HE 2250 bpr

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

HE 2250 bpr

Post autor: Kosa »

Noble BSB 184
-steed+barding
-dr. armour, shield
-Helm of Fortune
-Sword of Might
-Gem of Courage

Noble 133
-great weapon
-Armour of Caledor
-Amulet of Light

Noble 131
-general
-great weapon
-dragon armour, shield
-Temakador's Gauntles(5+ ward na sile 4+, save 6+)

Caddy 140

10x Archers 110
10x Archers 110

13x White Lions 270
-fcg
-Standard of Balance

13x White Lions 250
-fcg
-Lion Standard

18x Phoenix Guards 320
-fcg
-War Banner

5x Dragon Princes 150
5x Dragon Princes 150

2x Great Eagles 100
2x RBT 200

Noblowie do oddzialów WL, dzięki temu każdy z tych oddzialów wyplaca na wstępie 10 ataków z silą 6, na luzie przyjmują dużych koksów z plonącymi atakami, a raczej jak coś takeigo dopadną (dzieki dragon armourom na noblach). Dzięki noblom mam jakby mix WL z SM, tylko 4 ataki mniej od SM, ale za to wiele innych ważnych spraw, których SM nie posiadają i sila6.

W klocu PG domyślnie jedzie BSB, dzięki temu mamy +7do CR jak posiadają przewage liczebną, twardy kloc.

Tylko ten jeden caddy...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Kosa ja bym jednak wymienił jednych WL na SM gdyz na armie takie jak VC bedzie Ci cięzko z taką bo bądz co badz nie masz zbyt wielu ataków.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Rozpiska wydaje sie mocna.
Ale piechotne HE i jeden caddy to strzal w stope.
Magia Cie niszczy juz od 1 tury. Od 2 robi z Toba co chce.
Nie mowiąc o chaosie z 3 magami nurgla. w 2 turze nie masz przynajmniej jednego nobla, a to dopiero 6 kostek...z 12:<
Skoro nie wystawiasz Princa, zainwestuj w arcymaga ze scrolami(3ds i niszczarka, badz 5 scroli) odejmując jednego nobla.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

GarG pisze:Kosa ja bym jednak wymienił jednych WL na SM gdyz na armie takie jak VC bedzie Ci cięzko z taką bo bądz co badz nie masz zbyt wielu ataków.
nieprawda...

10 ataków z silą 6 robi tyle samo, a czesem i więcej niż 14 z S5

przyklad ghouli, WL zabijają 5, SM 6, ale w rozrachunku z BK wiadomo kto się lepiej sprawdzi, czy też z GG z shieldami.

@ aldean

wiem...
ale jedynym wyjsciem jest zrobienie z phoenixów chlopków do trzymania dwóćh magów, bo wybralbym raczej standardową opcje dwóch 2lvl magów z BoS.

325 pkt. dane tylko na rozpraszanie magi to jest straszna przesada.
A tak to moge posiadać nawet niezla magie 7-9kostek i 3 scrolle, prawie taka sama ochrona magiczna, nie mówiąc o tym, że duzo latwiej wepchnąć wrogowi draina z dwóćh magów niz z jednego arcy-caddego.

I chyba też tak zrobie.

Wywalając nobla z shieldem, odchudzając PG do 10 z BoS.
F.N.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Kosa liczysz bohatera w tych atakach WL a do ataków SM juz nie ... z moich kalkulacji wynikało ze równiez tam bohatera włożysz. czyli było by 12A z S5 i 3A z S6 vs 10A z S6 myśle ze jednak lepiej wyszli by na tym SM.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

GarG pisze:Kosa liczysz bohatera w tych atakach WL a do ataków SM juz nie ... z moich kalkulacji wynikało ze równiez tam bohatera włożysz. czyli było by 12A z S5 i 3A z S6 vs 10A z S6 myśle ze jednak lepiej wyszli by na tym SM.
ale SM bohater jest naprawde zbedny, jeden atak więcej to nie różnica :)

owszem, taniej to wychodzi, ale nie o to tutaj chodzi. Za dodatkowe 133 pkt. z kozacko, przegieych WL robi mi się miks tych WL z SM :)
F.N.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Kosa pisze: @ aldean

325 pkt. dane tylko na rozpraszanie magi to jest straszna przesada.
A tak to moge posiadać nawet niezla magie 7-9kostek i 3 scrolle, prawie taka sama ochrona magiczna, nie mówiąc o tym, że duzo latwiej wepchnąć wrogowi draina z dwóćh magów niz z jednego arcy-caddego.
Ja gram ostatnio na ...arcy lvl4, ds,ds,ds,rof, oczywiscie sorcery na gwardi.
Murowane 4 pociski na ture. z dobra antymagią. Oczywiscie nie mam dodatkowego maga.
IMO lepiej niz 2 malych magów.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Mix? Mówisz o tych dodatkowych 3A? Bez urazy ale dość ekscetryczny mix ;) Nie wiem moze dlatego ze wole SM od WL to jestem bardziej za nimi. Kto co lubi pzdr ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

GarG pisze:Mix? Mówisz o tych dodatkowych 3A? Bez urazy ale dość ekscetryczny mix ;)
fakty mówią inaczej ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

fajna fajna rospa ale imo :

(przynajmniej) jeden z tych nobli jest zbędny
wywal gienia (i zmniejsz trochę PG) i wystaw 5 silversów z shieldami
a jednych DP upg na 6tke z elyrionką

nobla z AoL jakbyś wstawił na konika to mógłbyś wywalić AoC i kupic coś pożyteczniejszego dla armii no i do tego mógłbyś kminic kombinowane szarże dwóch noblów z dwóch różnych klocków.

no i nie lubie PG ale to już mój problem :)

ODPOWIEDZ