Unnamed1669 Pts - Skaven Army
1 Warlock Engineer @ 135 Pts
General; Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Staff of Sorcery [50]
Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Storm Daemon [25]
Dispel Scroll [25]
Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
29 Clanrats @ 235 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
29 Clanrats @ 235 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
5 Night Runners @ 35 Pts
2ndWeapon
5 Night Runners @ 35 Pts
2ndWeapon
3 Poison Wind Globadiers @ 30 Pts
Poison Wind Globe
2 Poison Wind Globadiers @ 20 Pts
Poison Wind Globe
20 Clanrat Slaves @ 44 Pts
Musician
20 Clanrat Slaves @ 44 Pts
Musician
5 Gutter Runners Tunnelling Team @ 85 Pts
Tunnelling Team; 2ndWeapon; Poisoned Hand Weapons
10 Warplock Jezzail teams @ 200 Pts
Jezzail; Pavise
10 Warplock Jezzail teams @ 200 Pts
Jezzail; Pavise
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
Warp Lightning Cannon Misfires
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 146
Total Army Cost: 1668
Skaveny 1699
- Shakin' Dudi
- Masakrator
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Jeśli ma to być rozpiska uniwersalna to nie daje rady. Za dużo punktów w jezzailach i przynajmniej o jeden oddział clanratów za mało. Przez pierwsze 2 tury masz do przodu i ile zabijesz to Twoje, ale w 4 już Cie na stole nie ma....
- Shakin' Dudi
- Masakrator
latarka to shit? To co za nią? Wogole jest sens slavy dopakowywac? Czemu za duze Jezze?
- swieta_barbara
- habydysz
1699 to juz oficjalnie?
Nie masz oka, zeby 3 duze pioruny siekac.
Nie potrzebujesz sorcery, masz i tak za malo kostek - lepiej wez charm.
A zamiast latary proponowalbym jednak 15 mengili.
Nie masz oka, zeby 3 duze pioruny siekac.
Nie potrzebujesz sorcery, masz i tak za malo kostek - lepiej wez charm.
A zamiast latary proponowalbym jednak 15 mengili.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
nie, nie oficialnie, nie wiem jaki format w Lublinie na masterze bedzie.
za latarke - mengile albo nicShakin' Dudi pisze:latarka to shit? To co za nią? Wogole jest sens slavy dopakowywac? Czemu za duze Jezze?
jest sens - 5 slavow to tylko 10 pkt a roznica w skutecznosci miedzy 20 a 25 kolosalna
jezzy na male punkty generalnie sa slabszew niz na duze... jjesli lubisz zeby ci 200 pkt uciekalo od pierwszej paniki, to bierz
to oczywiscie moje zdanie, Morrok czy Mlody pewnie by napisali odwrotnie
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
a moje zdanie to już nie jest ważne??
Elektrycy to gówno. Po prostu nigdy mi się nie sprawdzili. Dawałem im szansę wiele razy ale zawsze wybuchali!!
Oczywiście 20 jezzaili za 400 punktów to jakieś nieporozumienie do grania turniejowego, schodzą bardzo łatwo (TK, inne Skaveny, WE). To za duże ryzyko- lepsze jednak dwie wykopki
Slavesi za 50 punktów (23 z muzykiem) to mój ulubiony format. Globków można dać więcej (do czterech).
Latara daje radę i na małe punkty. No a jak chcesz magów to źle ich złożyłeś. Imo Charm to obowiązkowy przedmiot na panu ze Stormem.
Moim zdaniem lepszy będzie na te lubelskie punkty Eshin na dwóch magach i BSB z weeping bladem i jeśli mi nie zbanują SoCa i Manflayerów to tak pojadę.
Elektrycy to gówno. Po prostu nigdy mi się nie sprawdzili. Dawałem im szansę wiele razy ale zawsze wybuchali!!
Oczywiście 20 jezzaili za 400 punktów to jakieś nieporozumienie do grania turniejowego, schodzą bardzo łatwo (TK, inne Skaveny, WE). To za duże ryzyko- lepsze jednak dwie wykopki
Slavesi za 50 punktów (23 z muzykiem) to mój ulubiony format. Globków można dać więcej (do czterech).
Latara daje radę i na małe punkty. No a jak chcesz magów to źle ich złożyłeś. Imo Charm to obowiązkowy przedmiot na panu ze Stormem.
Moim zdaniem lepszy będzie na te lubelskie punkty Eshin na dwóch magach i BSB z weeping bladem i jeśli mi nie zbanują SoCa i Manflayerów to tak pojadę.
A ja gram na dwóch magach i assasinie..naprawdę daje radę..oczywiscie Mengile też są; nie gram na cover of darkness , prędzej zaszkodzi niż pomoże