Szczury 2250 BP+R
Szczury 2250 BP+R
1Unnamed2250 Pts - Skaven Army
1 Grey Seer @ 315 Pts
General; Magic Level 4; Skaven Magic
#4 Warpstone Tokens [0]
Dispel Scroll [25]
Warpscroll [30]
Warpstone Charm [25]
1 Chieftain @ 149 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Storm Banner [75]
1 Warlock Engineer @ 135 Pts
General; Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Eye of the Horned Rat [25]
Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Storm Daemon [25]
Dispel Scroll [25]
29 Clanrats @ 235 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
25 Clanrats @ 200 Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
25 Clanrats @ 200 Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
26 Clanrat Slaves @ 56 Pts
Musician
Musician
25 Clanrat Slaves @ 54 Pts
Musician
5 Night Runners @ 35 Pts
2ndWeapon
5 Night Runners @ 35 Pts
2ndWeapon
5 Night Runners @ 35 Pts
2ndWeapon
2 Poison Wind Globadiers @ 20 Pts
5 Gutter Runners Tunnelling Team @ 85 Pts
Tunnelling Team; 2ndWeapon; Poisoned Hand Weapons
7 Warplock Jezzail teams @ 140 Pts
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 210
Total Army Cost: 2250
Czekam na porady i sugestie. I przede wszystkim czy jest według was sens brać w tej armi Storm Banner.
1 Grey Seer @ 315 Pts
General; Magic Level 4; Skaven Magic
#4 Warpstone Tokens [0]
Dispel Scroll [25]
Warpscroll [30]
Warpstone Charm [25]
1 Chieftain @ 149 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Storm Banner [75]
General; Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Eye of the Horned Rat [25]
Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Storm Daemon [25]
Dispel Scroll [25]
29 Clanrats @ 235 Pts
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
25 Clanrats @ 200 Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
25 Clanrats @ 200 Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
Musician
Musician
25 Clanrat Slaves @ 54 Pts
Musician
5 Night Runners @ 35 Pts
2ndWeapon
5 Night Runners @ 35 Pts
2ndWeapon
5 Night Runners @ 35 Pts
2ndWeapon
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 210
Total Army Cost: 2250
Czekam na porady i sugestie. I przede wszystkim czy jest według was sens brać w tej armi Storm Banner.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, o 19:49 przez termi, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedną turę przetrwasz, ale kiedy dojedzie np. taka Bretonia, to możesz zacząć zwijać modele do teczuszki.
Nie rozumiem, czemu wszyscy upierają się tak na elektrownię. Mnie się ona żadko sprawdza, miscasty za szybko kończą mi tury magii. Pomyśl może nad jakimś Plague Priestem, Monkami, Cenzerami, żeby było czym także powalczyc...
Nie rozumiem, czemu wszyscy upierają się tak na elektrownię. Mnie się ona żadko sprawdza, miscasty za szybko kończą mi tury magii. Pomyśl może nad jakimś Plague Priestem, Monkami, Cenzerami, żeby było czym także powalczyc...
![Obrazek](http://i244.photobucket.com/albums/gg13/spootnick_2007/Napis.jpg)
Narzekacie ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
To jest niemal kopia mojej rozpy z Euro ;]
Jezzaili jak juz brać duzo to dziewiątki, zwiekszasz liczbe potrzebnych to paniki.
Kopaczy powinno byc po 5, dają tył lub bok, zajmuja cwiartki.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
To jest niemal kopia mojej rozpy z Euro ;]
Jezzaili jak juz brać duzo to dziewiątki, zwiekszasz liczbe potrzebnych to paniki.
Kopaczy powinno byc po 5, dają tył lub bok, zajmuja cwiartki.
Oj nie wiem ostatnio elektrownia na turnieju (1661p) grałem 2 razy z vampirami (18:2 i 10:10 jedna pechowa tura magi mnie kosztowała remis zamiast 14:6 no nie mówiąc o moich błędach w rozstawianiu i wysadzeniu 3 ratingów xd) i chaosem(20:0) wszystko na kawalerii i turniej zakończyłem na 3 miejscu więc nie wiem czy tak przerąbane zawsze można wpuścić przeciwnika w las albo za stół czy pobiegać Gutter Runnersami za armia wroga xD A Monki niestety trochę punktów kosztują.warkseer pisze:Jedną turę przetrwasz, ale kiedy dojedzie np. taka Bretonia, to możesz zacząć zwijać modele do teczuszki.
