Ulubione oddziały
Moderator: Yudokuno
Tak , jednostki które praktycznie zawszę mi się spłacają to
- Harpię ( zawsze 3-2 unity to obowiązek )
- Dark Ridersi ( szybcy i cholernie wkurzający dla przeciwnika )
- Black Guardzi ( naprawdę świetny oddział , najlepsza piechota w grze imo )
- Cold One Knights ( CoKi służą do przywalenia , siła 6 i przerzuty naprawdę robią młócę , koniecznie z Bannerem of Slaughter )
- Hydra ( taki potwór za 175 pts ?? głupotą jest nie brać go do rozpy )
To tyle jeżeli chodzi o mnie
- Cold One Knights ( CoKi służą do przywalenia , siła 6 i przerzuty naprawdę robią młócę , koniecznie z Bannerem of Slaughter )
ZiMny opisałeś generalnie wszystko, ale pamiętać należy również o bolcach. Pomimo tego, że hydra jest wygięta, a dwie to już kosmos, to ja nie uażam bolca za przeżytek. Ta maszynka ciągle pozostaje świetnym narzędziem mordu w rękach DE .ZiMny pisze:
Co do BG, to fakt są świetni, ale wrażliwi na ostrzał, no i mają jednak trochę mało siły, więc jeśli coś ma AS na 2+ to mogą mieć problem rozwiązaniem pozostaje magiczna chalabarda na czempionie.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Z BG jest jeden problem... nikt z nimi(prawie) nie chce walczyć w CC szczególnie jak się ich dopakuje czymkolwiekTak , jednostki które praktycznie zawszę mi się spłacają to
- Harpię Very Happy ( zawsze 3-2 unity to obowiązek )
- Cold One Knights ( CoKi służą do przywalenia , siła 6 i przerzuty naprawdę robią młócę , koniecznie z Bannerem of Slaughter Razz )
- Hydra ( taki potwór za 175 pts ?? Razz głupotą jest nie brać go do rozpy )
Poza tym imo DE nie mają lepszej jednostki niż 6 COK w połączeniu z kociołkiem krwi (12 A z s6 with hate) , niby ryzykowana jednostka przez głupotę, ale w szarży łamie przeciwnika. Ja bez 2 oddziałów z domu się nie ruszam.
- shades - cud miód i orzeszki, BS 5 i AP, mówią same za siebie - nie trzeba reklamować tej jednostki...
No i nie wiem czemu ludzie lekceważą bolce... hydra + 2 bolce to podstawa każdej armii.
To fakt, choć zamiast kociołka można wstawić Hydra Baner, wtedy zimne też mają +1A, co w połączenu ze sztandarem AP daje zabujczą maszynke do mielenia. Najlepiej natomast jak by sie dało mieć i jedno i drugie (znaczzy się i kociołek i szmate hydry) wtedy to już jest całkiem kosmos (czempion ma 4A)jarlaxle17 pisze: Poza tym imo DE nie mają lepszej jednostki niż 6 COK w połączeniu z kociołkiem krwi (12 A z s6 with hate) , niby ryzykowana jednostka przez głupotę, ale w szarży łamie przeciwnika. Ja bez 2 oddziałów z domu się nie ruszam.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
osobiście w każdej mojej rozpie muszą pojakić się CoKi, Hydra i kusznicy , jednostka świetna na wszystko co ma mały Sv.
Co do BG to nigdy ich nie używam, może i wymiatają w CC, ale schodzą masowo od byle chłopów z łukami, pozatym w DE wole jednostki szybkie i zwrotne.
Co do BG to nigdy ich nie używam, może i wymiatają w CC, ale schodzą masowo od byle chłopów z łukami, pozatym w DE wole jednostki szybkie i zwrotne.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Corvus Albus
- Kretozord
No i jeden dobry strzał z katapy i nie masz połowy oddziału, a przeciwnik ma w cholere pkt poza tym BG dla PG XD ja jestem fanem CoKsów od kiedy dostali Hate i S 4 stali się naprawdę dobrą kawalerią pomimo swojej głupoty.
w końcu po coś się wpycha do armi shade'ów, harpie i dark riderów
i jak tu nie kochać demonówKlops pisze:a psy są świetne na krasie.
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.