
jest napisałem mundame weapon ? chyba tak...ale już kiedyś pytałem na głównym forum i wyszło że tylko w CC
w booku napisane ze w CC niestety musze wymyslec inna konfiguracje na huntera
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
I tak command grupa schodzi jako ostatnia, więc sztandar zginie jako ostatni. Przyjmuje się fikcje, że jak pada ten, który ma sztandar w ręku, to podnosi go następny.
putoa alasti avantoon!
Pytanie:
1. Czym zasłaniać się przed defensem? Myślę nad traperami, ale oni są 0-1(czemu?? Inni mają lataczy w core... niech trapery będą spec ;P, ale nie od 0-1!) więc taka max 10 to i tak ich nadal mało jest a jak by były 2 oddziały to nawet jak jeden spanikuje to drugi będzie stał.
1. Czym zasłaniać się przed defensem? Myślę nad traperami, ale oni są 0-1(czemu?? Inni mają lataczy w core... niech trapery będą spec ;P, ale nie od 0-1!) więc taka max 10 to i tak ich nadal mało jest a jak by były 2 oddziały to nawet jak jeden spanikuje to drugi będzie stał.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
możesz spróbowac zwykłymi gnoblarami w szeregu. Tylko jak bicker nie wyjdzie, to pół armii stoi
putoa alasti avantoon!