Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków
Moderator: Ziemko
-
- Mudżahedin
A tak wogle to mozna jeszcze brac kroxy jako samodzielny oddzial ?
Można... na starych zasadach. Ale teraz, przy sile 4 i polepszonych innych specjałach - podejrzewam naturalne wymarcie. Pójdą do kohort, które z kolei spowodują, że mało pojawi się saurich - a szkoda, bo teraz z włóczniami mogą robić niezłą jatkę...
Panowie, a powiedzcie mi, jak Tg sie maja teraz? ile kosztuja, i jakie zdolnosci maja bazowo, a jakie ze slannem, czy sa w specjalach i czy musze miec slanna zeby ich wystawic?
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
są specjalem czy wystawiasz slana czy nie . Tylko jeden slann w oddziale może być ( jeśli wogóle jest na stole to musi być i nie może go opuścić itp.)
kosztują 16pkt. za sztuke staty te same , mają w koszcie L.A, halabarde, H,W i shiled( czyli w CC mają 2+ save-a) bez slana nie mają jakichś dodatkowych poza zwykłymi zasadami , ze Slannem są ItP i Stubborn. Do tego champion może brać przedmioty do 25p. a sztandarowy magiczny sztandar do 50 pts.
kosztują 16pkt. za sztuke staty te same , mają w koszcie L.A, halabarde, H,W i shiled( czyli w CC mają 2+ save-a) bez slana nie mają jakichś dodatkowych poza zwykłymi zasadami , ze Slannem są ItP i Stubborn. Do tego champion może brać przedmioty do 25p. a sztandarowy magiczny sztandar do 50 pts.
Niestety nic sensownego dla Revered Guardiana za te 25p. nie widze. No moze Sword of Hornet ...?
Edit: BTW - Slann pod wzgledem castingu wlasnych czarow jest LT. I tylko wtedy. Czyli ma Look Out Sir! Magic Missile moze rzucac przez skinki (LOS i zasieg). Tylko MM.
Szaman wbrew plotom nie moze latac na terce.
Edit: BTW - Slann pod wzgledem castingu wlasnych czarow jest LT. I tylko wtedy. Czyli ma Look Out Sir! Magic Missile moze rzucac przez skinki (LOS i zasieg). Tylko MM.
Szaman wbrew plotom nie moze latac na terce.
Bylem dzis na turnieju 2gie miejsce , 1pktu zabraklo do 1wszego. Generalnie jest niezle , ale jajec tez nie urywa. Kohorta za 135 punktow jest bdb pomyslem tanie to jak barszcz , a ludzie sie tego boja , bo 4 na wejscie to statica to sporo... Jak doda sie drugiego kroxa to juz miod. Kamienie rzadza , ale terkami w walce wrecz za duzo to juz nie zrobimy.
Lece do pracy popisze troche jak juz wroce.
Lece do pracy popisze troche jak juz wroce.
Fajny book, nie sprawia wrazenia jakoby byl przegiety jak DL lub VC. Taki nieco lepszy IMO od starych lizaczków. Generalnie fajnie pozmieniany, i dostalismy po prostu porcję nowych gier z lizakami.
Na plus:
- terradony, mysle ze beda teraz wystawiane najczesciej i w najwiekszych ilosciach. Smiesznie tanie, a kamienie masakruja wszelkich lataczy, fasty, charakterow, maszyny, magow w lesie, no normalnie ekstra jak za takie pkt.
- swietne COKsy. Z Sv 2+, Ld 9 od slaana na 3 kostkach, i z BSBkiem staja sie wrecz jedna z lepszych kawalerii w grze. Pomyslalbym nad wystawianiem tego banerka za 100pkt co daje w 12calach stubborna dla kawy...
