pozdro
lizardmen 2009
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
sobie strzelaj na 10" w lublinie... zobaczymy czy sie ten twoj fragment zabraniajacy strzelac znajdzie i poleca worst playebigpasiak pisze:a propo strzelania pomarszu...
drzewko moze ale ma to wyraznie zaznaczone...
jak salki nie maja to sorki inaczej moi luczicy zaczna radosnie strzelac po 10" ruchu bo w ich zasadach nie zauwazylem wzmianki o tym zeby nie mogli ;p
kilka pytań:
1) czy skink chief na ancient stegadonie moze uzywac howdah weapon?
"A character taking a stegadon or ancient stegadon as a mount will displace one crew member"
"It takes two crew to fire a giant bow or one for each giant blowpipe"
2) Czy skinki z obsługi (z javelinami) lub skink chief ze swoją bronią zasięgową może strzelać do innych celów niż howdah weapon?
1) czy skink chief na ancient stegadonie moze uzywac howdah weapon?
"A character taking a stegadon or ancient stegadon as a mount will displace one crew member"
"It takes two crew to fire a giant bow or one for each giant blowpipe"
2) Czy skinki z obsługi (z javelinami) lub skink chief ze swoją bronią zasięgową może strzelać do innych celów niż howdah weapon?
Nie. Oddział nie może strzelać do różnych celów.Czy skinki z obsługi (z javelinami) lub skink chief ze swoją bronią zasięgową może strzelać do innych celów niż howdah weapon?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
No wlasnie jest pytanie czy chief moze dawac swojego bsa do giant blowpipy ( jesli juz to do jednej bo kazda obsluguje 1 skink) i czy moze do giant bowu ( tutaj juz wiekszy problem bo obsluguje 2 skinkow ).
Jesli tak to czy skink chief majac venom of firefly frog strzelajac z giant blowpipy strzela magicznie i przerzuca to hit
??
Prosze o sensowne odpowiedzi z wyjasnieniem , a nie odp. w stylu bo Tak...
Jesli tak to czy skink chief majac venom of firefly frog strzelajac z giant blowpipy strzela magicznie i przerzuca to hit
Prosze o sensowne odpowiedzi z wyjasnieniem , a nie odp. w stylu bo Tak...
Prosba do LS o ustosunkowanie sie w kwestiach ( niektore juz zostaly wyjasnione ale niech cala rada osadzi):
1. Dawania Bsa przez skink chiefa na howdah weapons
2. Jesli tak to czy venom of firefly frog tez na nie dziala
3. Salamandry i strzelanie po marszu
4. Frenzy u carnosaura , kiedy jezdziec i model dostaja dodatkowe ataki
5. Blade of realities , a pendant i collar
6. Czy widac slanna w 2gim rzedzie Tg
7. Czy terki przelatujace nad oddzialem w domku , moga spuscic kamienie na ten oddzial
8. Czy jak bohater na stegu dolaczy do oddzialu to caly oddzial ma stubborn ?
Niech ktorys admin , albo ktos z LS zrobi glosowanie w tej sprawie.
2. Jesli tak to czy venom of firefly frog tez na nie dziala
3. Salamandry i strzelanie po marszu
4. Frenzy u carnosaura , kiedy jezdziec i model dostaja dodatkowe ataki
5. Blade of realities , a pendant i collar
7. Czy terki przelatujace nad oddzialem w domku , moga spuscic kamienie na ten oddzial
Niech ktorys admin , albo ktos z LS zrobi glosowanie w tej sprawie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
jesli 1 jest takto 2 tez jest tak2. Jesli tak to czy venom of firefly frog tez na nie dziala
nie moga3. Salamandry i strzelanie po marszu
ataki carnosaur wykonuje wszystkie na raz. jesli oldblood nie atakowal wczesniej w tej turze (mial magicznie obnizone I lub dwuraka) to ma dodatkowy atak z frenzy. nie dostaje sie dodatkowego ataku karnim w turze gdy zadal pierwsza rane4. Frenzy u carnosaura , kiedy jezdziec i model dostaja dodatkowe ataki
pendant to ward5. Blade of realities , a pendant i collar
to chyba tylko rawowo mozna bedzie zasedziowac6. Czy widac slanna w 2gim rzedzie Tg
tak. d67. Czy terki przelatujace nad oddzialem w domku , moga spuscic kamienie na ten oddzial
dopuki stegi zyje8. Czy jak bohater na stegu dolaczy do oddzialu to caly oddzial ma stubborn ?
co do 1 niejestem pewien ale sklaniam sie kuopcji, ze nie jest crewmanem i nie moze strzelac z broni z howdahow.
