HE 1650 na Lublin

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

HE 1650 na Lublin

Post autor: Chory »

1 Mage @ 185 Pts
General; Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Silver Wand [10]

1 Noble @ 174 Pts
Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Helm of Fortune [25]
Sword of Might [15]

1 Elf Steed: Barded @ [0] Pts

10 Archers @ 110 Pts
10 Archers @ 110 Pts

9 Swordmasters @ 199 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard
Banner of Ellyrion [15]
1 Bladelord @ [22] Pts
Gem of Courage [10]

9 Swordmasters @ 220 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Lion Standard [25]
1 Bladelord @ [27] Pts
Amulet of Light [15]

9 White Lions @ 230 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]
1 Guardian @ [12] Pts

5 Dragon Princes @ 160 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Musician

1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts

Casting Pool: 4

Dispel Pool: 3

Models in Army: 65

Total Army Cost: 1648
Ew zmiana jaka moglbym wniesc to gem of courage na bsb, wyrzucic elyrion i muzykow z DP i 1 SM i wrzucic balance na SM.

Rozpa IMO bardzo mocna a w mirorze HE jestem gorszy maksymalnie o bolca i reaver bow,wiec zle nie jest.

EDIT: Nie pisze przez tydzien :P
If you're 555 then I'm 666 :twisted: :twisted: :twisted:

@młody.Na VC czy Demony lepsza opcja jest klocek SM wiecej.A Demonów i VC jest torche jak wiadomo.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2009, o 16:15 przez Chory, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

A ja bym na twoim miejscu zamienił tych swordow z ellyrionem na bolca i po 3 chłopa do pozostałych 2 klocków.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Fajne - bardzo dużo jednostek i jest czym pograć. Bałbyś się zamienić scrolla na seerstaff? Dużo mocniejsza faza magii, trochę słabsza ochrona (na silnie magiczne armie zawsze możesz brać pocisk i drain magic, a na inne np. popychaczkę z beasta i beast cowers). Dwa bolesne czary co turę to dużo lepsza rzecz, niż dwa przypadkowe.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ja bym zostawil tutaj jednak 2 scrolle.
He bolą pociski strasznie, a do tego nie wykorzysta wszystkich kosći jak rzuci dodatkowe 3 kostki.

Chociaż seer jest narpawde jak zwykle bardzo kuszący.

Dalbym reaver bowa i tak z halabardą.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

@Kosa:
Reaver bow i halabarda to przezytek.Owszem czasami te strzały z siła 5 sie przydaja(182 pkt to za duzo jak na taka funkcje) np na DE czy bretonnie ale ten bsb jest duzo lepszy.U nas w 3miescie juz wszyscy na nim graja(ja jestem ostatni chyba:P - nie wiem jak xet).Ten BSB wyłacza z gry psy, flamery itp.W polaczeniu z 2 oddziałami SM psy sa wylaczone a co mnie boli to flamery ale one dostaja z magii i strzelania.Ten BSB jest takim odpowiednikiem bretońskiego.

@Jankiel:
Seera nie chce.Wole 2 DS jednak.Beasta nie biore.Zazwyczaj Fire lub Metal.High tez jest ciekawy.Mam 3 czary.W Fire i Metal sa tylko po 2 totalnie nieuzyteczne czaryIMO (2 i 3).Jak rzuce 1-2na BoS to i tak nie rzuce z 2 dobrych czarów z 3 kosci(mam wtedy 5 PD).
A co jest fajne na tych małych turach na BP to to że wszyscy maja po 2 DS albo wogle.Magia wtedy duzo robi z seerem czy bez.

Armia testowana na 2 turach i mimo ze w Bydgoszczy srednio poszlo to armia ma bardzo duzy potencjal i jak nie trafie 6 razy brety to jest w stanie daleko zajsc.Bo VC i demony(herald khorna jest problemem tylko) z ta armia dostaja (no chyba ze zrobie bład miesiaca - pozdro Thurion :P).

