Nowa kampania na ASURZE.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

A możecie napisać dokładnie jak się zapisać i rozpocząć zabawę? Dodatkowo może niech każdy napisze kim gra/będzie grał, bo faktycznie zebranie własnej załogi BP byłoby fajne.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

no ja oczywiście high elfy :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ja też bym się chętnie pisał, oczywiście DE.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

@Kosa
To nie są High Elfy tylko półelfy, coś co powstało z wygnania Asurów z Ulthuanu i osiedlenia się na ziemiach Bretonnii. Trochę się wymieszali :roll:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Eee to to jest chyba jakiś alternatywny świat młotka czy co :roll: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

@Tullaris spojrzyj do PM, którego ci wysłałem. Świat się trochę różni od tego jest oficjalnym stanowiskiem GW. Na stan ten wpłynęły poprzednie kampanie.
Największa różnica, to tak, że DE rządzą na Ulthuanie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

warkseer pisze: Największa różnica, to tak, że DE rządzą na Ulthuanie.
Fajnie, no przynajmniej tam jest wszystko odpowiednio poukładane :twisted: .

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Rozumiem, że zapisy będą od 1 lutego? Wiadomo jakie będą frakcje?

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Przede wszystkim trzeba założyć sobie konto na stronie/forum (to to samo), jak już kampania się zacznie to pojawi się na głównej stronie na górze w pasku z linkami wejście na stronę kampanii, tam, o ile dobrze pamiętam, następuje rejestracja. Dołączyć można w dowolnym momencie gry, nie ma jakiegoś okresu, po którym rejestracja byłaby zamknięta.
Co do frakcji: nie wiem czy coś się zmieni, ale w poprzedniej kampanii po stronie zła byli:
Khemri, Druchii, Chaos, Skaveni
Po drugiej stronie barykady: Ludzie (ale nie imperium, bardziej prymitywni, trochę w stylu wczesnośredniowiecznej Europy), HE, WE i Krasie

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Tullaris pisze:
warkseer pisze: Największa różnica, to tak, że DE rządzą na Ulthuanie.
Fajnie, no przynajmniej tam jest wszystko odpowiednio poukładane :twisted: .
Pierwsza kampania to był Sundering. DE wygrały z HE. Druga to Wojna o Brodę, zdaje się Dwarfy wygrały. Trzecia to Godzina Wilka.... nawet nie pamiętam kto wygrał....

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

@Lunn: te HE to takie mocno przemieszane z Bretką, jakieś półelfy czy cóś

@ Artein: wygrała "oś zła" :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Artein pisze: Pierwsza kampania to był Sundering. DE wygrały z HE. Druga to Wojna o Brodę, zdaje się Dwarfy wygrały.
No, ale skoro DE rządzą na Ulthuanie, to wojna o brode musiała się toczyć pomiedzy nimi a Dwarfami.
warkseer pisze:@ Artein: wygrała "oś zła" :wink:
Hmm, czyli co, Imperium nie powstalo :roll: .

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Tullaris pisze: No, ale skoro DE rządzą na Ulthuanie, to wojna o brode musiała się toczyć pomiedzy nimi a Dwarfami.
HE uciekły na Stary Świat i osiedliły się tam gdzie Brettonia i Loren
Tullaris pisze:Hmm, czyli co, Imperium nie powstalo :roll: .
A cholera wie, trzeba poczytać trochę fluffu, żeby znów być na bieżąco.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Zdaję się ludzie z obszaru Imperium dostali się "osi dobra", z tego co kojarze....
W późniejszym etapie kampanii, przy 10-ciu porażkach z rzędu jakoś darowałem sobie dokładne śledzienie fluffu :P

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

warkseer pisze:
A cholera wie, trzeba poczytać trochę fluffu, żeby znów być na bieżąco.
Ech, czytanie fluffu po angielsku, niechce mi się :wink: , ale nie ma co, w zabawie napewno wezme udział.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Zostały ogłoszone frakcje:
http://www.ulthuan.net/forum/viewtopic.php?t=28108
same elfy? :? no to trochę zjebali sprawę, może chociaż pod 'Hordes of Anar' kryje się coś ciekawego...

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

O kurde, z tego co wyczytałem to wyglądan no to że HE i DE walczą razem :shock: , preciwko Slaneshowym DE i Chałasowi. No to będzie fajnie, ja oczywiście stane po stronie Malekitha.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Spodziewałem się czegoś więcej.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Wcale nie znaczy, że Cult of Asuryan to HE, z tego co wyczytałem to CoA to elfy na Ulthuanie, które wyparły się Malekitha i Khaine'a. Właściwe HE zmieszały się z ludźmi i siedzą w Starym Świecie

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

A nie jest czasem tak, że ten Cult of Asuryan to HE które pozostały na Ulthuanie uznały Malekiha, a puźniej się go dopiero wyparły. Zresztą jeśli nie są HE to co, obrońcami Ulthuanu będą same DE. Pozatym skoro elfy w SŚ wymieszały sie z ludźmi to według mnie jedynymi właściwymi spatkobiercami HE był by ten Cult of Asuryan, ale co tam zobaczymy jak będzie.

ODPOWIEDZ