Rozpiski Imperialne
Moderator: #helion#
Witam, ja z kolei po przygodzie z czwartku, gdzie zamiast atakowac zielonych, dostalem z ta moja rozpiska nagle od DE, jutro mam wreszcie O&G na rozkladzie, tak to widze i prosze o opinie. Ogolnie gienek dostal taka zabawke, bo w zalozeniu mam szybkie zdejmowanie przez ucieczke, malych zielonych gobaskow, co by mi fanoli nie wrzucali, mam nadzieje, ze da rade
General of the Empire @ 398 Pts
General; Griffon
Runefang
Warrior Priest of Sigmar @ 154 Pts
Warhorse;
Hammer of Judgement
Armour of Meteoric Iron
Captain @ 120 Pts
BSB; Sword of Sigismund
Battle Wizard of the Bright Order @ 150 Pts
Magic Level 2; 2 x Dispel Scroll
9 Knights of the Inner Circle @ 294 Pts (Priest)
FCG;
The Steel Standard
14 Greatswords @ 261 Pts (Captain)
FCG;War Banner
+ Detachment - 7 Crossbowmen
6 Knightly Orders @ 208 Pts
FCG; Banner of Valour
15 Flagellant @ 150 Pts
10 Handgunners @ 115 Pts (Wizard)
Muzyk
+Detachment - 5 Swordsmen
10 Handgunners @ 115 Pts
Muzyk
1 Great Cannon @ 100 Pts
1 Mortar @ 75 Pts
1 Helblaster Volley Gun @ 110 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Total Army Cost: 2250
THX.
General of the Empire @ 398 Pts
General; Griffon
Runefang
Warrior Priest of Sigmar @ 154 Pts
Warhorse;
Hammer of Judgement
Armour of Meteoric Iron
Captain @ 120 Pts
BSB; Sword of Sigismund
Battle Wizard of the Bright Order @ 150 Pts
Magic Level 2; 2 x Dispel Scroll
9 Knights of the Inner Circle @ 294 Pts (Priest)
FCG;
The Steel Standard
14 Greatswords @ 261 Pts (Captain)
FCG;War Banner
+ Detachment - 7 Crossbowmen
6 Knightly Orders @ 208 Pts
FCG; Banner of Valour
15 Flagellant @ 150 Pts
10 Handgunners @ 115 Pts (Wizard)
Muzyk
10 Handgunners @ 115 Pts
Muzyk
1 Great Cannon @ 100 Pts
1 Mortar @ 75 Pts
1 Helblaster Volley Gun @ 110 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Total Army Cost: 2250
THX.
Jeśli myślisz o wygrywaniu to gryf słabiutki IMO lepiej już wsadzić wielkiego maga i tych handgunners'ów bez detek które i tak im nie pomogą a za to
dasz 10 crosbowmen'ów spokojnie i wywal 15 flagusi albo 5 albo 25, ale to moje zdanie
dasz 10 crosbowmen'ów spokojnie i wywal 15 flagusi albo 5 albo 25, ale to moje zdanie
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Czy to tylko forma zapisu, czy faktycznie bsb i gienek nie mają pancerzy?
Wydaje mi się ze 20 Flagelantów juz wystarcza, przynajmniej mnie się sprawdza:) jak dla mnie masz za mało Gwardii Elektorskiej min. 20 jesli mają coś wytrzymać...nie wiem jak wygląda armia przeciwnika ale chyba zamiast Hellblastera włożyłbym sobie Rocketa, ale być może to moj spaczony pogląd bo grywam głownie przeciw armiom goblińskim... A tak zgadzam się z woimi zacnymi przedmówcami...
Ja ostatnio jeśli grywam to czymś podobnym to takiego plewu:
1750 Pts - Empire Army
Unit Name
Warrior Priest of Sigmar 156p
Barding; Prayers of Sigmar; Shield;
Warhorse
Dawn Armour 4+Sv. Can re-roll failed armour save.
Sword of Might +1St
Wreszcie wynalazłem priesta z savem 1+ z przerzutem
Battle Wizard 145p
Magic Level 2; +2
Dispel Scroll
Ring of Volans
Battle Wizard 150p
Magic Level 2;
Staff of Sorcery
Sigil of Sigmar
Jeden klocuszek będzie chroniony MR 1
Halberdiers 195p
FCG
Detachment - Handgunners x5
2x 5 strzelb sprawdza się w ostatniej bitwie zdjęli wszak w kilka tur ale zdjęli 10 thundererów z górki szał nie?
