TK łucznicy [PMOTM - 20]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

TK łucznicy [PMOTM - 20]

Post autor: szczurek »

Proszę nie psioczyć ,że tak mało bo temat ma mnie zmotywować do pracy :wink: Aktualnie siedzę i maluje płaszczyki i konwertuje łuczników :)

Płaszczyk ma dość mocne kontrasty ,gdyż takowe się na stole lepiej prezentują ,a figsy będą do grania :D

Obrazek
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Nie wiem czemu, ale kojarzy mi się z rzymskimi legionami. Czyżby miałoby być coś w tym stylu?

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

wypasiony oddział :D
a tak na serio to przyzwoity i bardzo płynny płaszczyk :) na razie nie mogę powiedzieć więcej...

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Płaszczyki są od skavenów ... Generalnie jestem w fazie kombinowania jak ich skonwertować :wink:

Póki co jest pomysł by dać im hełmy od chaosiarzy ,imperialistow lub te plastikowe bretońskie (może trochę przerobione) + jakieś bronie do walki może nawet tarcze (łuki wtedy idą na plecy na przykład) .Może dorobię jakieś szczątkowe pancerze + właśnie te płaszczyki . Nie będzie WYSIWYG-a ale mam to lekko w d.... :wink: U mnie aspekt modelarski bardziej sie liczy :D

Wszelkie pomysły w tej kwestii będą mile widziane (a może im takie długie bronie dorobić coś ala uszaty ?) - chyba za bardzo kombinuje :lol2:
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

W sumie możesz ze szkieletów i bretońskich łuczników, men at arms zrobić coś jakby wskrzeszoną armię bretońską, która zabłąkała się w głąb pustyni w czasach krucjat.

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Szczurku mógłbyś wypisać wszystkie przejścia na tym płaszczu ?? bardzo ładnie Ci wyszedł ale moim zdaniem splewiłeś nieco sam dół. Nie wiem czy tak ma być bo malarzem nie jestem ale średnio mi się to podoba :) ( takie nie naturalne to jest )

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Może to jakoś dziwnie na focie wyszło ,ale w realu jest okej tzn. tak samo jak na gorze płaszcza :) Kolory to red gore + czarny ,rozjaśniany do samego RG i potem lekko z białym właśnie ten dół i góra ;)
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ZiMny pisze:Szczurku mógłbyś wypisać wszystkie przejścia na tym płaszczu ?? bardzo ładnie Ci wyszedł ale moim zdaniem splewiłeś nieco sam dół. Nie wiem czy tak ma być bo malarzem nie jestem ale średnio mi się to podoba :) ( takie nie naturalne to jest )

Obrazek
Obrazek
jeśli mam byc szczery to czepianie się takich prawie niezauważalnych pierdół przy modelach które mają iśc jako cały oddział na stół to delikatnie mowiąc głupota. Rozumiem gdyby to był płaszczyk herosa idącego na konkurs, ale tak... Płaszczyk jest bardzo dobry i jeśli cały oddział bedzie pomalowany na tym poziomie to będzie gites.

Swoją drogą rozwaliłeś mnie... sneak peak całego oddziału w formie jednego płaszcza... :P

Ale jestem bardzo ciekaw efektu końcowego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

zimny nie zdał głupoty :P
a tak żeby nie było tylko offtopu świetny oddział będzie jeżeli reszta utrzyma się na poziomie płaszczyków.

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

ehh ;) Ja się nie czepiam Rakso napisałem , że bardzo ładnie ten płaszcz wyszedł i będzie śliczny oddział jak tak dalej pójdzie. Tak swoją drogą czepianie by było wtedy ( z reguły nie czepiam się osób które słuchają dobrej muzyki - Bob Marley ) gdybym napisał "to wygląda masakrycznie" czy coś w ten deseń a ja tylko wyraziłem opinię rakso :P

PS. Tak więc głupota zdana Szrederator ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mysza_on
Mudżahedin

Post autor: Mysza_on »

szczurek a możne zbroje ze staro edycyjnych warrorów chaosu ?? Z tego co pamiętam to można by dać korpusik z chaosu a reszta szkielecik .

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Niech się czepia :wink: wolno mu ... chyba :mrgreen:

Pomysły są okej (zwłaszcza z tymi bretońcami) ale póki co nie jestem zbyt kasiorny (opłaty za studia) :? .Ograniczę się do tego co mam :wink:

Czyli wygląda to tak :

-główki to będą hełmy worriorów tych nowych + imperialnej jazdy .
-CG będę chyba robił (full do tej mojej 20+ szkielich z FCG) .
-Komand może mieć inne zbrojenie to poświruje z tymi tarczami itp.
-Postaram się jakieś porozrywane fragmenty zbroi zrobić z GS (nie umieć się tym posługiwać :D ,więc będzie ciekawie) .
Coś czuje ,że bardziej ala VC wyjdzie ,ale kij z tym :wink:
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
AeternusJester
Wałkarz

Post autor: AeternusJester »

ja mam taki pomysł, że możesz trzymać się koncepcji coś ala' Rzymianie lub spartanie, jako pokonany kiedyś dawno oddział, który walczy teraz w szeregach TK. Czerwone płaszcze juz masz, a co do hełmów to wtedy bardziej by się te bretońskie nadały lub są takie w jednym sklepie stylizowane na Sparte. Co do WYSIWYGu to uważam, że ludzie powinni wystawiać figurki, które im samym się podobają. Wolę grać tym czym lubię niż na siłe wciskać komuś mały miecz bo taki unit powininen nocić.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Co do WYSIWYGu to uważam, że ludzie powinni wystawiać figurki, które im samym się podobają. Wolę grać tym czym lubię niż na siłe wciskać komuś mały miecz bo taki unit powininen nocić.
Masz rację :D To jest nawet do przejścia tzn. będą mieli łuki + inna broń . Czymś chyba walczą w zwarciu ,można przyjąć ,że to są handweapony :wink: .Grupa dowodzenia może się przecież różnic ,ba nawet kiedyś były takie zapisy ,że do 20 czy 25 procent regimentu może nie trzymać WYSIWYGu :wink: Nie wiem czy teraz to też obowiązuje .To ,że oddział szkieletów ma płaszczyki ,hełmy czy jakieś porozwalane zbroje nie oznacza ,że od razu maja l.armour :wink:
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Post autor: Miszczu »

Sam poważnie myślałem nad stylizacją TK na rzymską armię.

Niestety nie przeskoczyłem rydwanów.
Gigant jako słoń bojowy by jeszcze przeszedł.. ale fakt że 30% armi stanowiły by rydwany już mocno jest naciągany. Stąd zrezygnowałem z tej koncepcji.

Ale kto wie, kto wie.. moze warto do niej wrócić.
Ostatnio zmieniony 3 lut 2009, o 01:15 przez Miszczu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AeternusJester
Wałkarz

Post autor: AeternusJester »

na samym dole masz te hełmy
http://bitspudlo.com/store/show_category/188-maxmini

to chyba najbardziej pasujące ekskluzywna wersja tej konwersji, ale mozna popróbować z bretońskimi

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Nie obijam się :wink:

Obrazek
Coolminiornot ---> LINK

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

nie ten temat? :P