Na Białystok takie armie wymyśliłem. Najemnicy zgodni z BP.
Armia DOW
Mercenary Captain
brace of saratosan pistols
helm of myrmydia
hierling wizard 2lv
dispell scroll
lighting staff
hierling wizard 2lv
mage tome
dispell scroll
9 duellists , pistol
9 duellists, pistol
10 Crossbowmen
25 Ricco's Republican Guard fcg
25 Dwarfs fcg [ Albo zamiast nich 4 Ironguci z war bannerem ]
6 Voland Ventators
Giant
1656 na Białystok i bitwę o tykocin [ DOW ]
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
sugerujesz magowi zamiast tomiszcza dac ten amu of light i trzymac w go w riccosach? Niby cos na wraity ale nikt przy zdrowych zmysłach ich tam nie pośle. Aha pistole saratosy są magiczne.
Dlatego wkłada się takiego maga do oddziału, który strzela. Już nawet 10 kuszników może sporo zrobić, nie mówiąc o Duelistach (ale to, przy tak niskim zasięgu, jest ryzykowne).
Bo mam nadzieję, że ten amulet działa też na strzelanie (nie mam przy sobie książki do HE)?
Poza tym rozpiska bardzo przyjemna. Chociaż ten gigant jakiś taki... No może na te punkty zarządzi![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
I ostatnia kwestia: Ironguts>Dwarfs.
Bo mam nadzieję, że ten amulet działa też na strzelanie (nie mam przy sobie książki do HE)?
Poza tym rozpiska bardzo przyjemna. Chociaż ten gigant jakiś taki... No może na te punkty zarządzi
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
I ostatnia kwestia: Ironguts>Dwarfs.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
amulet of light tylko w walce wręcz. we zamiast tomiszcza darkstar cloack dac. albo kapitanowi lifetakera,
to w ogóle grubszy problem, który mam przy swojej rozpisce DoW, liftaker w żaden sposób nie rozwiąże ci problemu wraithów, jeden oddział przepędzi ci całą armię niestety.
Oczywiście sam liftaker w sobie jest dobry i to jest na pewno dobry ruch wrzucić go na jednego z bohaterów.
Możesz też wziąść capitana na koniu z bardingiem dać mu pike of remas zwykłe brace of pistols i amulet of light w bitwach z VC dołączyć go do irongutów. W bitwach z innymi armiami blokować nim ruchy kawalerii, ja w każdym razie mam w planach takiego gościa wystawić.
Oczywiście sam liftaker w sobie jest dobry i to jest na pewno dobry ruch wrzucić go na jednego z bohaterów.
Możesz też wziąść capitana na koniu z bardingiem dać mu pike of remas zwykłe brace of pistols i amulet of light w bitwach z VC dołączyć go do irongutów. W bitwach z innymi armiami blokować nim ruchy kawalerii, ja w każdym razie mam w planach takiego gościa wystawić.