Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
mhroczny
Pseudoklimaciarz

Post autor: mhroczny »

ja mam pytanie takie z ciekawości , czy opłaca się teraz wystawiać kroxy jak maja mniejsza sile i czy lepiej w ekipie skinków czy za skinkami??

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Oplaca aczkolwiek mniej niz wczesniej. Wczesniej byly genialnym oddzialem za swoje pkty teraz sa przecietnym. Bede sie staral teraz testowac je z kohortami , bo za 190 pktow mamy 16 skinkow i 2 kroxigory w srodku co maja 3 rzedy i raczej przewage z m6. Wyglada ladnie.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Chory pisze:Ja jakbym gral lizakami to miałbym problem czy wybrac razory czy salki.Gdyby razordony nie rzucały na hit to sprawa byłaby prostsza.

A terki sa giete z tymi kamykami choc juz terka nie ma 3 atakow z sila 4-ale to marne pocieszenie.

Zestaw na priescie duzo lepszy niz 2 DS.5 DD daje rade choc wszystkiego nie powstrzyma.
Chory 6 dd 2 podstawowe , 2 za diadem i 2 za shamana - engine podnosi poziom o 1 shamanowi w kwesti PD i DD - to jest giete.

W kwestii razordonow - wiem jak one dzialaja , a salki dzialaja totalnie inaczej teraz bede sprawdzal to i to - wiem jedno na pewno zarowno salki i razordony sa teraz za drogie 225 za 3 sztuki to przegina.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Ziemko, kazdy tu wie że jestes guru kazdego Skinka, wiec powiedz mi czy naprawde na 1500 bys wciskal 3 enginy? I czy w ogole gra na wiecej niz 1 stedziu sie oplaca?
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

mhroczny
Pseudoklimaciarz

ja mam inne pytanie , czy polecilibyście nowa armie lizardow dla początkującego (jedyny kontakt z wfb to battle of skull pass) , myślałem ze będę grał orkami ale dalej się waham pomiędzy O&G jaszczurami i bestiami chaosu

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

lizardy sa fajne moze trudniej ci sie bedzie nauczyc ale sie nauczysz lepiej! ]:-> no i te boskie modele najlepsze w calym systemie
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Ziemko pisze:Nie rob roboty na marne Shino juz sie tym zajmuje ;)
problem jest taki, ze imo wypuszczenie pliku do ab przed data premiery spearheada czy czego tam nie bedzie uwazam za buractwo i raczej tego nie zrobie ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Lasti pisze:Ziemko, kazdy tu wie że jestes guru kazdego Skinka, wiec powiedz mi czy naprawde na 1500 bys wciskal 3 enginy? I czy w ogole gra na wiecej niz 1 stedziu sie oplaca?
Kiedys moze bylem teraz duzo rzadziej grywam. Crus jest zdecydowanie najwiekszy autorytetem w kwestii lizakow w Polsce imho.
Na 1500 wstawianie 3xengine to glupota i rzecz rzeklbym srednio grywalna. Na 2250 wstawianie 2 tez jest takim sobie pomyslem , a 3 to juz w ogole... Imho 1 w zupelnosci wystarcza - nie zapominajmy panowie ze engine z shamanem na wypasie kosztuje 440 pktow - cholernie duzo.

mhroczny
Pseudoklimaciarz

ajajaj mam sieczkę teraz w głowie i pełno pytań mi się nasuwa ale takie najważniejsze mam czy jak są nowe wzory figurek to będzie nowy batalion?

