Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
- Corvus Albus
- Kretozord
155 to mega drogo twoim zdaniem, za oddział o porządnych statsach (AS4+/AS5+) (Mv 5, 8ld) i z hate? No może chcesz piechotę z ruchem kawalerii? Nie wiem czego się spodziewasz. Moim zdaniem jest to dobry oddział, jeden z najlepszych corowych. Jak grasz oklepanym standardem to może się nie sprawdzają.
PS. od kiedy grasz DE?
PS. od kiedy grasz DE?
Klocek 25 warrior warty 190 pts. z FCG który łamie praktycznie kazdy inny klocek corowej piechoty. Ponadto świetne mieso. Z 5M są jednymi z najszybszych piechot w grze. Jednak widac ze ty tolerujesz tylko kawalerie i lataczy, piechota jest beeee... bo to wolne bo nie jest w drugiej turze u przeciwnika.Gajowy pisze:tak i to bardzo, moze maja i fajne staty itp ale sa mega drodzy, ida ida ida i nigdzie nie dochodza bo gra ma tylko 6 tur.
Wybacz moim zdaniem twoje myślenie jest płytkie i niesprawiedliwe w stosunku do faktycznie dobrej jednostki.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
kurcze myslalem ze to forum Chaos Warriorow, cos mi sie pokrecilo, DE warriorzy s super, ja caly czas pisalem o wojownikach
nie ma to jak sie nie wyspac.
sorki za offtop.
nie ma to jak sie nie wyspac.
sorki za offtop.
od 1996 roku czyli pewnie dluzej niz wiekszosc z was w ogole sie zajmuje battlemCorvus Albus pisze:.
PS. od kiedy grasz DE?
Garg tez postanowil mnie obrazic, no ale coz zrobilem blad ze nie przeczytalem do konca naglowka tematu i bylem swiecie przekonany ze pisze nadal o na forum wojownikow chaosu.
- Corvus Albus
- Kretozord
Nie starałem Cię obrazić tylko zapytałem się z ciekawości bo aż nie mogłem uwierzyć jak gracz DE może tak mówić o swojej cudnej hiper dobre piechocie
PS. nie pamiętam kiedy wyszła 5 ed ale od tego czasu zaczęła się moja przygoda z battlem, chociaż turniejowa rok temu.
PS. nie pamiętam kiedy wyszła 5 ed ale od tego czasu zaczęła się moja przygoda z battlem, chociaż turniejowa rok temu.
Skończcie offtop panowie , każdy ma prawo się pomylić Ilu z was przypadkiem nie wylądowało kiedyś w damskiej toalecie ??
Teraz do rzeczy , kalinusie Warriorzy DE spłacają się IMO najlepiej jako 25 z Full Command Group ( muzyk , champion , sztandar )
Do takiego oddziału aż się prosi włożyć czarodziejke 2 poziomową z przedmiotem "sacrificial dagger" którt umożliwia nam jeden raz podczas rzucania czaru , po rzuceniu kostkami , poświęcenie jednego modelu ( jednego warriora w tym wypadku ) i dodanie jednej kostki mocy do wyniku rzutu ( rzucasz PD i dodajesz do wyniku ) . Co daje nam bardzo duże prawdopodobieństwo na udane rzucenie czaru i jest fajnym a zarazem iście mrocznym przedmiotem w armii DE
Pozdrawiam
Teraz do rzeczy , kalinusie Warriorzy DE spłacają się IMO najlepiej jako 25 z Full Command Group ( muzyk , champion , sztandar )
Do takiego oddziału aż się prosi włożyć czarodziejke 2 poziomową z przedmiotem "sacrificial dagger" którt umożliwia nam jeden raz podczas rzucania czaru , po rzuceniu kostkami , poświęcenie jednego modelu ( jednego warriora w tym wypadku ) i dodanie jednej kostki mocy do wyniku rzutu ( rzucasz PD i dodajesz do wyniku ) . Co daje nam bardzo duże prawdopodobieństwo na udane rzucenie czaru i jest fajnym a zarazem iście mrocznym przedmiotem w armii DE
Pozdrawiam
Ja wystawiam 15-20 z muzykiem i sztandarem. Tani jak barszcz, a szarżą od flanki potrafią bardzo dużo zrobić. Do tego wcale nie żal ich poświęcać (tylko trzeba pamiętać, żeby sztandary później odbić)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Wybacz miałem zły dzien i zbulwersowała mnie troszke twoja wypowiedz.Garg tez postanowil mnie obrazic
Do tego wole stosowac korsarzya wystawiam 15-20 z muzykiem i sztandarem. Tani jak barszcz, a szarżą od flanki potrafią bardzo dużo zrobić. Do tego wcale nie żal ich poświęcać (tylko trzeba pamiętać, żeby sztandary później odbić)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Ale są drożsi i czasem na nich pkt. nie starcza.GarG pisze:Do tego wole stosowac korsarzya wystawiam 15-20 z muzykiem i sztandarem. Tani jak barszcz, a szarżą od flanki potrafią bardzo dużo zrobić. Do tego wcale nie żal ich poświęcać (tylko trzeba pamiętać, żeby sztandary później odbić)
Punktowo napewno lepiej warriorzy natomiast jakościowo napewno korsarze15 korsarzy z CG kosztuje 165
15 warriorów 114. Czyli starcza mi jeszcze na harpie. Co lepsze?
Jakościowo to najlepiej black guardzi wychodzą. Ale w armii muszą być śmieci, a do tego warriorzy świetnie się nadają.
Korsarze faktycznie wyglądają lepiej od witchek - mają armour save i nie zajmują speciala, których w DE jest zawsze za mało
Korsarze faktycznie wyglądają lepiej od witchek - mają armour save i nie zajmują speciala, których w DE jest zawsze za mało
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Po raz "n-ty" mówimy NIE!
Ludzie przegladajcie ten temat to samo pytanie pada chyba na co drugiej stronie.
Ludzie przegladajcie ten temat to samo pytanie pada chyba na co drugiej stronie.