Swordsmen 241p
FCG
Detachment - Archer x9
Flagellant Warbands (Core)x18 180p
T3 to nie T4 ale mam pomysł by szli obok detki łuczników która ich zasłania przynajmniej te 1-2 tury
Great Cannon 100p
Great Cannon 100p
Knights of the Inner Circle x5 179p
Standard; Musician;
War Banner
Steam Tank 300p
Total Army Cost: 1746
Komentarze wymagane jest to może złożone bez pomyślunku ale daje ciekawą zabawę brudzi mi tu tylko czołg ale doprawdy szukam wciaz ciekawego rar i znaleźć nie mogę...
1750 Pts - Empire Army
Unit Name
Warrior Priest of Sigmar 156p
Barding; Prayers of Sigmar; Shield;
Warhorse
Dawn Armour 4+Sv. Can re-roll failed armour save.
Sword of Might +1St
Wreszcie wynalazłem priesta z savem 1+ z przerzutem
Battle Wizard 145p
Magic Level 2; +2
Dispel Scroll
Ring of Volans
Battle Wizard 150p
Magic Level 2;
Staff of Sorcery
Sigil of Sigmar
Jeden klocuszek będzie chroniony MR 1
Halberdiers 195p
FCG
2x 5 strzelb sprawdza się w ostatniej bitwie zdjęli wszak w kilka tur ale zdjęli 10 thundererów z górki szał nie?
Swordsmen 241p
FCG
Detachment - Archer x9
Flagellant Warbands (Core)x18 180p
T3 to nie T4 ale mam pomysł by szli obok detki łuczników która ich zasłania przynajmniej te 1-2 tury
Great Cannon 100p
Great Cannon 100p
Knights of the Inner Circle x5 179p
Standard; Musician;
War Banner
Steam Tank 300p
Total Army Cost: 1746
Komentarze wymagane jest to może złożone bez pomyślunku ale daje ciekawą zabawę brudzi mi tu tylko czołg ale doprawdy szukam wciaz ciekawego rar i znaleźć nie mogę...
Ostatnio zmieniony 25 sty 2009, o 12:23 przez Wilqu, łącznie zmieniany 1 raz.
Od czasu do czasu nachodzi mnie ochota na granie imperium. Oto co sobie wymyśliłem: armia bez żadnych fantasy stworów w klimatach hiszpańskich przełomu XV/XVI wieku (konwistadorzy, inkwizycja itp). Armia nie do końca oparta na piechocie jak armie wieku XVII - chce żeby to było choć trochę grywalne. Tyle wstępu - co wy na to:
General of the Empire @ 213 Pts
General; Barding; Full Plate Armor; Warhorse
Enchanted Shield [15]
Holy Relic [45]
Sword of Power [40]
Warrior Priest of Sigmar @ 156 Pts
Barding; Shield; Warhorse
Dawn Armour [35]
Sword of Might [15]
Warrior Priest of Sigmar @ 144 Pts
Great Weapon
Armour of Meteoric Iron [25]
Icon of Magnus [25]
Battle Wizard @ 164 Pts
Barding; Magic Level 2; Warhorse
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
20 Swordsmen @ 185 Pts
Light Armour; Shield; FCG
5 Detachment - Handgunners @ [40] Pts
10 Handgunners @ 85 Pts
Musician
10 Handgunners @ 85 Pts
Musician
5 Knightly Orders @ 123 Pts
Musician
Musician
2 Great Cannon @ 200 Pts
8 Knights of the Inner Circle @ 273 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; FCG
War Banner [25]
5 Pistoliers @ 114 Pts
Brace of Pistols; Light Armour; Musician; Champion z repetą.