Zreszta że HE sa silne na BP (restricted lub nie) to było widac w Bydzi gdzie przez wiekszosc bitew na czołowych stołach przewijali sie z HE Kowal,Szymon Niedorezo, Furion i ja.(dodajac barbare i Robsona to prawie same elfy były :P)

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Rospa super, BSB - najlepsza konfiguracja, wolałbym jednak Seera na magu (Duża kuźnia + Duży pocisk = nieocenione), vrakuje jednak drugiego bolca :(

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

a widzisz Chory :p

u mnie rpzeżytek zaczyna być ta kombinacja, na luku gralem bardzo malo, a helmik mi się znudzil, grlaem takim BSB od początku edycji, czasem z BB, ale w 80% byl to taki BSB, hehe.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie potrzeba było BP żeby HE były dobre - po prostu były mało popularne, bo gra nimi jest trochę bardziej wymagająca, niż demonami na przykład.
To, co najbardziej mi sie podoba, to dużo stosunkowo tanich oddziałów i dużo możliwości kombinowania. Z chęcią bym z tym zagrał moimi DE.

Duża kuźnia na 3 kościach to bardzo słaby pomysł.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Paku
Oszukista

Jankiel pisze: Duża kuźnia na 3 kościach to bardzo słaby pomysł.
Bez ryzyka nie ma chwały, a w 90% wypadków rzucę jednak tą 1-2 kuźnie (tylko i wyłącznie fart) od której płynie tank.

A osobiście mając tą armię i nie ryzykując brałbym High Magica: ward, stubborn, pocisk, przyciąganie sztrzał + drain = wszystko potrzebne i stosunkowo niski cast, że można z 3 czary rzucić.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

@Jankiel:
mi rozpa tez sie super podoba bo nie jest na jedne kopyto i czerpie sie przyjemnosc z gry.Choc SM wiadomo ze sa mozgojebni czasami bo wystarczy sie podstawic i tyle.
Z De lubie grac.Ja w przeciwienstwie do pogładu Twojego i Twojej żony jestem opozycją:P.Ja zawsze w pojedynku HE na DE stawiam na HE :D
Nie potrzeba było BP żeby HE były dobre
Ja wiem.Bez BP dalo sie grac.VC i DEmony były ciezkimi przeciwnikami ale i tak nie było zle.Ksiażka plus drain magic bardzo boli wampiry a na demony HE i tak maja najlepiej z wszystkich armii (pomijajac VC i Demony).
Teraz BP przycina inne armie a HE nie rusza.Pomimo ASF sa najlepiej wywazonym IMO AB od wielu miesiecy.BO ASF tylko na SM i WL tak naprawde ma duze znaczenie.

@Paku: 2 bolca nie ma ale na stole dobrym ustawieniem i ruchami da sie nadrobic jego brak.No i zaczeciem czasami tez :P.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Chory pisze: Seera nie chce.Wole 2 DS jednak.Beasta nie biore.Zazwyczaj Fire lub Metal.High tez jest ciekawy.Mam 3 czary.W Fire i Metal sa tylko po 2 totalnie nieuzyteczne czaryIMO (2 i 3)
3 z fire jest fajne, robi autopanike :D
z perspektywy tej rozpiski to raczej 5 i 6 sa do kitu - na 3 kostkach i tak tego nie rzucasz...
ja wybralbym seera, albo ring of fury.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Ja mam statystyke w d... i konlagracje rzucam z 3 kosci(na male pkt) 8) .Wall of Fire tylko z przymusu. Konflagracja wchodzi mi czesto.

A to nawet nie wiedziałem ze burning head robi autopanike.

A z ring of Fury to trafie na DE na 2 czarkach i odczuje to bardzo mocno.Wole dobra ochrone pomimo ze 3 DD to i tak o jedną DD za mało na boundy.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2009, o 00:14 przez Chory, łącznie zmieniany 1 raz.

