Return of the J... da Druchii!

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hjamlar
Pseudoklimaciarz

Return of the J... da Druchii!

Post autor: Hjamlar »

Witam wszystkich, pozwoliłem sobie założyć ten osobny temacik ponieważ naszła mnie właśnie wiosenna ochota na GW, a, że skoro kasy ledwo styka na DKoK... To może by czas wziąć się za Druchii... A więc czas na ogólne pytanie... Jako, że Druchii ostatni raz byli przeze mnie wystawienie jakieś 2 lata temu... To jak się nimi teraz gra... Albo co mniej więcej wygrywa na turniejach...
Hjamlar a.k.a. Kula a.k.a. Zurvidol

"For Russ, For the... Tfffu! For Glory and the Witch King!"

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

zaraz wychodzę dlatego wiecej napiszę wieczorem ale na turniejach nic nie wygrywa :P

no może mengile (specjalny oddział z Regiments of Renow za 287pts 5+Champion Mengil ze statsami nobla)

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mastema »

Szczerze: ciężko się nią gra, naprawde ciękżo, ale da się wygrać... fakt faktem że ja mało co gram :roll: ale cóż.. kilka bitew jednak stoczyłem....

Ale tak naprawdę wkręca jak żadna inna, sam chciałem zbierać inną ale mi się jakoś tak żal zrobiło :D poprostu ma klimat....

Awatar użytkownika
Bugi
Warzywo

Post autor: Bugi »

No wiec jesli chodzi o turnieje to podobno czasem w pierwszej 20stce mozna znalezc jakies DE na smoku i warriorach...czasem... jak chcesz wygrywac turnieje kup bretke lub innego samograja... Delfami i mowie to z duma graja tylko Ci co naprawde kochaja ten sport (WFB) i graja dla frajdy i klimaty. trzeba przelozyc sobie taktyke i fajny klimat ponad wymaxowane staty.

Delfy sa niezwykle wrazliwe... i w CC i w shootingu. W gruncie rzeczy jestes szybki to najwieksza zaleta...
mozna wykrecic mega szybka armie na DR, Harpie, CoK, Pegazy i duzy potwor i przeciwnik nie bedzie wiedzial do czego strzelac bo cos i tak dojdzie w rundzie 2...
Mozna tez pojsc w magie i shooting podobno niektorym to dobrze dziala...

Przede wszystkim nalezy sie nastawic ze kazda twoja szarza musi zakonczyc sie breakiem inaczej jestes upupiony (dlatego tak wielu ludzi lubi smoki)

Najlepsza reklama dla DE to : "Lubisz wyzwania? Sproboj sie z Druchii!!", albo "Kumple mowia ze bretka kazdy glupi gra? Pokaz im kto rzadzi i zmasakruj ich Delfami!!" ;D

W gruncie szczerze mowiac zastanawiam sie czy bretonianie tez by tak kozaczyli gdyby im dac DE... hiehiehie :D

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

akurat DE na smoku dobrze rozpisane jada brete... :P

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Heh no właśnie. Druchii to prawdziwa elita tych co prawdziwie są emocjonalnie zwiazani z hobby.

A ja sobie grałem na turnieju dziś z dwoma hydrami i fajnie było nawet jeśli było przed ostatnie miejsce ale zabawa przednia dwoma hyderkami jest a mi tam niech się schowają kdriadowe wood elfy, czy elektryczne skaveny nie zmaieniłbym moich elfików mrocznych na nic.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Jerzyn pisze:akurat DE na smoku dobrze rozpisane jada brete... :P
oj jadą i to ostro... nieraz od takich DE baty dostałem ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Fajnie... Mnie się nie udaje.
Albo mi latanie wyłączą, albo dostaję pegazy w smoka, stoję turę i zbieram jakąś konkretnę lancę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

coz, gdyby nie podly RAF to bym jechal brete moja rozpa, jak chcial
tak to walcze na remis ;)

a powaznie - jak to nie wygrywaja!!

u nas w Katosach na 1 turnieju zajely 2xpierwsze miejsca
no i czesto Jankiel albo ja wygrywamy.

Armia trudna - to sie zgodze, trzeba miec sporo szczescia do przeciwnikow (a dokladniej przeciwnej armii)- ale da sie :)

btw. smok juz jest slabszym rozwiazaniem, teraz rozne armie zdobyly bron na niego - czy to beast, metal lub shadow
To juz nie to samo.

Trzeba kombinowac z rozpiska i grac z finezja :)

ODPOWIEDZ