Ranking Armii

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Ranking Armii

Post autor: BOGINS »

Analizowałem ostatnio Ranking Ligii i troszkę się zasmuciłem. W sumie to juz od dawna mnie zastanawiał pewien fakt. W sumie jest tak , że Kowalski jedzie na turniej bestiami i jest wklepywany jako gen. bestii. Turniej potem gra VC, a następnie elfami. Jakieś tam miejsce zajmuje. Wyjdzie potem tak, ze nawet jeśli nie zajmie jakiegoś tam miejsca w czołówce to się okaże że jest the best gracz bestii - bo jest nim jako jedyny (powidzmy oczywiście).
No i tak się zastanawiałem czy nie byłoby fajnie gdyby mieć rzeczywiste odzwierciedlenie tego. Wiadomo można zgłosić fakt, że tak naprawdę już od 10 turniejów nie gra się bestiami.. albo środowisko do pewnego stopnia także tą sprawię zweryfikuje.
Czyli powołać te 16 rankingów armii. jeśli np. Bogins zagra bestiami to jest zgłaszany do działu bestii, nawet jeśli tak naprawdę zagrał oprócz tego 10 demonami. najlepiej by wtedy "system" zliczający sam to uwzględniał gdzie przerzucić konkretnego gracza - w zależności od armii (nie wiem jak to jest na chwilę obecną robione).

Ot takie luźne przemyślenia, komuś też się coś podobnego przyśniło? Mamy jeszcze czas na zmiany przed nową edycją ligii

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

z tego co pamiętam, coś podobnego ma wejść w życie w następnym sezonie.
oczywiście, wszystko leży w gestii Adeona, któego serdecznie pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Tego więc nie wiedziałem. Chłop na pewno dobrze pracuje, tak samo jak wszystkie osoby które wklepują odpowiednie wyniki.
Hmm można też właśnie stworzyć też ranking pomocniczy dla tych graczy którym organizatorzy nie wpisali armii - potem nawjyzej taki delikwnet byłby ręcznie zmieniany i dorzucany przez administratora.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ja jestem za, mam lizaki i szczurki którymi gram jak mi zawieje a czasami jeszcze pożyczam khemri i nim cisnę a jaką armię w rankingu wpisaną mam sam nie wiem :)
Fajny pomysł ogólnie.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Kolumb!

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Tyle że koleś wygrywający 5 masterów 5 różnymi armiami w takich rankingach będzie niżej niż koleś, który zajmie sobie takie se miejsce, ale zawsze jedną armią.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

bo to nie jest ranking generalny...

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Pomysł git, ciekawe kto z zeszłorocznych graczy imperium gra tylko nim w tym sezonie ;)
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Co do rankingu to specjalnie na niego nie patrze, ale wiecie, było by miło podnieść się na duchu wiedząc, że mieszczę się w pierwszej 100 graczy skaveńskich :D

OT: Kurka jakoś tego wcześniej nie zauważyłem, dopóki nie napisałaś. Od początku sezonu nie spotkałem ani jednego gracza imperium na turnieju na którym byłem. Co się im stało?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Morrok pisze:bo to nie jest ranking generalny...
Aaa bo myślałem, że to zamiast tego co jest.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Ranking generalny miałby zostać na zasadzie podsumowania nadal - 10 najlepiej wygranych turniejów +4 masterów (chyba tak jest?). Wtedy byłoby jasne, że Bogins grał na 10 turniejach różnymi armiami a na masterach wyłącznie demonami, wygrał 4 więc w praktyce zostaje najlepszym demonem. Naturalnie filtrując Ranking armii na adeonie też można zobaczyć kto jest najlepszym demonem, ale tak naprawdę nie wiadomo czy gracz ten grał samymi demonami tylko.
Do jakiegoś stopnia rozwiązywałoby to też problem doboru graczy na Euro czy coś - jasno by było widać że Bogins jest znakomitym generałem demonów więc warto go wcisnąć do reprezentacji ^_- . Nawet DMP byłoby ciekawe - jak sama nazwa turnieju brzmi - jest to popis drużyn a nie klubów (chociaż w praktyce tak wychodzi). Niektórzy w końcu gracze są ze Śląska a grają w składach Pomorza (to przykład).

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

BOGINS pisze:Niektórzy w końcu gracze są ze Śląska a grają w składach Pomorza.
Hehe - prawie jak insynuacja że to Ślask wygrał DMP :wink:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

zafael pisze:
BOGINS pisze:Niektórzy w końcu gracze są ze Śląska a grają w składach Pomorza.
Hehe - prawie jak insynuacja że to Ślask wygrał DMP :wink:
Dobre, dobre, Śląsk wygrał DMP :lol2:

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

przecież mówiłem że to przykład...

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

ale byliśmy 6 i 8!! więc żarty na bok, z nami nie ma żartów, fikasz to znikasz jak u porwity hooligans.

a co do tematu to bardzo sobie cenie fakt że w tym sezonie nie zagrałem żadnego tura inną armią niż WE.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Lukaszxx pisze:ale byliśmy 6 i 8!! więc żarty na bok, z nami nie ma żartów, fikasz to znikasz jak u porwity hooligans.

a co do tematu to bardzo sobie cenie fakt że w tym sezonie nie zagrałem żadnego tura inną armią niż WE.
ta a na DMP ? :roll:

Byliśmy 2 temami w pierwszej 10 tak jak Poznań i żaden "człek dziki" nie powie nam, że u nas tylko Jankiel i Cosmo jest :P

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Apelowałem, by gracze, którzy zagrali kilkoma armiami wpisywali sobie "." zamiast armii i posłuchało może kilku. Ponadto ostatnio zauważam, że część co zagrała parę ostatnich turniejów DE (2, może 3), nagle zmienia armię na DE. Spoko - wasza sprawa czym gracie, ale potem patrzysz w ranking i się dziwisz jakie tam armie wpisane. Albo, że jakaś armia w TOP 10, tylko gracz grał nią raz, a resztę turniejów np. demonami.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Dokładnie to mnie rozbrają patrze kto będzie na turnieju różne armie, a tu się okazuje, że czeka mnie VC, DE, DL :D a ogrów się spodziewałem :P

Co najważniejsze potem nazywają kogoś najlepszym graczem DE a zaczał nimi grać od 7 edycji albo najlepszy gracz Ogrów a na codzień gra DL.
Obrazek

ODPOWIEDZ