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

btw: taki BsB wychodzi chyba jednak słabiej niż bretończyk z gromril helmem, grail vow i virtue of discipline. Lepszy armour, więcej WS i lepsza siła, ale pkt To mniej, podatny na psyche (jak z ataków nic nie wejdzie to może zaboleć) i przeciwnik w każdym combacie ma bonus za przewagę... a dobre 34 pkt jest droższy. Z tym że u HE ciężko chyba coś lepszego złożyć
edit: no i chłopak nie ma warda.... :roll:

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Wrogi oddział ma przewage a bsb ma sztandar i jest remis.3 ataki ASF moga cos zabic i sa magiczne.

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

bretoniec też ma magiczne... 1 pkt siły mniej a za to wygrywa o 1 o ile przeciwnik nie ma szeregu/sztandaru... a też ma szanse coś zabić, mniejszą, ale zawsze. I takim rycerzykiem można np. pogonić hydrę a elfem raczej nie...

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

ostatnio mi taki elf skosil hydre :?
fakt, nie powinien, ale sie zdarza...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Bretoński lepszy, ale to nie znaczy, że ten jest zły!

Rozpiska bardzo mi się podoba, nawet sam się zastanawiam nad HE na Lublin i coś podobnego bym widział :)
A może warto na oddział piechoty gdzie będzie siedział mag dać za 25pts sztandar z MR2?
I czy nie lepiej zmienić łuczników na bolca?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Chory pisze:@Kosa:
Reaver bow i halabarda to przezytek.Owszem czasami te strzały z siła 5 sie przydaja(182 pkt to za duzo jak na taka funkcje) np na DE czy bretonnie ale ten bsb jest duzo lepszy.U nas w 3miescie juz wszyscy na nim graja(ja jestem ostatni chyba:P - nie wiem jak xet).Ten BSB wyłacza z gry psy, flamery itp.W polaczeniu z 2 oddziałami SM psy sa wylaczone a co mnie boli to flamery ale one dostaja z magii i strzelania.Ten BSB jest takim odpowiednikiem bretońskiego.
Z tego co pamiętam to w 3city pierwszy właśnie Xet zaczął takiego BSB z lukiem wystawiać :D

A rozpa fajna - dobrze by mi się z tym walczyło moimi DE na Lublin.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Z tego co pamiętam to w 3city pierwszy właśnie Xet
Rumia to nie 3city 8) :wink:
Kołata pisze:Bretoński lepszy, ale to nie znaczy, że ten jest zły!

Rozpiska bardzo mi się podoba, nawet sam się zastanawiam nad HE na Lublin i coś podobnego bym widział :)
A może warto na oddział piechoty gdzie będzie siedział mag dać za 25pts sztandar z MR2?
I czy nie lepiej zmienić łuczników na bolca?
Faktycznie.Całkowicie wypadło mi to z głowy.Bolec zabije wiecej niz lucznicy.Choc przed furiami i harpaimi łatwiej obronic lucznikow ale bolec szczegolnie na HE jest wazny.W Bydgoszy nie mialem wogle bolcy i dawalo rade.A plus był taki ze wykopywaczki skavenskie i TK mnie jakos mocno nie bolaly.Finalna rozpa:
1 Mage @ 185 Pts
General; Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Silver Wand [10]

1 Noble @ 174 Pts
Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Helm of Fortune [25]
Sword of Might [15]

1 Elf Steed: Barded @ [0] Pts

10 Archers @ 115 Pts
Musician

9 Swordmasters @ 205 Pts
Banner of Ellyrion [15]
1 Bladelord @ [22] Pts
Gem of Courage [10]

9 Swordmasters @ 220 Pts
Lion Standard [25]
1 Bladelord @ [27] Pts
Amulet of Light [15]

9 White Lions @ 230 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]
1 Guardian @ [12] Pts

Casting Pool: 4

Dispel Pool: 3

Models in Army: 65

Total Army Cost: 1649
Ostatnio zmieniony 23 sty 2009, o 11:57 przez Chory, łącznie zmieniany 2 razy.

Paku
Oszukista

Za 5 pkt dorzuć muzyka do łuczników i będzie git.

ODPOWIEDZ