1 Steam Tank @ 300 Pts
5 DoW Light Cavalry @ 85 Pts
Spear; Shield; Musician
Łącznie 2250 - oczywiście zachowany BP+R
General of the Empire @ 213 Pts
General; Barding; Full Plate Armor; Warhorse
Enchanted Shield [15]
Holy Relic [45]
Sword of Power [40]
Warrior Priest of Sigmar @ 156 Pts
Barding; Shield; Warhorse
Dawn Armour [35]
Sword of Might [15]
Warrior Priest of Sigmar @ 144 Pts
Great Weapon
Armour of Meteoric Iron [25]
Icon of Magnus [25]
Battle Wizard @ 164 Pts
Barding; Magic Level 2; Warhorse
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
20 Swordsmen @ 185 Pts
Light Armour; Shield; FCG
5 Detachment - Handgunners @ [40] Pts
10 Handgunners @ 85 Pts
Musician
10 Handgunners @ 85 Pts
Musician
Musician
Musician
2 Great Cannon @ 200 Pts
8 Knights of the Inner Circle @ 273 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; FCG
War Banner [25]
5 Pistoliers @ 114 Pts
Brace of Pistols; Light Armour; Musician; Champion z repetą.
1 Steam Tank @ 300 Pts
5 DoW Light Cavalry @ 85 Pts
Spear; Shield; Musician
Łącznie 2250 - oczywiście zachowany BP+R
1 Steam Tank @ 300 Pts
"armia bez żadnych fantasy stworów w klimatach hiszpańskich przełomu XV/XVI wieku (konwistadorzy, inkwizycja itp)"
Dawno się tak nie uśmiałem Nawet przy tworzeniu klimatycznej rozpiski Polak pokusi się o elementy nie do końca klimatyczne
"armia bez żadnych fantasy stworów w klimatach hiszpańskich przełomu XV/XVI wieku (konwistadorzy, inkwizycja itp)"
Dawno się tak nie uśmiałem Nawet przy tworzeniu klimatycznej rozpiski Polak pokusi się o elementy nie do końca klimatyczne
Tu się niezgodze hellblaster (plewa nad plewy) jest nie fantasy bronią widziałeś szturm turków na Kamieniec? Tam w jednej ze scen wypala orgun gun wiele odmian tego było ale helka jak najbardziej realna bron ....a że o nierealnym działaniu dzięki http://img374.imageshack.us/img374/8348/32195136vn6.jpg to już inny temat...
Wilqu a co zarzucasz Hellblasterowi? jeśli można spytać cenisz go niżej niż zwykłego GratCannona(chodzi mi o uzytecznośc i spłacalnośc), czy np wolisz te punkty zainwetsowac w klocuszek Muszkieterów?
Mógłbyś zmienić nieco kolor tych podpisów z tego oczojebnego lazuru... dziekuje z góry:] Co do rara u Ciebie to może 4 Ogrów Ironów...?
Mógłbyś zmienić nieco kolor tych podpisów z tego oczojebnego lazuru... dziekuje z góry:] Co do rara u Ciebie to może 4 Ogrów Ironów...?
Zarzucam mianowicie to iż jest zupełnie nieużyteczny skuteczność przeciwko skirmischom bliska 0 a zasada iż trzeba trafić zupełnie wyssana z palca organki dwarfów działają podobnie i mają przyjemniejsze zasady,,dalej prawdopodobieństwo iż na 3 rzutach wypadnie missfire jest zbyt duża ..generalnie grałem dużo na tej maszynie bojkotując czołg nie będący 0-1 jak powinien być itd...sprawdził się piekielnik może w kilku bitwach...
Ogry testowałem słaby strasznie sv(kusze DE bolce,,inne strzelanie z modyfikatorami do pancerza) powoduje iż po stratach biegają w panice po stole aż huczy(4 za mało trzeba by mieć z 6:p)...bardzo natomiast przyjemnie wyszedł raz test pikinierów z dow mniamniusi unit.
Kolory zmienione na mniej oczojebny..
Ogry testowałem słaby strasznie sv(kusze DE bolce,,inne strzelanie z modyfikatorami do pancerza) powoduje iż po stratach biegają w panice po stole aż huczy(4 za mało trzeba by mieć z 6:p)...bardzo natomiast przyjemnie wyszedł raz test pikinierów z dow mniamniusi unit.
Kolory zmienione na mniej oczojebny..