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Nowy Battalion - 10 Templi, 20 Saurusów, 8 Cold Onów, 12 Skinek.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Ziemko pisze:
Lasti pisze:Ziemko, kazdy tu wie że jestes guru kazdego Skinka, wiec powiedz mi czy naprawde na 1500 bys wciskal 3 enginy? I czy w ogole gra na wiecej niz 1 stedziu sie oplaca?
Kiedys moze bylem teraz duzo rzadziej grywam. Crus jest zdecydowanie najwiekszy autorytetem w kwestii lizakow w Polsce imho.
Na 1500 wstawianie 3xengine to glupota i rzecz rzeklbym srednio grywalna. Na 2250 wstawianie 2 tez jest takim sobie pomyslem , a 3 to juz w ogole... Imho 1 w zupelnosci wystarcza - nie zapominajmy panowie ze engine z shamanem na wypasie kosztuje 440 pktow - cholernie duzo.
Ja Ciebie na rowni z Crusem uwazam :wink:
A co sadzisz w stegadonach ogolnie? Nie mowie o enginach.

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Czy saurusy beda teraz grywalne?

W sumie 11/12 pkt za kolesia S4, T4, 2A i 8 ld na 3 kosciach , z savem 4/3+ i ld 8 na 3d6 to nie jest zle.

I czy raczej widzicie ich jako klocek 20 czy moze oddzialy po 10-12 wyplacajace wiadro atakow ?

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Ilu widziales chaos warriorow?
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Warrior z tarcza to 16 pkt, 5 WS, 4 T, 4 S, 5 I, 2A, 8Ld, +3/+2 save ?

Drako
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Drako »

IMO Ziemko zależy z tymi priestami na enginie, ja i tak ostanimi czasy z kumplami grywałem na 2 stedziach w rare, to teraz tak jakby te 2 stedzie pod priestami były.

Engine tylko 15 punktów droższy od ancienta a skoro i tak bym je wystawiał tylko jako rare to żal niedopakować tym przyokazji priesta.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja tak srednio sklaniam sie do stegow , one sa za drogie , a w statach je pogorszyli - np. 3+ sejw dla zalogi zmienione na 2+ a cena ciagle duza. Powinny kosztowac 200 pktow wtedy bylyby ok. Dla engina widze miejsce dla normalnych stedziow niebardzo chyba ze monster truck lub bohater skinkowy na stedziu - to jest b.fajna opcja.

Chcialem jutro zagrac na saurusach , ale jednak chyba przetestuje kohorte 16 z 2 kroxami.

Drako , ale Ancient jest drozszy od zwykle stedzia o 40 pktow , a engine o 55 czyli przy 2 masz 110 pktow wiecej. Jesli zawsze grales na 2 stedziach i 2 shamanach to zal nie wziac 2 enginow to prawda.

Drako
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Drako »

Pod Enginem jest ancient więc porównywałem kosztowo z nim.

Co do zwykłego stedzia to się zgadzam że przejście do specjala go nieratuje skoro niepoprawiono go a wręcz troche pogorszono :(

Khorta z kroxami ?? no niewiem ja to się cały czas boje że przeciwnki wbije, ponabija sobie ran na skinkach i zbrejkuje reszte.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Drako pisze: Khorta z kroxami ?? no niewiem ja to się cały czas boje że przeciwnki wbije, ponabija sobie ran na skinkach i zbrejkuje reszte.
Mam te same obawy :roll:

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Kodeks na razie bez rewelacji sie wydaje.
Slan 5W bez negowania miscastów.Moze wogle teraz wybierac po jednym czarze z kazdego lora czy ciagnie tylko z jednego lora?BO nie znalazlem wzmianki o tym ze moze wybierac po czarze z kazdego lora.

Na pierwszy rzut oka te lizaki sa chyba nawet gorsze od 6 edycyjnych ale czas pokaze jak jest w rzeczywistości..

I nie ma spawningów.Bieda.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2009, o 22:04 przez Chory, łącznie zmieniany 1 raz.

Ziomek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Ziomek »

mam pytanie
TG mogą iść tylko ze slannem w nowym rulebooku??
Czy slann nie będzie teraz za słaby bo nie wiem czy brać 2 boxy TG bo nie chcę, żeby potem na półce stały.

ODPOWIEDZ