CSM Iron Warrior Squad

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

CSM Iron Warrior Squad

Post autor: Misiek »

Nareszcie skonczony caly squad chalasliwych chlopakow.
Teraz tylko jeszcze dwa lascanony i moga sie bawic w wojne.
Moze wygladaja na brudnych ale wlasnie taki efekt chcialem uzyskac. Troche brudu rdzy zarysowan i ogolnie dosc duzy kontrast metalikow.

Iron Warrior na cmon

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Jedyne do czego mogę się przyczepić to do fot, które mogły by być dokładniejsze. Do tego urezał bym te paskudne kity, CSM wyglądają w nich komicznie :P No i w podpisie zdjęcia na CMoN napisaleś "uniot". :)
Poza tym bardzo fajne figsy szczególnie, ze maja służyć "tylko" do gry. :)

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Co do foty to niestety jak nie trzyma sie na wlasnym serwerze foty to sa duze ograniczenia co do wielkosci i rozmiaru zdjecia wiec lepiej nie bedzie.
Jezeli ktos chce to moge przeslac w lepszej rozdzielce :wink:

Co do kit to owszem motyw jest bardzo podbny do orkowych, ja jednak chcialem dodac troche koloru i to czerwnonego. Uwazam ze lepiej tak wygladaja jakby mialo by ich nie byc :) przynajmniej jakies urozmaicenie.

Co do grania nimi to na stole ciezko dojrzec wszystkich szczegolow ale ciesze sie ze mam przywoicie pomalowane figsy. Co do grywalnosci to dodaje dwie laski i champione degraduje do zwyklego pachola i mamy najbardizej grywalny sklad w IW.
Chociaz co do schematu kolorystycznego to malwoalem ich nie tylko ze wzlgedu na Iw - mam zamiar ich uzywac rowniez do innych zakonow jak Lotd czy WB, BL. Metaliki to sa chyba najbardziej uniwersalne z chaosowych kolorow- undivited

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Misiek Ty Ogry maluj a nie jakieś gó..ny 40-stkowy syf ;);)

Co do malowania to bardzo OK. Metaliki wyglądają bardzo fajnie. Na klimacie 40 się nie znam, ale lubie taki brudny, mhroczny klimacik :)
Ogólnie bardzo na +

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Mnie sie podobaja :D
Te brudne metaliki ...... :D

p.s-ja z checia obczaje lepsze foty ;):D (mail w profilu :))
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

no bardzo bardzo
możesz zdradzić jak robiłeś metaliki ??

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Fajne brudasy! Super metal, trzymają klimat chłopcy :)

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Jedne z najlepszych metalikow jakie widzialem, jezeli nie najfajniejsze.

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Metaliki to:
Wychodzac od czarnego podkladu i malujac mieszajac razem:
Boldgun metal => chain mail => mitryl silver => odrobina bialego z mitrylem na wykonczenie.
Washowanie ( kilkakrotne z odczekaniem za kazdym razem zeby wyschlo dodajac dosc duzo wody i za pierwsyz mdrugim razem troche plynu do myycia naczyn):
Black ink + brown ink / flesh wash ( tutej uzyte razem i osobno - zalezy jak barcho chce sie zmienic kolor srebrnego na brazowawy)
Jak juz zmieni lekko kolor to biore mniej rozwdniony flesh wash i robie zacieki przy nitach srobach i niektych krawedziach, poprawiam pare razy.

Zlote to tin bitz + odrobinka mieszanki z bronzed brass pozniej tin bitz bronzed brass ( nigdy nie dawalem go jako sam kolor bo jest za jasny) shining gold. na koncowkach zeby zrobic poblask uzywam shining gold z mitrylem.
Pare washowan ( ale delikatnych) z brownem i na koniec s flesh washem ( oczywiscie dosc rozwonione)

Mozna jeszcze zadzialac troche na koniec samymi inkami ale bardzo delikatnie i tylko zeby namalowac troche rdzy/ brudu.

Zdjecie jest tu w lepszej jakosci tylko prosze o nienaduzywanie bo duzo zajmuje a mam limit nalozony na konto:
IW better pic

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

No no no... Zajefajni... :D Metaliki wymiatają... :wink: Naprawdę mi się podobają... :twisted:

ODPOWIEDZ