Zastanawiam sie jak bedzie funkcjonowała taka armia. 4 oddziały ze stubbornem, główy to oczywiscie TG. 3 oddziały uderzeniowe (3 ancienty) w tym jeden z mega pierdolnieciem (war-spear). Kohorty do odginania szarz i skirmisherzy zeby sie gdzie pokreciliSlann 525 pkt
The Focused Rumination (dodatkowa kostka do kazdego czaru)
Focus of Mystery (cały lore)
The Becalming Cogitation (wrogi mag odrzuca 6 do casta)
BSB, Generał
War Drum of Xahutec (zawsze marszuje, w 12' zbieram sie na +1LD)
Cupped Hands of the Old Ones (przekazuje miscasta na wroga na 2+)
DS
Skink Priest 430 pkt
2lvl
Plaque of Tepok
DS
Engine of the Gods
Skink Priest 415 pkt
2lvl
DS
Engine of the Gods
Skink Chief 380 pkt
Ancient Stegadon
Stegadon War-spear
18 Temple Guard 323 pkt
FCG
10 skink cohort 50 pkt
10 skink cohort 50 pkt
11 skink skirmishers 77 pkt
Modeli: 53
Pkt: 2250
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Grajac poprzednie bitwy nowymi lizakami zauwazylem ze Engine jest zajebisty
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mozliwe zmiany to wywalenie lvlów na skinkach magach (bo i tak przekraczam limit BP+R aczkolwiek dalem im 2 lvl zeby ten ktory trafi komete miał duze szanse ją rzucic, miał wieksze szanse ją wylosowac no i dla dodatkowych 2 DD). Za to wchodzi drugi oddział skinków w skirmishu aczkolwiek zdecydowałem, ze wole dac szamanom te drugie lvl zeby kazdy miał 3 lvl na Enginach. Jakbym sie uparl to bym mogl wywalic jeszcze 1 skinka i 1 TG i wtedy wchodza 3 terki ale jakos za nimi nigdy nie przepadalem. Wydaje mi sie ze spośród tych 3 opcji które podałem to jest najlepsze rozwiązanie.
Sprawdziłem wczoraj dokładnie tabele miscastów i Slanna tak naprawde boli tylko jak rzuci 2, ewentualnie jeszcze 10-11 lub 12 moze czasami troche krwi napsuc ale reszta jest praktycznie niegrozna (procz tego ze czesto konczy ture magii). Biorac to pod uwage zrezygnowalem z Soul of Stone (przerzut wyniku miscasta) i poprostu zaoszczedzilem punkty.
Co o tym myslicie ? Wiem ze tutaj jest 90% pkt w herosach ale to akurat nie jest wykladnikiem jakosci
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)