Młody żeby nie było nie kopiowałem twojej rozpiski szczerze mówiąc nawet nie wiem którzy byliście na euro miałem prawie rok przerwy od WFB:p Ale do rzeczy no zastanawiałem sie czy lepiej 5 czy 4 tuneringów no i nie pomyślałem w ten sposób o jezailach na początku miało ich być 14 ale zostało kilka punktów. A brałeś szturmówkę?
Oczywiście storm banner był. Jest to nieodłączna częsc tej rozpy. Pomaga w 1 turę wyeliminować wszystkie jednostki latające takie jak furie , fell baty czy carriony.
Raczej patrząc na tą twoją rozpę zmniejsz jezzaile troche, a dodaj kopaczy, reszta w miarę spoko![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Raczej patrząc na tą twoją rozpę zmniejsz jezzaile troche, a dodaj kopaczy, reszta w miarę spoko
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nie masz racji.Bretonnia jak dojezdza to pokiereszowana.A wtedy utyka w duzych klocach szczurow.I tak ma teraz lepiej niz kidys bo nie ma panik w walce wrecz.Jedną turę przetrwasz, ale kiedy dojedzie np. taka Bretonia, to możesz zacząć zwijać modele do teczuszki.
Może po prostu nie lubię tego typu rozpisek. Nie podchodzi mi tylko kulanie kosteczkami na czary i strzelanie.
Co do kiereszowania Brety, to nie zawsze się to udaje. Ta kawaleria dojeżdża w drugiej turze, a Ward i Armor sporo wytrzymują. Za to takie Cenzery potrafią zatrzymać lancę właściwie zanim dojdzie do wymiany ciosów.
Tylko czasami trzeba trochę pogłówkować, żeby wyszło.
Co do kiereszowania Brety, to nie zawsze się to udaje. Ta kawaleria dojeżdża w drugiej turze, a Ward i Armor sporo wytrzymują. Za to takie Cenzery potrafią zatrzymać lancę właściwie zanim dojdzie do wymiany ciosów.
![Obrazek](http://i244.photobucket.com/albums/gg13/spootnick_2007/Napis.jpg)
To dlaczego jak censerzy sa tacy fajni to ich na stołach nie ma?warkseer pisze:Może po prostu nie lubię tego typu rozpisek. Nie podchodzi mi tylko kulanie kosteczkami na czary i strzelanie.
Kawaleria owszem dojezdza w 2 turze ale od tego sa globy,nighty i salvy zeby nie dojechala w 2 turze w clany z herosami.
A przeciwko bretonni to glowkowanie nie zawsze daje dobry efekt.Ja juz nie raz wpadalem od boku kawaleria w lance 6 osobowa i sie odbijalem w szarzy.Ward i Armor sporo wytrzymują.
I dlatego nie jeżdżę na turnieje, większość osób mówi, że jest tam 4fun, ale patrząc na rozpiski i obgryzane paznokcie odnoszę inne wrażenie. Polecam ten temat: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=13950 i jeszcze kilka innych, które traktują m. in. o PG.Chory pisze:To dlaczego jak censerzy sa tacy fajni to ich na stołach nie ma?
Jak to mi znajomy uczęszczający na mastery i lokale w okolicach Warszawy powiedział: "Ludzie uwzględnieni stosunkowo wysoko w lidze mają straszne parcie na punkty".
Pewnie, że są globy, slavy i nighty, bardzo ich cenię i często korzystam, w tej rozpisce w sumie tylko nimi można sobie trochę pograć. Staram się powiedzieć tylko, że dobrze by było czasami odejść od standardu. Zastanawiam się ilu graczy Skaveńskich próbowało wystawiać Ciężką Kawalerię z DoW w rare'ach, albo np. wystawić się ze Sztormówką i zero maszyn oraz magii czysta horda (np. 230 modeli na 2000pkt), tak dla czystej zabawy. A może prościej, kiedy ktoś pograł Ratogrami (wystawienie 2 za 100pkt)?Chory pisze:Kawaleria owszem dojezdza w 2 turze ale od tego sa globy,nighty i salvy zeby nie dojechala w 2 turze w clany z herosami.
