Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
-
- Mudżahedin
wytłumaczcie mi jedno !!!!!!
CZEMU jednostki z naszej armi które całe życie mieszkaja (niby) w lesie maja kary do poruszania sie po tym terenie !!!!!!!!!!!!!! czy to nie jest jakieś chore? Forest goblins i savage orki !!??
Ja mam pytanko dotyczące wystawiania Goblińskiego shamana na rydwanie. Być może już było, ale znalezienie tego za pomocą Szukaj przerasta moje skromne umiejętności. Czy jak sadzam shamana na rydwan, to mogę temu rydwanowi dokupić dodatkowego wilka i załoganta? Wydaje mi się, że niestety nie, ale wole się upewnić, a nóż widelec jakieś uściślenie gdzieś jest, albo inny patch restrictowany albo i nie. A może po prostu można i tyle. =]
Mogłeś zrobić to co quas napisał w poprzednim poscie to byś nie miał wątpliwości:ajpinus pisze:Dlatego ja mysle ze impakty z monta ida w chellenge.
ajpinus pisze:-patrzysz do RB na jakiej zasadzie impacty sa rozstrzygane
A moze tu nie chodzi o impakty tylko o to kto je zadaje.
Przykro mi voodoo ale przyklad z RB odnosi sie do rydwanu tylko i wylacznie, a w przypadku ironback boar impakty wchodza z monta a nie rydwanu, takze moze podasz mi cytat ze impakty z monta traktuje sie jak z rydwanu to wtedy bede mial jasnosc.
I nie podawaj mi cytatow z RB bo znam go na pamiec. Gdy cos jest w RB to sie nie pytam.
Przykro mi voodoo ale przyklad z RB odnosi sie do rydwanu tylko i wylacznie, a w przypadku ironback boar impakty wchodza z monta a nie rydwanu, takze moze podasz mi cytat ze impakty z monta traktuje sie jak z rydwanu to wtedy bede mial jasnosc.
I nie podawaj mi cytatow z RB bo znam go na pamiec. Gdy cos jest w RB to sie nie pytam.
Zacznijmy od tego czym są impacty. Są one odwzorowaniem impetu z jakim wpada coś dużego w oddział czy to bedzie rydwan, mount czy ogr.ajpinus pisze:Przykro mi Voodoo ale przyklad z RB odnosi sie do rydwanu tylko i wylacznie, a w przypadku ironback boar impakty wchodza z monta a nie rydwanu, takze moze podasz mi cytat ze impakty z monta traktuje sie jak z rydwanu to wtedy bede mial jasnosc.
W opisie przedmiotu jest napisane że dzik zadaje D3 s5 uderzenia w ramach impactów. Zasada impactów jest opisana jedynie w dziale rydwanów w RB i jest uniwerslana. Dla mnie jest więc sprawa jasna.
Podobny przykład- dzwon. Nie jest napisane że to rydwan ale siła 7 go niszczy. Jest takim mountem dla szaraka który również zadaje impacty.
I chwała Ci za to.ajpinus pisze:bo znam go na pamiec
a ch%&j do tego kto to robi. zreszta rydwan to tez mount,i tez idzie do challange.ajpinus pisze:quas: Co z tego ze zadaje impakty?? Liczy sie czy jest montem czy rydwanem a nie to czy zadaje impakty. Monty w chellengu wala w chellenge a nie w regiment. Dlatego ja mysle ze impakty z monta ida w chellenge.
i twoje myslenie nie ma zadnego poparcia w zasadach.
ajpinus przegiales. Nie dosc ze pytasz sie o kompletne bzdury, to jeszcze bzdurnie, niezgodnie z zasadami probujesz je tlumaczyc. Jestes do tego wulgarny i bez przyczyny atakujesz urzytkownikow forum. Oficjalnie chce wniesc na ciebie skarge do modow tego forum i postuluje o kare przewidziana w regulaminie za takie zachowanie. Na forum jest wielu mlodych urzytkownikow i takie zachowania nie moga sie zdarzac.
P.s. Nie wiem skad sie urwales chlopczyku, ale widac, ze nie dorosles do tego hobby.
P.s. Nie wiem skad sie urwales chlopczyku, ale widac, ze nie dorosles do tego hobby.
Dość spamu, a zwłaszcza chamskich wjazdów osobistych. Ajpinus powstrzymaj lepiej język, bo dobrej opini sobie nie wyrabiasz, a za następny taki tekst admini potraktują Cię banem. Kwestia impaktów jest jasna i koniec dyskusji.
Mam kilka pytań:
Czy można wstawić NG Shamana do oddziału orków[savage] ?
Czy rzucając czar nr 6 z magii waaagh na działa, czar wchodzi bez testu inicjatywy?
Jak wygląda formacja Squig Herdów? Nie są oni skirmishem, więc ustawia się ich w regularne linie[mają ranki?]
Przykładowo rzucam squigom 8 cali ruchu. Czy jest to ruch który mogę rozdysponować, ale mogę też ruszyć się mniej, czy muszę wykonać cały w zadeklarowanym kierunku? Czy wtedy squigi jadą 8 cali a gobliny zostają na 4, czy cały oddział rusza się normalnie mimo tego że move G to 4?
Czy zawsze trzeba robić randomising shooting hits, np. jeśli squigi dostają z działa typu cannon?
Czy można wstawić NG Shamana do oddziału orków[savage] ?
Czy rzucając czar nr 6 z magii waaagh na działa, czar wchodzi bez testu inicjatywy?
Jak wygląda formacja Squig Herdów? Nie są oni skirmishem, więc ustawia się ich w regularne linie[mają ranki?]
Przykładowo rzucam squigom 8 cali ruchu. Czy jest to ruch który mogę rozdysponować, ale mogę też ruszyć się mniej, czy muszę wykonać cały w zadeklarowanym kierunku? Czy wtedy squigi jadą 8 cali a gobliny zostają na 4, czy cały oddział rusza się normalnie mimo tego że move G to 4?
Czy zawsze trzeba robić randomising shooting hits, np. jeśli squigi dostają z działa typu cannon?