Vampire Lord 450 pts (4mlvl, Stupidity, General)
Additional Magic Level, Master of the Black Art, Dark Acolyte, Summon Ghouls, Skull Staff, Crown of the Damned
Wight King 170 pts (BSB)
Skeletal steed, barding, heavy armour, shield, lance, Sword of Kings, The Gem of Blood
Vampire 180 pts (2 mlvl)
Avatar of Death, Dark Acolyte (HW&Sh), Helm of Commandment
Necromancer 105 pts (1 mlvl)
Knows Vanhel's Danse Macabre, 2x Dispel Scroll
5 Cairn Wright 275 pts
Banshee
10 Black Knights 365 pts
Skeletal steed, barding, FCG, Banner of Barrows
6 Black Knights 209 pts
Skeletal steed, FCG, Banner of the Dead Legion
19 Skeleton Wariors 197 pts
Hand weapon, shield, FCG, War Banner
10 Crypt Ghouls 88 pts
Ghast
10 Crypt Ghouls 88 pts
Ghast
5 Dire Wolves 40 pts
5 Dire Wolves 40 pts
5 Dire Wolves 40 pts
Total Models: 79
Total Poinys: 2247
Cast Dice: 11
Dispel Dice: 6 2xDS +1 do dispell
Zmieniłem ustawienie herosów (w stosumku do poprzednich rozpisek).
Postanowiłem w końcu przetestować Wight Kinga BSB bez magicznego banneru.
Nowym elementem (jak dla mnie) jest złożenie lorda w troszkę inny, odbiegający od standardu sposób.
Wcześniej wierny Varghulfowi oraz po kilkukrotnym wystawieniu Black Coacha, wystawiam, jakże popularne teraz, Wrighty (zobaczymy czy w moich rękach się sprawdzą).
Podpatrzony na forum pomysł na BK z BoftDL (podwójny US) sprawdził mi się kilkakrotnie i postanowiłem takich BK umieścić na stałe w rozpisce.
Proszę o porady oraz uwagi, a także krytykę i inne takie co do rozpiski.
P.S.
W przyszłości mam zamiar zamienić duży oddział BK na GG (gdy w końcu zakupię drugi box i go pomaluję).
Więc całość armii będzie raczej na piechotę.
<edit> Taka mała poprawka rozpiski
VC 2250pts BP+R
VC 2250pts BP+R
Ostatnio zmieniony 25 sty 2009, o 08:15 przez Izwor, łącznie zmieniany 2 razy.
Moje Pare spostrzezen:
1. Crown of Damned na postaci od ktorej zalezy cala tura magi nie jest cool... jeden slabszy zut i masz praktycznie po fazie magi bo maly Vampirek nie bardzo cos na czaruje solo
2.Jezeli juz masz Helma to ja bym Kingowi dal Accrused Armour koles jest prawie nie do zabicia z T6 trzema woundami i 2+save a jak jego klocuszkowi Black Knightow dasz jeszcze banner of barrows... w zasiegu helmu cala ekipia trafia na 2+ a potem na 2+ zazwyczaj tez wounduja jelsli szarzuje![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
3. Jesli juz Ghoule wystawiasz w takich mini maxach to brakuje mi tu jakiegos mastera do ich wskrzeszania
4.No i to o czym pisal Piotrax jakos mi tu nietopterkow brakuje![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
1. Crown of Damned na postaci od ktorej zalezy cala tura magi nie jest cool... jeden slabszy zut i masz praktycznie po fazie magi bo maly Vampirek nie bardzo cos na czaruje solo
2.Jezeli juz masz Helma to ja bym Kingowi dal Accrused Armour koles jest prawie nie do zabicia z T6 trzema woundami i 2+save a jak jego klocuszkowi Black Knightow dasz jeszcze banner of barrows... w zasiegu helmu cala ekipia trafia na 2+ a potem na 2+ zazwyczaj tez wounduja jelsli szarzuje
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
3. Jesli juz Ghoule wystawiasz w takich mini maxach to brakuje mi tu jakiegos mastera do ich wskrzeszania
4.No i to o czym pisal Piotrax jakos mi tu nietopterkow brakuje
@Piotrax
WK wykupiłem lance, zapominając przecież, że ma magiczną broń (SofK)
@Madimel
1. Koronkę testowałem już w kilku bitwach z WE, Chaosem i DL, niezdałem 2 razy
(w tym raz w kombacie, gdzie na głupotę rzucać nie powinienem, a dowiedizałem się już po fakcie - wiara w nieomylność kolegi)
2. WK z ty armorem ma 1 WS, a to oznacza, że bez chełmy trafia na, hmm 4 lub 5...
Zresztą nawet z hełmem trafia na 3+, a nie 2+, co przy jego zabójczej sile 4 oznacza, że może nic nie zrobić.
3. Chyba jednak zamienię Avatara na summon ghouls
4. Baty mi się sprawdzają tylko czasami... Wilki natomiast zawsze.
Chociaż mam teraz pare pts wolnych i mogę trójeczkę zamiast wilków wstawić, chociaż nie wiem czy to się opłaca...
<edit> Jendnak postanowiłem dokupić za te punkty championów do ghuli.
WK wykupiłem lance, zapominając przecież, że ma magiczną broń (SofK)
@Madimel
1. Koronkę testowałem już w kilku bitwach z WE, Chaosem i DL, niezdałem 2 razy
(w tym raz w kombacie, gdzie na głupotę rzucać nie powinienem, a dowiedizałem się już po fakcie - wiara w nieomylność kolegi)
2. WK z ty armorem ma 1 WS, a to oznacza, że bez chełmy trafia na, hmm 4 lub 5...
Zresztą nawet z hełmem trafia na 3+, a nie 2+, co przy jego zabójczej sile 4 oznacza, że może nic nie zrobić.
3. Chyba jednak zamienię Avatara na summon ghouls
4. Baty mi się sprawdzają tylko czasami... Wilki natomiast zawsze.
Chociaż mam teraz pare pts wolnych i mogę trójeczkę zamiast wilków wstawić, chociaż nie wiem czy to się opłaca...
<edit> Jendnak postanowiłem dokupić za te punkty championów do ghuli.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2009, o 19:13 przez Izwor, łącznie zmieniany 1 raz.
King majac 1WSa trafia na 5+ jego Knighci z 3WSa trafiaja zazwyczaj na 4+ z Banner of Barrows(+1 to hit dla Gwardi, B Knightow[nie steedow] i Kingow) on trafia na 4+ oni na 3+ majac helm w okolicy czyli 6WSa calym oddzialem wszystko co ma 5WSa i mniej trafiasz na 3+ ze sztandarem na 2+ ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
@Madimel
Z tego co wiem, to nawet przekazany WS od wampira będzie modyfikowany o 3 w dół (z armora), czyli dla Kinga do 3, więc trochę średnio.
Dziś był turniej... Poszło mi tragicznie
3:17 z empire, 6:14 z DE, 15:5 z DL (w końcu wygrana!)
Będę mieć troszkę więcej wolnego czasu to napiszę dokładniej...
Z tego co wiem, to nawet przekazany WS od wampira będzie modyfikowany o 3 w dół (z armora), czyli dla Kinga do 3, więc trochę średnio.
Dziś był turniej... Poszło mi tragicznie
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
3:17 z empire, 6:14 z DE, 15:5 z DL (w końcu wygrana!)
Będę mieć troszkę więcej wolnego czasu to napiszę dokładniej...