Wood Elves 2250 BP+R

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Attar
Wałkarz

Wood Elves 2250 BP+R

Post autor: Attar »

Witam popełniłem coś co przedstawiam poniżej. Nadal staram się wykombinować dużo zabawy, multum bieganiny, wkurzania przeciwnika ze szczególnym nastawieniem na brak drzewca (bo osobiście model mnie odpycha, nie palcie Pany za herezje).

Heroes

1 Wardancer Highborn, General; Murder of Spites, Wraithstone

1 Noble, Spear; Battle Standard, Hunter's Talon, Pageant of Skrikes,
Great Eagle

1 Alter Noble, Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield,
Helm of the Hunt, Hail of Doom Arrow

1 Branchwraith, Magic Level 1, Cluster of Radiants, Annoyance of Netlings

Core Units

8 Dryads

8 Dryads

8 Dryads

10 Glade Guard

10 Glade Guard

9 Scouts, Standard, Banner of Zenith

Special Units

8 Wardancers

4 Warhawk Riders

6 Wild Riders, Standard; Musician, War Banner

Rare Units

1 Great Eagle

8 Waywatchers

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 4
Models in Army: 85
Total Army Cost: 2248

Generał wiadomo działa razem ze WD, lub wzależności od ytuacji może działać w pojedynke.

BSB snajper na orle wiele razy mi się spisywał nie tylko do wyciągania magów, ale do wywalanie sztandarowych (gdzie piechota przeciwnika traciła -2 do CR za szereg i sztandarowego), szarżowania i niszczenia maszyn, fastów, upierdliwych lataczy, będąc zarazem mobilnym wspomagaczem tam gdzie go potrzeba.

Altar standardowo więc nie będę się rozpisywał

Branchwraith bo lubię ten model i czasami nieźle wpomaga szarże driad a zabezpieczenie w postaci 4 kości DD sprawdza mi się lepiej niż 3 DD i 2 DS. Sprawuje się też w pojedynkach stawiając na przetrzymanie przeciwnika.

Cory standardowo z tym że dodałem scautów z Zenithem co by wykorzystać maksymalnie poziom wkurzenia przeciwnika i liczyć na jego błędy.

Specjale i rary sami widzicie więc jedyne co mi zostaję to zaprosić was do oceny.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

BSB snajper na orle wiele razy mi się spisywał nie tylko do wyciągania magów, ale do wywalanie sztandarowych
Nie możesz wystrzelić sztandarowego z oddziału - sztandarowy to zwykły model rank-and-file. Generalnie to oddział ma sztandar, a nie konkretna figurka. A rozpiska fajna. zaskakujące, ile ciekawych armii się ostatnio pojawia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Strasznie Cię będzie bolała każda magia.
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

ciekawa i zaskakujaca jednak... :

magia niestety przebija sie juz od 1 tury... 4 kostki bez scrolla to nic na te pkt...
jesli model drzewca sie nie podoba... to zrob sobie sam :) ja tak zrobilem [ zreszta jest jeden fajny drzewiec ale to stary model i to specjalnego bohatera "Durthu" sie nazywa...]

to -1 do LD nie za wiele sie zda jesli np nie masz terrorysty z ktorym sie idealnie kombuje...

dalej by sie przydalo dac magiczne ataki na lordzie... moze spite co je daje calemu oddzialowi? [ spoko walczysz z forest spirytami jak i eterykami ]
Ostatnio zmieniony 22 sty 2009, o 23:52 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

[quote="bigpasiak"][/quote]
Durthu
King of the Slayers, and the Slayer of Kings

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Attar pisze: 9 Scouts, Standard, Banner of Zenith
oh fuck. grales tym?
mnostwo punktow w oddziale ktory nie robi zupelnie nic, poza obcinaniem marszu jesli jest korzystny teren... waye nie wystarcza?
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

juz poprawione :)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