Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków
Moderator: Ziemko
Kupują sobie jak mounta ktory nie zjada zadnego slota.
To zależy, jak gram z khemri to w bikini a skink atendant ma duży wachlarz z trawy.
Jak gram z WE to moskitiere nosi.
Jak gram z z Dwarfami w gorach wysoko to kożuch ma i nauszniki.
A tak na codzień to lansuje się w gajerku, odbija miscast na 2+, scroll, curse charm, warbanner, cała lora, darmowe kostki, zabieranie szóstek
pozdro
A tak na codzień to lansuje się w gajerku, odbija miscast na 2+, scroll, curse charm, warbanner, cała lora, darmowe kostki, zabieranie szóstek
pozdro
Właśnie zastanawiałem się nad opcją przekazywanie miscasta i curse charm, ale wydaje mi się, że lepsza od curse charma jest ta moc co pozwala przerzucac wynik miscasta - o ile sie nie myle to tez mozemy go przerzucic w takiej sytuacji jesli bedzie jakis nieszkodliwy a dodatkowo mamy duzo lepsza ochrone przed miscastami dla samego Slanna.Crusader pisze:To zależy, jak gram z khemri to w bikini a skink atendant ma duży wachlarz z trawy.
pozdro
Troche lipa, że Slann teraz MUSI być w 2 szeregu TG bo nie można go uzyc z regenka i odp na niemagiczne ataki jako puszki do przyjmowania smoków itd :/
Slann teraz poprostu musi mieć dodatkowe kostki i całą lorę, zeby był w jakikolwiek sposób sensowny na te punkty. Reszta zalezy od rozpiski.
Ja narazie obstaje przy dodatkowej kostce do kazdego czaru, całą lorą, odrzucaniem 6 przez wrogiego maga i przerzutach miscasta oraz odbijaniem miscasta na 2+ raz na gre, war drumach (zawsze marszuje i +1ld do zbierania w 12') oraz DS. Ewentualnie jak gram z dużą ilością cold one'ów to zamiast 3 ostatnich biore Horn of Kygor (nasza kawa w 12' ma stubborn).
Czekam na komentarze i doradzenie mi w pewnej kwestii:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=335203#335203
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=335203#335203
nie , dlatego ze licze ani mumie nie uzywaja Power Dice na ktore dziala twoja moc.
oj ostro pokreciles. nie wybiera tylko normalnie losuje sobie 4 czary a dzieki tez zdolnosci mozesz zamiast losowania miec caly lore.
Znaczy nie chodziło mi oto ze sam sobie wybiera czary tylko losuje je z wybranego lora a dzięki "Focus of Mystery" ma jeszcze dodatkowego lora tego nie byłem pewien ale mówisz ze możne mieć tylko jeden cały lora no to trochę szkoda.
Dzięki za odp.
Dzięki za odp.
Coraz bardziej sklaniam sie do tego aby nie brac tej mocy na caly lore , lepiej wziac przedmiot +1 czar i oszczedzamy 35 pktow , ok 1 czaru miec nie bedziemy , ale imho warto zaryzkowac.