Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- mikemayday
- Mudżahedin
Ależ ja również.
Chodziło mi o to, że wszędzie piszą: startuj od primeowania czarnym a potem farbki. Ale skoro mam spraya za 16zł i maluję dajmy na to Blood Angels to pociągnę sobie figsy ciemnoczerwonym szprejem (zamiast czarnego) i tylko warstwami blood red na to jadę, zgadza się?
(oj, ale takiego akurat tam w ofercie nie ma, będę musiał zajrzeć do lokalnego plastyka).
Chodziło mi o to, że wszędzie piszą: startuj od primeowania czarnym a potem farbki. Ale skoro mam spraya za 16zł i maluję dajmy na to Blood Angels to pociągnę sobie figsy ciemnoczerwonym szprejem (zamiast czarnego) i tylko warstwami blood red na to jadę, zgadza się?
(oj, ale takiego akurat tam w ofercie nie ma, będę musiał zajrzeć do lokalnego plastyka).
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, o 11:23 przez mikemayday, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli końcówka pędzelka się rozdwaja to muszę zmienić pendzelek czy da się coś jeszcze zrobić?
I jeszcze takie jedno pytanie. Czy moczycie pędzelek w zwykłej wodzie czy w rozpuszczalniku? Czasami zostaje mi trochę farby na pędzelku i myślałem o rozpuszczalniku tylko nie wiem, czy to dobry pomysł.
Może trochę banalne te pytania więc sorry.
I jeszcze takie jedno pytanie. Czy moczycie pędzelek w zwykłej wodzie czy w rozpuszczalniku? Czasami zostaje mi trochę farby na pędzelku i myślałem o rozpuszczalniku tylko nie wiem, czy to dobry pomysł.
- Kamil Kiwi
- "Nie jestem powergamerem"
jak się rozdwaja to możesz przyciąć go w stożek i będzie jeszcze się jakos nadawał. ja moczę w wodzie, nie wiem jak to z rozpuszczalnikiem jest.
- mikemayday
- Mudżahedin
Pono coś z mydłem należy w takiej sytuacji pokombinować?
Emilianek pisze:Jeśli końcówka pędzelka się rozdwaja to muszę zmienić pendzelek czy da się coś jeszcze zrobić?
gdzieś tam czytałem , że po każdym malowaniu w pędzelek powinno się wetrzeć odżywkę do włosów aby przywrócić jego poprzedni stan (to działa xD )
ja osobiście używam wody.
Jeżeli końcówka mi się rozdwaja/traja/czwara to używam farby, którą nakładam na figurkę do sklejenia włosków. Jeżeli po nałożeniu farby i wytarciu nadmiaru pędzelek się nadal rozczapirza - pora na wymianę (w moim przypadku)
Jeżeli końcówka mi się rozdwaja/traja/czwara to używam farby, którą nakładam na figurkę do sklejenia włosków. Jeżeli po nałożeniu farby i wytarciu nadmiaru pędzelek się nadal rozczapirza - pora na wymianę (w moim przypadku)
-
- Kretozord
Ja po prostu kupuję pędzelek za 30 zł raz na półtora roku.
Jak się zestarzeje to nadal nadaje się do mniej precyzyjnego malowania.
Jak się zestarzeje to nadal nadaje się do mniej precyzyjnego malowania.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
mozna taki rozdwojony pedzelek lakierem pokryc niech zastygnie a potem do zmywacza albo lakierem do wlosow i potem do wody albo miodem niech zastygnie i potem splukac ..... no sposobow jest duzo
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
- Kamil Kiwi
- "Nie jestem powergamerem"
czy trzeba uważać przy malowaniu tektury? chodzi mi o to czy za'spray'owanie możę ją uszkodzić/zniekształcić( np.: się powygina) ?
polecam stronkę coolminiornot niektórzy tam mają aż za dobre pomysły czasami
najlepiej pomalować go tak jak wygląda reszta Twojej armii ja bym walnął metal + jakieś dodatki typu bordo, ale to dosyć popularne zestawienie kolorów
ja jak malowałem swoje penitenty (wiem, że to nie dredzio, ale jest bardziej do niego podobny niż g.knight ) to zrobiłem to tak:
http://img216.imageshack.us/my.php?imag ... entih2.jpg
uważam, że metal powinien być metalowy, a dodatki to raczej minimal
najlepiej pomalować go tak jak wygląda reszta Twojej armii ja bym walnął metal + jakieś dodatki typu bordo, ale to dosyć popularne zestawienie kolorów
ja jak malowałem swoje penitenty (wiem, że to nie dredzio, ale jest bardziej do niego podobny niż g.knight ) to zrobiłem to tak:
http://img216.imageshack.us/my.php?imag ... entih2.jpg
uważam, że metal powinien być metalowy, a dodatki to raczej minimal