Tak tu się z Tobą zgodze wilqu:) zasada o trafianiu psuje cały efekt tej broni bo ciężko mi sobie wyobrazić, że chmura metalowych kulek z Hellblastera pędzi przez pole walki i od samego początku każda kulka ma przypisaną swoją ofiarę i albo trafi(jka naprowadzana albo znika) - zasada od debila.
Dziękuje za kolor bardziej przyjemny dla mojego oka...muszę dbać o celne oczy by armaty jakoś działały na polu walki:]
Tak więc ja osobiście wolę zwyklą armate...
Ja też szukam czegoś co zastąpi czołg w mojej armii i mam z tym kłopot duży ale ostatnio testowałem Giganta zamiast Czołgu plus odział muszkieterów(w rozpie która jest na zeszłej stronie z Archkectorem na Ołtarzu) za te punkty... i powiem że się sprawdził straszak jest, i działa gdy ma 1W-miła odmiana, nawet powiem że mnie to zaskoczyło...:p
Dziękuje za kolor bardziej przyjemny dla mojego oka...muszę dbać o celne oczy by armaty jakoś działały na polu walki:]
Tak więc ja osobiście wolę zwyklą armate...
Ja też szukam czegoś co zastąpi czołg w mojej armii i mam z tym kłopot duży ale ostatnio testowałem Giganta zamiast Czołgu plus odział muszkieterów(w rozpie która jest na zeszłej stronie z Archkectorem na Ołtarzu) za te punkty... i powiem że się sprawdził straszak jest, i działa gdy ma 1W-miła odmiana, nawet powiem że mnie to zaskoczyło...:p
Ja podobnie jak Wilqu uważam że hell nowy to plewa, paladynowi na pogazie zadał jedna rane i pegazowi też jedną a wampirzemu biegaczowi też jedną. Co z tego że wystrzeliwóje wiele pocisków jak mało który trafia, dlaczego ten pan go tak zpiepszył? pewnie w braku umiejętności jasnej oceny rzeczywistość w której się znajduje bo wprowadził do tego samego działu czołg a armią poimperialnym jakoś dobrych rarów nie brakuje i często ulegają one wzmocnieniu a nie pogorszeniu.
Żyje nadzieją, że ktoś się połapie i wydadzą jakąś re-edycje naszego armybooka, gdzie chociaż przywrócą część zasad z zeszłej choćby Hellblastera...a Czołg dla mnie winien mieć za takie punkty jakiegoś Warda bo jeśli się już coś takiego buduje to można to pokryć jakimiś runami...A co sądzisz o zastąpieniu Czołgu Gigantem Cord?
Nic, mamy swoją armie i używam jednostek tylko w niej zawartych, żadnych tam gigantów ogrów czy innej hołoty, że jest kiepsko to bardzo przykro ale trudno nic nie da się z tym zrobić na razie poza wyrażaniem własnej opinii.
Ja chyba na tapetę wezmę teraz baterie rakiet...wydaje się mieć potężna siłę rażenia trafianie strasznie utrudnione ale testować warto ...nachodzi mnie czasami taka myśl a musi być rar?? skoro nie ma dobrego po co brać na silę slot rar ? w jego miejsce mamy 2 klocuszki piechoty bądź 1 i kolejna 5 kawalerii..dlaczego nie?
Co do reedycji zapomnieć i nie płakać jeszcze 2-3 lata i 8 edycja i kolejny book empire oby lepszy...
Co do reedycji zapomnieć i nie płakać jeszcze 2-3 lata i 8 edycja i kolejny book empire oby lepszy...
Book wyszedł 2 lata temu można było się już do tego przyzwyczaić, racja że nowe booki stanowią kontrast dla naszego ale wytrzymaliśmy dwa lata wytrzymamy i następne dwa czy trzy (prawdopodobnie w 2010 będzie 8 edycja warhammera).
EDIT:
Book wyszedł 2 lata temu można było się już do tego przyzwyczaić, racja że nowe booki stanowią kontrast dla naszego ale wytrzymaliśmy dwa lata wytrzymamy i następne dwa czy trzy (prawdopodobnie w 2010 będzie 8 edycja warhammera).
EDIT:
To teraz pojechałeś po bandzie...Czołg dla mnie winien mieć za takie punkty jakiegoś Warda bo jeśli się już coś takiego buduje to można to pokryć jakimiś runami
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.