Oddział 4 Treekinów złożony z drzewców z 5 edycji

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Kal_Torak
Masakrator

Oddział 4 Treekinów złożony z drzewców z 5 edycji

Post autor: Kal_Torak »

Witam,

No i w końcu mam swoje upragnione treekiny :). Do figurek obecnych treekinów nie mam zaufania - małe są, byle ogr wygląda bardziej masywnie, dziwne jakieś, względnie trudne do określenia - takie spawnowate ;)

Już od 5 edycji marzył mi się regiment drzewców. Gdy wtedy wspominałem o "drzewcach jako regimentach" znajomych przeszywało to grozą ;). No w końcu 6 edycja leśniaków dała mi taki regiment drzewców w postaci średnich drzewek. Niestety figurki nijak mi nie przypadły do gustu. Stąd skompletowałem wszystkie dostępne modele drzewców z 5 edycji włącznie z durthu. No i jest regiment :). Wyglądają o niebo lepiej i na stole prezentują się imponująco. Spokojnie można o nich powiedzieć, że wzbudzają strach :)

Obrazek

Niestety zdjęcie dość kiepskiej jakości, ale niedługo poprawię o nowe lepsze zdjęcia. Jak się uda to zmontuję całą galerię z wild riderów jako centaurów złożonych z nowych elfich koni, korpusów gorów i ramion oraz głów driad - wyglądają cudownie - ale pomysł na konwersję jest GW. Driady zrobione z demonetek, kolejni wild riderzy zrobienie z dark riderów, oddział 4-5 modeli warhawkriderów na wielkich orłach i wiele innych atrakcji ;)
Ostatnio zmieniony 23 sty 2009, o 20:52 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Też planuję sobie zrobić oddział z treekinów ze starych treemanów, z tym, że Durthu robiłby za zwyczajne drzewo
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

a ja nic nie wiedz ]:-> oprocz mgly nie no wiem jakie to figsy itd ale malowania ni ch...a nie oceni
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Jak mogłeś sprowadzić Durthu do roli Treekina... Nienawidzę Cię! ;)

Pomysł interesujący i na pewno lepiej się prezentują niż oryginały.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Kal_Torak
Masakrator

Krassus durthu robi niestety za chempiona treekinów, a za drzewca to ja mam Fangorna z Lotr - TO JEST DOPIERO DRZEWIEC !!! Nie to co ten spawn z obecnych! Fangorn jest znacznie większy od Durthu dlatego zajął zaszczytne miejsce jednostki rare zwanej treemen :)

Powyzej w miejsce starego zdjęcia zapodaje nowe, już lepsze :)

Jankiel od kiedy zbierasz WE!? :) Rozumiem, ze w rozpie beda treekiny? Jakis koncept ciekawy wyszedl?

kelgy
Wałkarz

Post autor: kelgy »

fangorn to jest las gdzie żyją enty a drzewiec to jest ten który nosi hobbity na głowie. ty masz enta czy drzewca?

Kal_Torak
Masakrator

kelgy pisze:fangorn to jest las gdzie żyją enty a drzewiec to jest ten który nosi hobbity na głowie. ty masz enta czy drzewca?
Hmmm mam enta co nosił hobbity - myślałem że się zwał Fangorn widocznie mi się coś pokićkało ;)

Zdjęcie enta znajdziesz już w mojej samodzielnej galerii + inne oddziały :)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Może jakieś spajty by się dało powsadzać na nich?
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

coś w stylu oddziału Dragon Ogrów zrobionych z shaggothów, pamiętam ze jakis koles na euro mial takowych ;)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Kal_Torak pisze:
kelgy pisze:fangorn to jest las gdzie żyją enty a drzewiec to jest ten który nosi hobbity na głowie. ty masz enta czy drzewca?
Hmmm mam enta co nosił hobbity - myślałem że się zwał Fangorn widocznie mi się coś pokićkało ;)
Nic ci się nie pokićkało. Fangorn to było imię Drzewca w języku elfów. Las też nazywał się Fangorn.

A żby nie było offtopu, to malowania nie bardzo widać bo foto słabe. Ale z tego co widać najlepszy jest drugi od prawej. Reszta za ciemna, żeby coś oceniać.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jankiel od kiedy zbierasz WE!? Rozumiem, ze w rozpie beda treekiny? Jakis koncept ciekawy wyszedl?
Z pół roku temu zebrałem - kupuję wszystkie oddziały ze zbieranej armii. Brakuje mi tylko treekinów (starych treemanów) i starych warhawków, które w sprzyjających okolicznościach sobie nabędę.

Na tym zdjęciu już lepiej widać - imo durthu w innych kolorach od oddziału za bardzo się wyróżnia, jak by zupełnie tam nie pasował. Jak dla mnie, to champion powinien być identyczny z resztą oddziału, a w innych kolorach, albo inna figurka, pomalowana w tym samym schemacie, co oddział. W przeciwnym razie wygląda dosyć przypadkowo. Btw kolory z durthu dużo lepsze, ta czerwień średnio wygląda.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