Czym grać, przeciw komu?
Moderator: Yudokuno
Ale trzeba mieć szczęście, aby ich wystrzelać, Chaoswi Knajci to pancerne puszki z T4 wiec efekty strzelania z multipla nie będą za ciekawe. Co innego jednak pojedyńczy strzał ten bardziej da rade.
Po przeanalizowaniu sprawy raz jeszcze uważam, że najlepiej sprawdzą się COK, ja najczęściej daje im banner AP wiec z obleśnymi puszkam Nurgla nie powinno być problemu.
Po przeanalizowaniu sprawy raz jeszcze uważam, że najlepiej sprawdzą się COK, ja najczęściej daje im banner AP wiec z obleśnymi puszkam Nurgla nie powinno być problemu.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Hm, a nie mniejsza? Bo pierw chyba musi zdac test Ld, dopiero gdy nie zda rzuca monster reaction?
Czy zle pamietam RB? (A w pracy go nie posiadam )
A tak co do tematu: ja miewalem klopoty z wrightami. Co z tym robicie? Zaczalem ostatnio brac mala magiczke z Lifetakerem i nawet sobie radzi. Cos jeszcze na wrighty jest dobre?
Czy zle pamietam RB? (A w pracy go nie posiadam )
A tak co do tematu: ja miewalem klopoty z wrightami. Co z tym robicie? Zaczalem ostatnio brac mala magiczke z Lifetakerem i nawet sobie radzi. Cos jeszcze na wrighty jest dobre?
- Corvus Albus
- Kretozord
Magia - małe pociski, Hydra Blade na Lordzie chwilowo nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Zgadza się. Założyliśmy wspaniałomyślnie że tego testu nie zdała...Hm, a nie mniejsza? Razz Bo pierw chyba musi zdac test Ld, dopiero gdy nie zda rzuca monster reaction?
Czy zle pamietam RB? (A w pracy go nie posiadam Razz)
A co do Wraithow to Lifetaker wydaje się być znakomity. Magia powinna także pomóc. Może Hydra's Teeth ???
Egzeki mają SL nie ASL, a to różnica. Bez ASF Egzy Grali też powinny zmielić, jeśli na nich zaszarżują.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
może to i laickie pytanie, ale czy w AB nie jest wyraźnie napisane że wszystkie trafienia w kombinat Hydra + Beastmasterzy, są rozliczane tylko w Hydrę?? Bez względu na to czy to strzeleckie czy hth. Chyba tylko można ich ruszyć jak się trafi bronią która maswieta_barbara pisze:Pomylka - po pierwszej turze walki nie powinienes miec juz beastmasterow.
Zreszta nie wiem jak widzisz pojedynek hydry z rycerzami - trafia na 5+, rani na 3+, a oni maja jeszcze save. Max 1 schodzi.
Rycerze w odpowiedzi wbijaja 1-2 rany na hydrze i zabijaja obslugantow
"template" jako wyznacznik trafienia.
Pytanie nie do tego tematu, od tego są pytania dla początkujących i niepewnych.
To co jest w podręczniku to wiem, wcześniej było napisane w tym temacie założenie walki Hydry i Knightów Nurgle'a, i że beastmasterzy giną w tym starciu, a Hydra nie, więc zastanawiałem się poprostu dlaczego mieliby zginąć, i że jest to sprzeczne z tym co jest w AB.
Bnk poganiacze mogą być zabici w hth przez te modele które nie stykają się z hydrą, a stykają się tylko z poganiaczami. Zasada jaka podana jest w AB mówi jasno, że w hydre biją tylko te modele które mają wybór pomiędzy nią, a poganiaczami, one muszą bić w hydre. Ale jeśli front jednostki jest szeroki to może być taka sytuacja, że modele na skraju będą stykać się tylko z poganiaczami, więc będą bic w nich, a nie w hydre proste.
Tullaris ale zapominasz o pewnej waznej kwestji, Maxymilizacja jest do Hydry bo poganiacze są w ogole pomijani.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Niestety po dostawieniu hydry trzeb rowniez zmaksymalizowac dostawienie poganiaczy. Wiec jesli hydra szarzuje solo, to jesli modele oddzialu szarzowanego sa na podstawkach 20x20mm, to niestety conajmniej jeden poganiacz bedzie mogl zostac zaatakowany.
A jesli oddzial zaszarzowany ma 6 modeli w pierwszym szerego, wtedy niestety obaj.
Na szczescie jesli podstawki sa 25x25 to nie da sie bic po poganiaczach
A jesli oddzial zaszarzowany ma 6 modeli w pierwszym szerego, wtedy niestety obaj.
Na szczescie jesli podstawki sa 25x25 to nie da sie bic po poganiaczach