Buhahahaha, proszę cię... Lepiej pójść w samograja... Weź sobie kup te bezmózgowe Demony, wtedy głowę możesz wyłączyć całkowicie i zostawić na półeczce w domu. I mówi to gość z czołówki ligowej, który ugrał 300pkt na DMP (nota bene z Demonami w parzeChory pisze:A przeciwko bretonni to glowkowanie nie zawsze daje dobry efekt.
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
No to musiałeś mieć pecha, cenzery "gazując" pomijają pancerz, Ward jest tylko na 6+, statystycznie powinien zginąć 1,5 od samego gazu.Chory pisze:Ja juz nie raz wpadalem od boku kawaleria w lance 6 osobowa i sie odbijalem w szarzy.Ward i Armor sporo wytrzymują.
Akurat ward na 5+ zostaje ![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Ja próbowałem wciskać rycerzy z DOW nawet myślałem czy do tej rozpy nie wcisnąć :p nawet daję rade. a co do bretki to jeżeli przeciwnik się źle ustawi i dam rade wcisnąć skautów 10 cali od niego to spora część armi będzie się wlec 8 cali a jest na to dość duża szansa bo bretka ma raczej mało oddziałów xd
Jak nie jezdzisz na tury to jak mozesz widziec obgryzanie paznokciI dlatego nie jeżdżę na turnieje, większość osób mówi, że jest tam 4fun, ale patrząc na rozpiski i obgryzane paznokcie odnoszę inne wrażenie
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
I jak jedziesz przez cala Polske i wydajesz 200 zl na turniej to poza spotkaniem z kumplami po hobby nie prosisz sie o 5 masakr tylko grasz o jak najwyzszy wynik.
Tych linkow mi wogle nie dawaj.Gadasz jak babcia słuchajaca radia maryja, narzekajaca ze zespoly metalowe to zło.Ja rozegrałem w ciagu ostatnich niecałych 5 lat prawie 110 turniejów i jak wiekszosc aktywnych graczy jestem zmeczony słuchaniem jacy to ludzie z czolowki sa bee.
To juz Twoj problem że robisz osad na podstawie jednej opini.Bitwy z ludzmi z czolowki sa przyjemne i nie widac zadnego parcia.Kazdy chce wygrac owszem ale nikt z siebie nie zrobi buraka zeby potem pol Polski battlowej wytykało go palcem.Jak to mi znajomy uczęszczający na mastery i lokale w okolicach Warszawy powiedział: "Ludzie uwzględnieni stosunkowo wysoko w lidze mają straszne parcie na punkty".
Na DMP gra sie w 5 osobych zespolach wiec nie mialem demonów w parze.A w czolowce nie jestem i dawno nie byłem.Gdybym mial pare lat mniej to bym pewnie jezdzil na kazdy tueniej ale juz nie te lata.nota bene z Demonami w parze
Sam se kup demony.Buhahahaha, proszę cię... Lepiej pójść w samograja... Weź sobie kup te bezmózgowe Demony
A co mojej wypowiedzi to chodzilo mi o to ze jak bretończyk wszystko wysejwuje i wywarduje to na kij CI sie zda głowa.A czesto sie to trafia bo naprawde rycerz nie spada od jednego hita z sila 5 tylko z 7 hitów.
Ja w sumie tez lubię grac z "masakratorami" zawsze się można nauczyć czegoś a jaka przyjemność jak w końcu uda ci się takiego pojechać xdChory pisze:Jak nie jezdzisz na tury to jak mozesz widziec obgryzanie paznokciI dlatego nie jeżdżę na turnieje, większość osób mówi, że jest tam 4fun, ale patrząc na rozpiski i obgryzane paznokcie odnoszę inne wrażenie![]()
I jak jedziesz przez cala Polske i wydajesz 200 zl na turniej to poza spotkaniem z kumplami po hobby nie prosisz sie o 5 masakr tylko grasz o jak najwyzszy wynik.
