Smokulec
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Przemysław Szulc
- Wałkarz
Smokulec
Smok dla mojego zioma z klubu Piszczalsona:)Bedziemy niedlugo Piszczalce zmieniac podstawki w armii na takie jak pod tym ptaszydlem:
p.s.
kolorystyka odlscholowa wygrzebana przez Piszczalsona
btw pomaziac smoka na obojetnie jaki poziom to sporo czasu:)
nara chlopaki!
p.s.
kolorystyka odlscholowa wygrzebana przez Piszczalsona
btw pomaziac smoka na obojetnie jaki poziom to sporo czasu:)
nara chlopaki!
HA ! Kolorystyka idealnie pasuje do tej paskudnej starej figsy Trzyma klimat. Poziomem skrzydła bardzo odstają, nawet nie ma pomalowanych na czerwono tych no tego czegoś miedzy błoną i wjechałeś szarym na skórę. Czym zrobiłeś ślinę na ryjku smoka ??
do sliny polecam te przezroczyste kleje w sztyfcie do pistoletu
kolejny raz się zgadzam, chociaż czy najlepszy nie wiem nie widziałem wszystkichNijlor pisze:Hej to najlepszy smok GW imho, przy nim Galrauch to lipa....MuK pisze:HA ! Kolorystyka idealnie pasuje do tej paskudnej starej figsy :
ale jest bardzo fajnym modelem
- Przemysław Szulc
- Wałkarz
yo!
krew w pysku to klej polimerowy zmieszany z redinkiem
pozdro chlopcy
krew w pysku to klej polimerowy zmieszany z redinkiem
pozdro chlopcy
uzywaniu kleju polimerowego wprawdzie nie jest dla mnie zadna nowoscia (poza slina niezastapiony przy robieniu makiet), natomiast ciekawi mnie, jak mieszales go z inkiem. sam klej jest dosc gesty, glutowaty i ciezko mi wyobrazic sobie mieszanie go z inkiem. rozcienczales go troche denaturatem?Przemysław Szulc pisze:krew w pysku to klej polimerowy zmieszany z redinkiem
"I fart in your general direction"
Nareszcie mogę coś napisać
Ogólna kompozycja na + Ale...
Ten czerwony niedorozjaśniany. Ja wiem - oldschol, ale... Wolę jak wszystko pasuje
Fiolet bardzo, bardzo OK.
Skrzydła - minimum wysiłku przy bardzo fajnym efekcie - podobają mi się.
Podstawka jak zawsze kiepska
Fajowe oczęta...
Ogólnie wygląda bardzo fajnie. Ja bym pewnie 1/2 życia spędził nad taką gadfziną więc respect za to jak szybko go maznąłeś
Ogólna kompozycja na + Ale...
Ten czerwony niedorozjaśniany. Ja wiem - oldschol, ale... Wolę jak wszystko pasuje
Fiolet bardzo, bardzo OK.
Skrzydła - minimum wysiłku przy bardzo fajnym efekcie - podobają mi się.
Podstawka jak zawsze kiepska
Fajowe oczęta...
Ogólnie wygląda bardzo fajnie. Ja bym pewnie 1/2 życia spędził nad taką gadfziną więc respect za to jak szybko go maznąłeś
Mnie sie te blony podobaja tzn. moze technicznie nei za specialnie ale ten kolor ....
z checia sie dowiem czym je malowales (czyt. jakim kolorem )
z checia sie dowiem czym je malowales (czyt. jakim kolorem )
- Przemysław Szulc
- Wałkarz
Biore stary pedzele, klej wylewam na jakas plastikowa tacke .pedzlem nabieram sporo inka i laduje to bezposrednio w klej, chwile mieszam i nakladam na opdpowiednie miejsca.Nie potrzeba zadnego rozcienczalnika do tego celu:)Szaman pisze:uzywaniu kleju polimerowego wprawdzie nie jest dla mnie zadna nowoscia (poza slina niezastapiony przy robieniu makiet), natomiast ciekawi mnie, jak mieszales go z inkiem. sam klej jest dosc gesty, glutowaty i ciezko mi wyobrazic sobie mieszanie go z inkiem. rozcienczales go troche denaturatem?Przemysław Szulc pisze:krew w pysku to klej polimerowy zmieszany z redinkiem
Co do skrzydel to malowanie wyglada nastepujaco:
-baza space wolfs grey
-i od tego momentu malujemy glazami(bardzo rozwodnione farby)
fortress grey stopniowo dodajemy do tego czarnego az do czystej czerni
-na koniec glazy farba GAFA golden acrylics -niedostepne w Polsce:/) Raw Umber
- i rozwodniony purple ink
na zywo efekt przypomina troche dipping
pozdro
Wypas smok
Wspaniale pomalowany, najbardziej mi się podobają w nim skrzydła podstawka też super
Reszta też oczywiście
Wspaniale pomalowany, najbardziej mi się podobają w nim skrzydła podstawka też super
Reszta też oczywiście