Ad.6 IMO
Przy zasadzie guardians (Zdania od "The slann mage priest's palanquin...") jest napisane ze on wznosi sie a potem opada i tylko wtedy widzi jak LT....wiec dziala to tylko wsumie jak on coś czaruje, a tak to jest ukryty w szeregach TG i ma wszystko gdzies ;p
Przy zasadzie guardians (Zdania od "The slann mage priest's palanquin...") jest napisane ze on wznosi sie a potem opada i tylko wtedy widzi jak LT....wiec dziala to tylko wsumie jak on coś czaruje, a tak to jest ukryty w szeregach TG i ma wszystko gdzies ;p
Nie bo nie jest członkiem załogi, heros wchodząc na stegadona usuwa jednego członka załogi.
Nie bo nie jest LT. Slan widzi tylko na potrzeby czarów.
Tak. rulebook p. 78/79 ostatni akapit o stubborn, jak bohater ze Stubb. dołącza do oddziału "[...]effectively becoming Stubborn themselves if they are not already[...]"
Nie bo nie jest członkiem załogi, heros wchodząc na stegadona usuwa jednego członka załogi.
Nie bo nie jest LT. Slan widzi tylko na potrzeby czarów.
Tak. rulebook p. 78/79 ostatni akapit o stubborn, jak bohater ze Stubb. dołącza do oddziału "[...]effectively becoming Stubborn themselves if they are not already[...]"
To ja mam pytanie co do strzelania z katapulty w stega...
Pamiętam takie dyskusje, że katapa może zabić tylko 1 skinka max.
Ale jak to jest teraz gdy mamy tam priesta?
Rzuca się kto dostaje S8, a potem jeszcze DWA partiale?
Jeden na priesta a drugi na skinki?
Czy tylko 1 partial na skinki a potem randomize zeby sprawdzić czy priest dostaje.
Bo wczoraj w 2-ej turze dostałem SSC na czapę, koleś zadał 3 rany stegowi, po czym rzucił partiala na skinka i go zdjął.
Ja nie miałem argumentów niestety przeciw.
Jak to jest?
Pamiętam takie dyskusje, że katapa może zabić tylko 1 skinka max.
Ale jak to jest teraz gdy mamy tam priesta?
Rzuca się kto dostaje S8, a potem jeszcze DWA partiale?
Jeden na priesta a drugi na skinki?
Czy tylko 1 partial na skinki a potem randomize zeby sprawdzić czy priest dostaje.
Bo wczoraj w 2-ej turze dostałem SSC na czapę, koleś zadał 3 rany stegowi, po czym rzucił partiala na skinka i go zdjął.
Ja nie miałem argumentów niestety przeciw.
Jak to jest?
Zastanawiam się, czy:
1.Skink Priest z Bane Head podwaja woundy zadane przez Engine którą obsługuje? Takiego BT mogłoby to poważnie zaboleć...
2. Czy ward z engine działa na nią samą?
3. Przy przerzuceniu miscasta na wrogiego maga rzucamy 12 - jak ma się tutaj efekt IF i jednoczesnej utraty czaru? Kto co rzuca z IF i kto co traci?
4.Czy Engine można użyć po marszu? (na 99,9% myślę, że tak, ale cień wątpliwości jest)
5. Czy na pewno atak Engine jest magiczny? Nie znalazłem tego napisanego wprost
1.Skink Priest z Bane Head podwaja woundy zadane przez Engine którą obsługuje? Takiego BT mogłoby to poważnie zaboleć...
2. Czy ward z engine działa na nią samą?
3. Przy przerzuceniu miscasta na wrogiego maga rzucamy 12 - jak ma się tutaj efekt IF i jednoczesnej utraty czaru? Kto co rzuca z IF i kto co traci?
4.Czy Engine można użyć po marszu? (na 99,9% myślę, że tak, ale cień wątpliwości jest)
5. Czy na pewno atak Engine jest magiczny? Nie znalazłem tego napisanego wprost