Tych linkow mi wogle nie dawaj.Gadasz jak babcia słuchajaca radia maryja, narzekajaca ze zespoly metalowe to zło.Ja rozegrałem w ciagu ostatnich niecałych 5 lat prawie 110 turniejów i jak wiekszosc aktywnych graczy jestem zmeczony słuchaniem jacy to ludzie z czolowki sa bee.
To juz Twoj problem że robisz osad na podstawie jednej opini.Bitwy z ludzmi z czolowki sa przyjemne i nie widac zadnego parcia.Kazdy chce wygrac owszem ale nikt z siebie nie zrobi buraka zeby potem pol Polski battlowej wytykało go palcem.Jak to mi znajomy uczęszczający na mastery i lokale w okolicach Warszawy powiedział: "Ludzie uwzględnieni stosunkowo wysoko w lidze mają straszne parcie na punkty".
Półtora roku temu, we wrześniu byłem w Warszawie na al. KEN, grany był turniej i widziałem owe obgryzanie.Jak nie jezdzisz na tury to jak mozesz widziec obgryzanie paznokci![]()
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Już nie mów mi, że dostajesz 5 masakr, w końcu na ostatnich stołach można pograć sobie także z ludźmi grającymi dla radochy.I jak jedziesz przez cala Polske i wydajesz 200 zl na turniej to poza spotkaniem z kumplami po hobby nie prosisz sie o 5 masakr tylko grasz o jak najwyzszy wynik.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jakoś to porównanie do mnie nie trafia. Metal wymaga trochę wysiłku (zależy jeszcze jaki), przynajmniej 3 ludzi potrafiących grać na instrumentach. Prędzej ten typ grania w WFB przypomina mi pojękiwania Mandaryny w Sopocie, a jej na antenie Radia Maryja nie potępionoTych linkow mi wogle nie dawaj.Gadasz jak babcia słuchajaca radia maryja, narzekajaca ze zespoly metalowe to zło.Ja rozegrałem w ciagu ostatnich niecałych 5 lat prawie 110 turniejów i jak wiekszosc aktywnych graczy jestem zmeczony słuchaniem jacy to ludzie z czolowki sa bee.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
To akurat jest taki cytacik w celu zobrazowania, a nie jedna jedyna opinia, którą słyszałem.To juz Twoj problem że robisz osad na podstawie jednej opini.
A czy ja mówię, że bitwy są nieprzyjemne? Po prostu są nudne, wszystko wygląda schematycznie. Jedyne co może zaskoczyć, to ilość 6 czy 1 na kościach.Bitwy z ludzmi z czolowki sa przyjemne i nie widac zadnego parcia.Kazdy chce wygrac owszem ale nikt z siebie nie zrobi buraka zeby potem pol Polski battlowej wytykało go palcem.
Mój błąd, nie doczytałem zasad, na których był rozgrywany tur.Na DMP gra sie w 5 osobych zespolach wiec nie mialem demonów w parze.A w czolowce nie jestem i dawno nie byłem.Gdybym mial pare lat mniej to bym pewnie jezdzil na kazdy tueniej ale juz nie te lata.nota bene z Demonami w parze
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Sorry trochę mnie poniosłoSam se kup demony.Buhahahaha, proszę cię... Lepiej pójść w samograja... Weź sobie kup te bezmózgowe Demony
A co mojej wypowiedzi to chodzilo mi o to ze jak bretończyk wszystko wysejwuje i wywarduje to na kij CI sie zda głowa.A czesto sie to trafia bo naprawde rycerz nie spada od jednego hita z sila 5 tylko z 7 hitów.
Cóż różne rzeczy się zdarzają, mnie też parę razy Slavy dokonywały cudów odwagi i zdawały LD na oczach węża lub latarka przy misfire strzelała z pełną siłą przez 3 jednostki (w tym tylko jedną moją i to Slavy).