2250 HE, BP+R

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

2250 HE, BP+R

Post autor: thurion »

jak ktos nie zasadzi tym Demonom 20-0 to jest plewa ;)
1 Prince @ 621 Pts
General; Halberd
Armour of Caledor [25]
Vambraces of Defence [55]
Amulet of Light [15]

1 Dragon: Star @ [370] Pts

1 Noble @ 184 Pts
Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Helm of Fortune [25]
Sword of Might [15]
Gem of Courage [10]

1 Elf Steed: Barded @ [0] Pts

1 Mage @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]

10 Archers @ 110 Pts
Longbow

10 Archers @ 110 Pts
Longbow

6 Dragon Princes @ 220 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard
War Banner [20]

5 Ellyrian Reavers @ 95 Pts
Bow; Light Armour

9 White Lions @ 190 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; FCG
Lion Standard [25]

9 Swordmasters @ 180 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Banner of Ellyrion [15]

1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts

Casting Pool: 3

Dispel Pool: 3

Models in Army: 65

Total Army Cost: 2250
jakby nie bylo u nas takiego zaglebia gejowskiego (z 6 graczy HE jak nie wiecej...) to bym sobie to chetnie zebral, HE na BP+R staja sie naprawde jedna ze scislo czolowkowych armii :wink:

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

He bez BP to mocno armia :)

A smok to plewa - są lepsze kombinacje ;-)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

co tu dużo mówić, fajne. :)
BP+R daje HE jeszcze więcej możliwości grywalnego złożenia.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Furion pisze:He bez BP to mocno armia :)

A smok to plewa - są lepsze kombinacje ;-)
jezeli uwazasz ze star dragon pod katem demonow i ogolnie druzynowek to slaba kombinacja to czekam na przedstawienie lepszej ;)

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

HE to armii która się zawsze fajnie składa i nie tylko według bp+r. Po prostu w tej armii wszystko jest częściowo przydatne :)

Osobiście pozbył bym się jednego bolca i w zamian za to dał orła.
SM zmniejszył do liczby 7(max8). Za wolne pkt dokupił WL.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

thurion pisze: jezeli uwazasz ze star dragon pod katem demonow i ogolnie druzynowek to slaba kombinacja to czekam na przedstawienie lepszej ;)
pod katem demonow to SD ewidetnie jest dobry. jezeli chodzi o druzynowki, to to jest akurat specyfika latajacych LT - zawsze na druzynowki sa dobre ;-)

lepsza w sensie turniejowa, bo bardziej uniwersalna, to imho nie zawiera smoka ;-) zreszta sam zobaczysz na najblizszym masterze 2k+ :P

pozdrawiam
Furion

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Do postu wyżej: w ogólnym założeniu nie opłaca się stracić możliwości podwajania specjali dla 1 bolca. Więc albo 4 albo 2.

Do rospy:
Mam coś podobnego, tylko bez BSB i z 7 SM z muzykiem, a za punkty wole dać
- 5 SH z muzykiem (123)
- 5 Shadow Warriorsów (80)
- 2 WL + rzut liderki na 3 kostkach na WL (40)
- muzyka na DP/Faście

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Wrzuciłbym drugi unit dragonów i zamiast bolcy dwa orły.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

DolmiR pisze:Wrzuciłbym drugi unit dragonów i zamiast bolcy dwa orły.
to bym wrzocil na Euro Compie, wtedy wypadaja ellyrianie i 2 bolce a wchodza 2 orly i drugi oddzial dragonow

na BP+R imo sie nie oplaca... zreszta ja zawsze bylem zwolennikiem teorii albo cos na maxa albo wogle ;)

@Paku, ten bsb niszczy czasoprzestrzen, pograj se nim, naprawde warto..

pzdr

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

gralem czyms podobny do tego co mowicie , czyli 2 bolce , 2 elyrioni , 2 dragoni , smoczek itp. i powiem ze brakuje troche strzelania w tym "defensie" opcja 4 bolcow brzmi ciekawie ale mam kilka zastrzeżeń:

-wymaga dobrego skilla podczas wystawiania , gry smokiem i oslaniania bolcow , to sa kluczowe sprawy.

-bardzo droga i do tego malo liczebna piechota , ciezko znalezc mi miejsce w ktorym sie splaca

-bsb w dragonach z lionem standarem jest niezla kombincja , moga przyjac prawie wszystko i ustawic przeciwnika do kontry np. smokiem.

-malo jednostek udezeniowych , wiem ze jest maly wybor , ale moze 1 lion chariot by cos poradzil . Za malo je testowalem zeby cos napisac konkretniej.

-za malo fastow , ktorych nie ma jak wstawic , a dzieki ktorym ta rozpa byla by mistrzowska.

- 18 spearmenow z WB FCG naprawde daje rade . Z BSB maja +7 do CR i niezlego kopa. tak zamiast WL lub SM np.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

mysle ze skilla podczas wystawiania i przy grze smokiem mi nie zabraknie ;) co do bolcow to na BP+R mniej jest rzeczy ktore im zagrazaja, wiec juz na poczatku jest latwiej

lioni moim zdaniem sa super, swordzi sa troche gorsi ale mimo wszystko wole ich od spearmenow... w swordow jak wpadne psami to jestem jechany, w speramenow nawet z +5 co CR i tak ich wkoncu zmielam

nad lionem w dragonach wlasnie myslalem, wtedy na WL pojdzie standard of balance (ew na odwrot)

lion chariot to fajny pomysl, szczegolnie ze ludzie odchodza od chariotow a tym samym od rzeczy ktore charioty jada, moze byc niezla niespodzianka ;)

nad fastami tez ubolewam, ale drugiego nie mam jak wziasc, mozna wziasc silverow ale to jest moim zdaniem takie ani to ciezka ani lekka, takie gowno...

spermeni powoduja utrate lucznikow, mimo wszystko w tej armii jest 25 lukow + 4 bolce, wiec mam dosc pokazny argument do tego zeby to przeciwnik do mnie szedl nie ja do niego... stad automatycznie wieksza przydatnosc elitarnych piechot, obie ruszaja sie przez las bez minusow wiec bez problemu mozna je pochowac za lasami i pozniej wyjsc, ew czatowac w lasach zabezpieczajac bolce

ja bym tam raczej duzo nie zmienial ;) zreszta rozpa jest do testowania bardziej jako jedna z opcji na DMP niz dla mnie :P

pzdr

ODPOWIEDZ