Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Już od dawna o tym myśle, ale przekonuje mnie item ktory miscasty przerzuca na wroga, a obu miec nie mozna na raz.
pozdro

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

A moim zdaniem nie opłaca sie ryzykowac. Czesto gesto jesli nie wylosujemy tego 1 czaru (np. 6 z metala) to mozemy wroga ewentualnie lekko pokuc magia i Slann w fazie magii traci zdecydowanie na znaczeniu.

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Jedno pytanie czy Razordon to odpowiednik salamandry czy jakaś nowa figurka od GW?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Nowa, ale z tymi samymi poganiaczami

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Salki mają te same modele co w 6 ed. ale inne zasady.
Razordony przypominają zasadami troszeczkę 6 ed. Salamandry, aczkolwiek mają nowe modele (swoją drogą zajebiste) ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Karol J pisze:A moim zdaniem nie opłaca sie ryzykowac. Czesto gesto jesli nie wylosujemy tego 1 czaru (np. 6 z metala) to mozemy wroga ewentualnie lekko pokuc magia i Slann w fazie magii traci zdecydowanie na znaczeniu.
Odpada plaga tepoka , bo przerzucanie miscasta jest tez arcanem wiec DUUUPA.

Karol J
Chuck Norris

Ziemko pisze:
Karol J pisze:A moim zdaniem nie opłaca sie ryzykowac. Czesto gesto jesli nie wylosujemy tego 1 czaru (np. 6 z metala) to mozemy wroga ewentualnie lekko pokuc magia i Slann w fazie magii traci zdecydowanie na znaczeniu.
Odpada plaga tepoka , bo przerzucanie miscasta jest tez arcanem wiec DUUUPA.
Nie wiem co jak ten cytat tyczy sie tego co napisałeś - bez obrazy ale poprostu nie widze zwiazku :P

A co do przekazywania miscasta na przeciwnika na 2+. To czy moge go przerzucic z Soul of Stone ?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Najpierw imho odbijasz , wiec nie jest juz to Twoj miscast , wiec jak dla mnie nie mozesz.

Jesli chodzi o to jaki ma zwiazek - pisales , ze nie warto ryzykowac utrate 1 czaru , bo moze byc to cos dobrego , a ja pisze , ze nie ma w ogole juz rozmowy czy 5 czarow czy caly lore , bo tepok jest arcana , a odbijanie miscasta wazniejsze.

Karol J
Chuck Norris

"One use only. If the bearer miscasts, rol a D6. On roll of 1 the bearer suffers the results of the miscast as normal. On 2+ the miscast is ignored and if there is an enemy Wizard within line of sight he will suffer it's effects, ignoring result 5-6."

To co pogrubiłem niedosłownie, ale wg mnie sługeruje, że mag przeciwnika dostaje już jakiś efekt tego miscasta. Efekt, który wyrzuciłeś Slannem i wtedy można moim zdaniem przerzucić. Kwestia wyjasnienia czy na wynik rzuca Slann czy juz mag, na którego miscast został przekazany.

I jeszcze jedno - co sie dzieje, gdy przekazujemy miscasta a wypada wynik 12 ? Bo jakos nie potrafiłem tego zinterpretowac.

Awatar użytkownika
Yegr
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Yegr »

Karol J pisze:I jeszcze jedno - co sie dzieje, gdy przekazujemy miscasta a wypada wynik 12 ? Bo jakos nie potrafiłem tego zinterpretowac.
"The miscast is ignored" (a więc twój czar nie wejdzie- tak czy tak), a co z przeciwnikiem w sumie nie wiadomo...

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

No wlasnie zwrociliscie mi uwage na jedna rzecz.
Napisane jest miscast jest ignored, czy to przypadkiem także nie znaczy, że czar może wejść normalnie. Moim zdaniem jest to warte analizy.
pozdro

Awatar użytkownika
Yegr

Post autor: Yegr »

Przeczytałem, to co napisałem i uświadomiłem, sobie to samo.
Skoro miscast jest ignorowany- to być może czar może wyjść, jeśli tylko próg czaru został przekroczony. (??) Dobre pytanie dla LS.

Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

Pytania w zasadzie sa 3:
1. Czy skoro miscast jest ignorowany to czar moze wyjsc? (ignorowanie miscastow w 6ed. mialo specjalnie dopisane, ze czar i tak nie wychodzi).
2. Czy miscast mozna przerzucic dzieki Soul of Sone przed przeniesieniem przez CHotOO.
3 Czy miscast przeniesiony przez CHotOO mozna przerzucic Curse Charm of Tepoc.

Awatar użytkownika
Blackmoon
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Blackmoon »

Zastanawiam się, czy:
1.Skink Priest z Bane Head podwaja woundy zadane przez Engine którą obsługuje? Takiego BT mogłoby to poważnie zaboleć...
2. Czy ward z engine działa na nią samą?
3. Przy przerzuceniu miscasta na wrogiego maga rzucamy 12 - jak ma się tutaj efekt IF i jednoczesnej utraty czaru? Kto co rzuca z IF i kto co traci?
4.Czy Engine można użyć po marszu? (na 99,9% myślę, że tak, ale cień wątpliwości jest)
5. Czy na pewno atak Engine jest magiczny? Nie znalazłem tego napisanego wprost Sad

PiotKęska
Kontakt:

Post autor: PiotKęska »

Ja zastanawiam sie czy skink chiefs daje bs np. dla bolca na stegadonie i czy jak sam zostanie może go używac??

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

1.Skink Priest z Bane Head podwaja woundy zadane przez Engine którą obsługuje? Takiego BT mogłoby to poważnie zaboleć...
w sumie jest napisane że skink używa engina - więc moim zdaniem tak
2. Czy ward z engine działa na nią samą?
tu raczej na pewno tak
3. Przy przerzuceniu miscasta na wrogiego maga rzucamy 12 - jak ma się tutaj efekt IF i jednoczesnej utraty czaru? Kto co rzuca z IF i kto co traci?
wrogi mag nic nie rzucał - więc żaden czar nie jest rzucany i nie ma if
4.Czy Engine można użyć po marszu? (na 99,9% myślę, że tak, ale cień wątpliwości jest)
raczej tak to specjalna zdolność jak banshee a nie atak strzelecki

5. Czy na pewno atak Engine jest magiczny? Nie znalazłem tego napisanego wprost Sad
Skoro nie jest napisane wprost - to nie jest magiczny (znowu podobnie jak krzyk banshee)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Mozna na pewno uzyc po marszu i jest magiczny.

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Post autor: galahar »

King z destroyerem walczy z kohortą z kroxami w środku. Jesli uzyje specialnego ataku do kroxy w drugim szeregu też dostają?

I tak przy okazji bo mam problem z tym:
Katapa strzela w Engina i mały placek trafia centralnie w stedzia. Teraz losuje kto dostał z dużą siłą (stedzio 1-4, załogant 5, priest 6), powiedzmy ze dostał stegadon, i reszta obsługi dostaje hity z siłą 4 ja?

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

i jest magiczny.
?? Dlaczego ?? Ja nic takiego nie zauważyłem (co nie znaczy że po pierwszej erracie magicznym się nie stanie, może nawet powinien). Moim zdaniem obecnie sformułowanie (a raczej brak stwierdzenia że są magiczne) jest takie że ataków engina magicznymi nie sposób uznać - nie ma ku temu żadnych podstaw w zasadach (chyba że czytałeś inną wersję podręcznika niż ja). To nie czar a specjalna zdolność odpalana na początku fazy magii (z samego tego faktu nie można twierdzić że jest magiczna) - banshee odpala swoją zdolność w fazie shooting i mimo że ma magiczne ataki w cc to krzyk magiczny już nie jest. Dla porównania anvil of doom przy swoim runie ma napisane wyraźnie że ataki są magiczne.

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Army Book oficjalnie bedzie do kupienia w przyszla Sobote ?

ODPOWIEDZ