Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- Temple Guard
- Falubaz
Championowi Chosenów daję Favour of the Gods (zmiana wyniku rzutu na tabelkę o 1 w dół lub w górę). Jednocześnie Choseni muszą przerzucać wyniki "2" i "7" aż do osiągnięcia innego. Rozumiem, że muszę przerzucać te "2" i "7" i dopiero po osiągnięciu innego wyniku mogę skorzystać z FotG czy może jednak mogę od razu zmieniać "2" i "7" przy użyciu FotG (czyli z "2" robię "3", a z "7" robię "6" lub "8")? Skłaniam się ku 1. opcji, ale jestem ciekaw jak to zostało ustalone.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Temple Guard
- Falubaz
Aż takie wałki można robić?trikk pisze:Rzucasz 7
Albo zmieniasz na 6/8 albo przerzucasz.
Rzucasz 6
zmieniasz na 5 albo na 7 i przerzucasz.

- Temple Guard
- Falubaz
Przepraszam za drugi post z rzędu. Małe uzupełnienie: w opisie FotG jest zapis, że nie można zmieniać wyniku "2", a więc w wypadku "2" można tylko przerzucić, a nie zamienic na "3". Jeszcze jedno - czy ktoś może potwierdzić, że równiez ma takie podejście do sprawy jak Trikk? Czy wszyscy tak grają? Temat pewnie mało znany, bo chyba mało kto gra na Chosenach, ale kwestia według mnie bardzo ciekawa, bo ten przedmiocik za 5 punktów daje naprawdę niezłego kopa temu oddziałowi.
Wydaje mi się, że oba efekty się znoszą, więc nie przerzucasz niczego. Poza tym, w rulebooku pisze wyraźnie, że przerzutów nie można przerzucić 

O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Z tym sie zgadzam pamietam czasy jeszcze jak mozna bylo siac do tego czego sie nie widzi i template byl przystawiany do mordy smoka :] Smieszne czasy ziania za siebie dobrze ze to zniesli.trikk pisze:Dla mnie możesz.
Po prostu nie możesz trafić niewidocznego, tyle.
Ja bym się nie burzył, niech pruje po skinack, jak nie zrani szamana. Inaczej mogą powstać absurdy
Czy na turniejach limited,bp,r i w ogóle można wystawiać Scyllę?
W sumie nie jest to specjalny bohater, nie ma napisane, że jest "unique", tylko jest restrykcja, że można wystawiać jedną.
Niech się wypowie ktoś mądry.
W sumie nie jest to specjalny bohater, nie ma napisane, że jest "unique", tylko jest restrykcja, że można wystawiać jedną.
Niech się wypowie ktoś mądry.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
no wlasnie to jest bohater specjalny.
uwierz mi nie czas, dopusczenie speciali (zwlaszcza wszystkich jacy sa) psuje gre. Od tego sa turnieje open ktorych swoja droga ostatnio tyle co kot naplakal
Nie musisz mi tego mówić, wiem o tym doskonale, aczkolwiek może czas, żeby LL czy LS zastanowiła się nad listą dopuszczonych rzeczy.Gajowy pisze:uwierz mi nie czas, dopusczenie speciali (zwlaszcza wszystkich jacy sa) psuje gre. Od tego sa turnieje open ktorych swoja droga ostatnio tyle co kot naplakal
A swoją drogą Scylla nie jest herosem tylko rarem, który nie ma żadnych adnotacji, że jest unique czy coś w tym stylu, tylko, że można wystawić jedną

Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
ma ktos pomysł na zrobienie samic w kulcie slaanesha
moga byc jako marudy albo worriorzy bez roznicy
moga byc jako marudy albo worriorzy bez roznicy