Nowe lizaki na 2,5k
Nowe lizaki na 2,5k
Oldblood 445p
Carni, LA, SoM, ES, ward 5+, podwójne woundy na jednego wrogiefo chara
Skink Priest 440p
Enginem, lvl 2, scroll, bound lvl6 z uranosem OuO
Skink Priest 430p
Engine, lvl 2, sroll, zna dodatkowy czar
Skink Priest 410p
Engine, lvl 2, PS
2x5 terradonów 300p
5 CO, FCG, WB 250p
3x10 skink rankowe 150p
10 skink skirmishers 70p
Mało mnie ale co zrobić.
Oldblood ma siekać co popadnie dzięki przerzutą z heavena, 3 stegi dzięki imactom robią swoje w szarży.
Skinki wiadomo screen i odginanie szarży, terrki do wykurzania wrogow z lasów, a 5 CO jako support w offensie gdyby któryś steg w czymś utknął.
Enginy- 2 dają z początku warda 5+ na strzał a 1 obniża poziom czarów z heavena, jak będą bliżej wroga to wiadomo d6 z s4 w 2d6.
Magie też mam niezłą bo 3 trzecio lvlowych magów, boli że można wziąć tylko heavena ale tak armybook...
Carni, LA, SoM, ES, ward 5+, podwójne woundy na jednego wrogiefo chara
Skink Priest 440p
Enginem, lvl 2, scroll, bound lvl6 z uranosem OuO
Skink Priest 430p
Engine, lvl 2, sroll, zna dodatkowy czar
Skink Priest 410p
Engine, lvl 2, PS
2x5 terradonów 300p
5 CO, FCG, WB 250p
3x10 skink rankowe 150p
10 skink skirmishers 70p
Mało mnie ale co zrobić.
Oldblood ma siekać co popadnie dzięki przerzutą z heavena, 3 stegi dzięki imactom robią swoje w szarży.
Skinki wiadomo screen i odginanie szarży, terrki do wykurzania wrogow z lasów, a 5 CO jako support w offensie gdyby któryś steg w czymś utknął.
Enginy- 2 dają z początku warda 5+ na strzał a 1 obniża poziom czarów z heavena, jak będą bliżej wroga to wiadomo d6 z s4 w 2d6.
Magie też mam niezłą bo 3 trzecio lvlowych magów, boli że można wziąć tylko heavena ale tak armybook...
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
zarypiaszczo to wygląda jak skink priest kosztuje 400pkt
Strasznie Cie mało, biorąc pod uwage też fakt, że to jest na 2500
Fajnie musi taka armia wyglądać na stole a jak to sie spisuje to nie wiem bo jeszcze nie grałem z nowymi lizakami
Strasznie Cie mało, biorąc pod uwage też fakt, że to jest na 2500
Fajnie musi taka armia wyglądać na stole a jak to sie spisuje to nie wiem bo jeszcze nie grałem z nowymi lizakami
Mocna rozpiska, myśle że bardzo zbliżona do standardu nowych lizaków.
Wywalił bym jedynie power stone, kawalerie zamienił na coś bardziej porzytecznego - uważam że jej możliwości nie są proporcjonalne do ceny. A za zaoszczędzone punkty Razordony - silny odział a do tego strach szarżować (w SAS strzelają 2x)
Wywalił bym jedynie power stone, kawalerie zamienił na coś bardziej porzytecznego - uważam że jej możliwości nie są proporcjonalne do ceny. A za zaoszczędzone punkty Razordony - silny odział a do tego strach szarżować (w SAS strzelają 2x)
wtf? Armia jeszcze nie wyszła a już ma jakieś standardyMarcinnn pisze:Mocna rozpiska, myśle że bardzo zbliżona do standardu nowych lizaków.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
IMO konkretny offens sie po tym przejeżdża dość szybko. Smoki w sumie też to wsysają, karnozaura zablokowac to nie jest jakaś super sprawa.
Inaczej, masz 1600 pkt w 4 herosach, z których 3 ma ld 6 i stubborna, chcesz ryzykować?
Inaczej, masz 1600 pkt w 4 herosach, z których 3 ma ld 6 i stubborna, chcesz ryzykować?
Release the Przemcio!
@MUKER Enigny to jedne z najmocniejszych jednostek nowego AB, nie wymagają też za dużo myślenia, myśle że to na nich będzie się opierać nowa siła Lizaków, co prawda do ich stubborna przydał by się BSB, a więc może Slann zamiast oldblooda, chociaż to już psuje koncepcje monster trucka.
Chce
Jestem po kilku pierwszych bitwach i musze przyznać trikkowi całkowitą racje.
Z defensami gra mi się tym bardzo przyjemnie, nawet z HE na książce których bardzo się obawiałem niebyło większych problemów, ale offens robi mi z dupy jesień średniowiecza
Po przemyśleniach sądze że zmieniłbym konfiguracje na lordzie, zamiast ES i baneheada włożyłbym tarcze z odbijaniem magic missli na 2+, zrezygnuje też chyba z jednego prista a w jego miejsce w stawie BSB na terrku i razadony albo stega
Jestem po kilku pierwszych bitwach i musze przyznać trikkowi całkowitą racje.
Z defensami gra mi się tym bardzo przyjemnie, nawet z HE na książce których bardzo się obawiałem niebyło większych problemów, ale offens robi mi z dupy jesień średniowiecza
Po przemyśleniach sądze że zmieniłbym konfiguracje na lordzie, zamiast ES i baneheada włożyłbym tarcze z odbijaniem magic missli na 2+, zrezygnuje też chyba z jednego prista a w jego miejsce w stawie BSB na terrku i razadony albo stega
engine zjada slot herosa.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Sprawdziłem jeszcze raz w armybooku i nic takiego nigdize nie pisze, ani w opisie EotG na str 54 ani pod koniec książki przy rozpisce punktowej, wynika z tego ze nie tylko Engine nie bierze slotu Herosa ale Mounty pod bohaterów też nie biorąbigpasiak pisze:engine zjada slot herosa.