Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków
Moderator: Ziemko
-
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Ktoś mi odpowie na moje pytanie??
Jeżeli Skink Chief jest na stedziu to czy strzelamy z bolca z Bs skinka czy Chief'a??
Jeżeli Skink Chief jest na stedziu to czy strzelamy z bolca z Bs skinka czy Chief'a??
twoja wypowiedż nijak nietrzyma się kupy, czar rzucony na łuczników nie zadaje obrażeń, co więcej jest to przyśpieszenie i pod względem fabuły manipulacja czasem (zgodnie z fluffem) i niema tutaj wogóle niczego co świadczyło by o magicznych atakach tej jednostki
Engine of The Gods zadaje obrażenia w fazie magii co więcej ma siłe 5 na demony, vampiry oraz duchy lasu (które są magicznymi stworzeniami) jest to moc boska która przechodzi przez szamana ( Maga ).
Ewidentnie zgodnie z fluffem jak i zasadami jest to atak magiczny, niema co do tego żadnych wątpliwości.
Co do skinka na stegadonie to tutaj nie jestem pewny na 100%, ale nie chodzi o licencjata bo to jest jakieś wogóle z dupy, ale oto ,że w podręczniku pisze ewidentnie, że musi być przy bohaterze napisane, żeby mógł masszynę obdługiwać
Engine of The Gods zadaje obrażenia w fazie magii co więcej ma siłe 5 na demony, vampiry oraz duchy lasu (które są magicznymi stworzeniami) jest to moc boska która przechodzi przez szamana ( Maga ).
Ewidentnie zgodnie z fluffem jak i zasadami jest to atak magiczny, niema co do tego żadnych wątpliwości.
Co do skinka na stegadonie to tutaj nie jestem pewny na 100%, ale nie chodzi o licencjata bo to jest jakieś wogóle z dupy, ale oto ,że w podręczniku pisze ewidentnie, że musi być przy bohaterze napisane, żeby mógł masszynę obdługiwać
Skoro zależy to od boskości to mój skinek powinien z engine nap*** przynajmniej z S8
co wy się z tymi łukami uparliście tak? masakra, przecież to jest zupełnie inna para kaloszy,MUKER pisze:Ewidentnie zgodnie z fluffem i zasadami to magiczne łuki wystrzeliwują magiczne strzały ... a jednak
Strzały i łuki są z innej parafii wogóle kwestią, także wszyscy wiedzą ,że Silnik Bogów używany przez szamana maga zadaje magiczne obrażenia, tam przy opisie to jest opisane tak, że każdy powinien to skumać
Dobra napisze maly raport z dzisiejszego lokala, pierwsza powazna gra nowymi lizakami Opisze jak spisaly sie dane jednostki.
Format z dupy, 1009 pkt parówka.
Moja rozpa to:
1)Chaos i Dark elfy
2) Dwarfy+Kislev i Chaos
3) Breta i Emp
Ocena jednostek:
Engine -
-W pierwszej bitwie jakby nie dostal szarzy od assasina latajacego i w 2 turze skink nie spadl to by zle nie bylo, ale bez tego i tak tragedii nie bylo, zjadl exalteda na demonicku, i naklepal 2 woundy na helce, wazne ze nie zginął.
-W drugiej oparł się bolcom, thundom itp, wpadl w srodek lanc kislevitow i odpalil D6 bez save i takim sposobem kilka istnien poszlo w niebyt, znow przezyl. Tylko Skink Priest padł w ost turze
-W trzeciej za to zrobil istna rzez... Wpadl miedzy 5 knightow EMP z generalem, 2 lance brety i herosa bretonskiego i odpalil bez save... Wszystko wyparowało, spanikowało, porozbijało się... Nabił jakies 600 pkt
Koleś na CO -
-W pierwszej bitwie Pojechał 5 CO Riders od boku, pogonil 10 kuszoli z czarką. MOCNY!
-W drugiej bitwie splewił... Bedac w skinkach dostal szarze 3 lansjerów z bojarem, wzial bojara na czelendz, i zginal w 1 turze walki
-W trzeciej bitwie nic nie zrobil... Ale przezyl.
Skinki -
o dziwo i ku mojemu zdziwieniu spisaly sie zajebiscie, rozniosly z javelinow kilka fastów, psów, uszczuplily grasantów, odgiely szarze grali... Super oddzial!
Terki -
HIT sezonu, ukamienowały 6 shadów, maga imperium, ustrzelily kilku grasantów, uszcuzplily fastów, cieły marsz... BOMBA!
Salki -
Myslalem ze bedzie tragedia ale bylo sympatycznie ale też bez rewelacji. Gdyby turniej byl z proxami to wzialbym Razory.
-W pierwszej bitwie przezyly wszystkie, sciagajac 5 knightow chaosu -3 do save robi wielka roznice!
-W drugiej niestety dostale salwe z ogranek i wiadomo jak to sie skonczylo
-W trzeciej zjadły troche pegazów ale znow przezyly
Podsumowując... Terki, engine, koles na CO i skinki to swietne jednostki warte swoich pkt. Terki to istna miazga!
Pozdro
Format z dupy, 1009 pkt parówka.