- engine spoko. Jajec nie urywa, ale chyba niezle grywalny
- salamandry razordony. Dokladnie tak jak juz rozkminiliscie: maja po prostu inne zastosowanie. Salki z -3Sv, masakruja duze kawy 10xbardziej niz stare sallie. Razordonki swoim S&S rzezaja. Taki hellblaster z zaloga zlozona z ogrow, mogacy ruszac sie i strzelac, i robiacy S&S
- blade of realities - takiego itemu to nie bylo nawet za 5 edycji ;p
Sporo rzeczy oslabiono, jednak wydaje mi sie ze generalnie book wychodzi bardzo dobrze, i bez przesady Fajnie!
Na plus:
- terradony, mysle ze beda teraz wystawiane najczesciej i w najwiekszych ilosciach. Smiesznie tanie, a kamienie masakruja wszelkich lataczy, fasty, charakterow, maszyny, magow w lesie, no normalnie ekstra jak za takie pkt.
- swietne COKsy. Z Sv 2+, Ld 9 od slaana na 3 kostkach, i z BSBkiem staja sie wrecz jedna z lepszych kawalerii w grze. Pomyslalbym nad wystawianiem tego banerka za 100pkt co daje w 12calach stubborna dla kawy...
- engine spoko. Jajec nie urywa, ale chyba niezle grywalny
- salamandry razordony. Dokladnie tak jak juz rozkminiliscie: maja po prostu inne zastosowanie. Salki z -3Sv, masakruja duze kawy 10xbardziej niz stare sallie. Razordonki swoim S&S rzezaja. Taki hellblaster z zaloga zlozona z ogrow, mogacy ruszac sie i strzelac, i robiacy S&S
- blade of realities - takiego itemu to nie bylo nawet za 5 edycji ;p
Sporo rzeczy oslabiono, jednak wydaje mi sie ze generalnie book wychodzi bardzo dobrze, i bez przesady Fajnie!
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
niestety to ze stubbornem w 12 calach dla kawalerii to nie baner, tylko enchanted item A tak swoją drogą gdybym to kiedyś wystawił to jeśli wstawię saurusa na CO do unitu i ten saurus/unit będzie w 12 calach to czy będzie stubborn?
Powiem wam ze Engine i Razordony to MOC.
Engine mimo ze kosztuje swoje to masakruje. Dzis w bitwie z WoC przyfarcilem i zaszarzowalem w 5 knightow z exaltedem, pojechal po nich rowno, wbil sie w 20 grasantow, rozwalil wszystko i z mocy D6 z S4 rowalil 1 dragon ogra i 5 psow
Razordony ladnie hasały i sciagnely 5 fastow, 5 psow, 10 grasantów, i shaggota
Ogolnie jestem milo zaskoczony.
Engine mimo ze kosztuje swoje to masakruje. Dzis w bitwie z WoC przyfarcilem i zaszarzowalem w 5 knightow z exaltedem, pojechal po nich rowno, wbil sie w 20 grasantow, rozwalil wszystko i z mocy D6 z S4 rowalil 1 dragon ogra i 5 psow
Razordony ladnie hasały i sciagnely 5 fastow, 5 psow, 10 grasantów, i shaggota
Ogolnie jestem milo zaskoczony.
Crus, najci szarzowali w skinki które wesolo powiedziały "w nogii" i najci staneli przed najaranym jak swinia enginem, do pomocy jeszcze przybiegl +0 savowy Veteran Crus, sam engine zakasowla dzis jakies... 1000 pkt
Sebollus, moja rozpa:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=333400#333400
Sebollus, moja rozpa:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=333400#333400
Ostatnio zmieniony 24 sty 2009, o 20:14 przez Lasti, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja mam takie pytanie, odnośnie skink chiefa, a mianowicie ma on zasadę jungle poison i pytanie czy jak wezmę sobię magiczna bron to czy dalej mam poisonowe ataki, czy tyczy sie to tylko zwykłych broni?
lizaki sa ciekawe, engine'owi ttreba szybko ukatrupic szamana i juz nie taki straszny
Ostatnio zmieniony 24 sty 2009, o 20:33 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.