Moja rozpa to:
gralem w wylosowanej parze z imp:Skink Priest, Engine, 2 lvl, Diadem
Saurus Scar Vet, BSB, Drum & Base, SoM, CO
2x10 Skinks Kohort
3x Terradon Riders
3x Salamander Hunting Pack
Nastepujace bitwy:Emp Mage,2lvl, Volance
Emp Mage,2lvl, Rozdzka, Doomfire ring
10 kuszoli
12 kuszoli
2x Cannon
1x Steamtank
1)Chaos i Dark elfy
2) Dwarfy+Kislev i Chaos
3) Breta i Emp
Ocena jednostek:
Engine -
-W pierwszej bitwie jakby nie dostal szarzy od assasina latajacego i w 2 turze skink nie spadl to by zle nie bylo, ale bez tego i tak tragedii nie bylo, zjadl exalteda na demonicku, i naklepal 2 woundy na helce, wazne ze nie zginął.
-W drugiej oparł się bolcom, thundom itp, wpadl w srodek lanc kislevitow i odpalil D6 bez save i takim sposobem kilka istnien poszlo w niebyt, znow przezyl. Tylko Skink Priest padł w ost turze
-W trzeciej za to zrobil istna rzez... Wpadl miedzy 5 knightow EMP z generalem, 2 lance brety i herosa bretonskiego i odpalil bez save... Wszystko wyparowało, spanikowało, porozbijało się... Nabił jakies 600 pkt
Koleś na CO -
-W pierwszej bitwie Pojechał 5 CO Riders od boku, pogonil 10 kuszoli z czarką. MOCNY!
-W drugiej bitwie splewił... Bedac w skinkach dostal szarze 3 lansjerów z bojarem, wzial bojara na czelendz, i zginal w 1 turze walki
-W trzeciej bitwie nic nie zrobil... Ale przezyl.
Skinki -
o dziwo i ku mojemu zdziwieniu spisaly sie zajebiscie, rozniosly z javelinow kilka fastów, psów, uszczuplily grasantów, odgiely szarze grali... Super oddzial!
Terki -
HIT sezonu, ukamienowały 6 shadów, maga imperium, ustrzelily kilku grasantów, uszcuzplily fastów, cieły marsz... BOMBA!
Salki -
Myslalem ze bedzie tragedia ale bylo sympatycznie ale też bez rewelacji. Gdyby turniej byl z proxami to wzialbym Razory.
-W pierwszej bitwie przezyly wszystkie, sciagajac 5 knightow chaosu -3 do save robi wielka roznice!
-W drugiej niestety dostale salwe z ogranek i wiadomo jak to sie skonczylo
-W trzeciej zjadły troche pegazów ale znow przezyly
Podsumowując... Terki, engine, koles na CO i skinki to swietne jednostki warte swoich pkt. Terki to istna miazga!
Pozdro
Moja wypowiedx trzyma się analogii. Mówisz że jest magiczne bo w fazie magii używa tego priest, a ja Ci mówie że ataki w fazie magii wcale nie muszą być magiczne. Fluff fluffem, ale czesto nijak sie on ma do zasad, a na te gramy. Demon Prince w Warriorach Chaosu też fluffowo powinien mieć magiczne ataki i instability, a nie ma. Tak samo Helena.
pozdro
pozdro
No ale w AB pisze, ze Engine is magical, and the priest can use its powers, czy to sie nie rozumie samo przez sie ,ze jest magiczny?
trzeba bedzie poczekac na oficjalna klaryfikacje, ale do tego czasu mysle, ze rozsadnie jest grac, ze ten atak jest magiczny. Mysle, ze wiekszosc rozsądnych osób zgodzi się zemną.
trzeba bedzie poczekac na oficjalna klaryfikacje, ale do tego czasu mysle, ze rozsadnie jest grac, ze ten atak jest magiczny. Mysle, ze wiekszosc rozsądnych osób zgodzi się zemną.
Jest tylko napisane, że efekty EotG są wybierane na początku własnej tury magii oraz, że skink może ich używać.
Ale użycie w fazie magii zdaje się implikować magiczność ataków- tak samo, jak to, że ataki zadane w fazie walki wręcz to CC attacks, a ataki zadane w fazie strzelania to shooting attacks.
Ale użycie w fazie magii zdaje się implikować magiczność ataków- tak samo, jak to, że ataki zadane w fazie walki wręcz to CC attacks, a ataki zadane w fazie strzelania to shooting attacks.
najpierw salki a poznij o ile sie da to skinki
W salkach jest napisane ze formuja pierwszy szereg a skinki sie ustawiaja za nimi, więc w ogole do combatu nie dochodza, chyba ze zaszarzowane z boku/tyłu. Nawet nie wiem czy przez ten napis nie jest tak ze jak zginie jakaś salka to nadal skinki nie dochodza do combatu, ale to jest kolejna rzecz do wyjasnienia
pozdro
pozdro
'the priest may use the power of the engine in addition TO CASTING ANY SPELLS, also note that this IN TURN CANOT BE DISPELLED SUCH AS BY DISPEL SCROLLS ETC
magiczny atak jak nic
magiczny atak jak nic
Ostatnio zmieniony 1 lut 2009, o 17:32 przez Uktabi, łącznie zmieniany 3 razy.