Strefa boczna tego odziału jest bardzo wąska. A co za tym idzie sytuacja która podajesz jest niemożliwa.
Albo odział jest przysłonięty od szarzy.. Standardowa zagrywka harpi i widzę carniego ale jestem na tyle daleko że mi nie przeszkadza w szarży/innych ruchach
Albo jestem bardzo blisko (1 cal) od niego i za chiny ludowe nie jestem w strefie bocznej.
Co innego Twoja interpretacja. Kiedy to szarza jest nie mozliwa na skutek rozciągnięcia strefy bocznej i nie możności dostawienia modelu BtB.
Zaraz wrzucę odpowiednie zdjęcia
Ok. Ponieważ nie przepadam za mówieniem o czymś co nie mozna namacać przdstawiam małą prezentację.
Legenda. Róż interpretcja moja/Blessa streff, czarny Barrbarossy
A) jazda na boku z zasłaniającymi odział carniego skinami.

- Wedle nas szarża niemożliwa (zasłaniają srefę skiny), odział jednak ma swobodę ruchu.
- Wedle Barbary szarżujemy normalnie dostawiajac sie wirtualnie do tylko Carrniego. Szarza od boku
B) Kawaleria bliżej celu.

-wedle nas szarża możliwa na tył oddziału (odział będzie walczył z carnim i modelami z przodu wedle zasad szarż od tyłu)
- Barbara możliwa od boku znów z wirtualną walką (bez mozliwosci dostawienia sie do BtB)
W obu przypadkach nadal odział ma swobodę ruchu.
C)Kawaleria 1 cal od carniego w najbardziej nie korzystnym układzie.

W obu przypadkach ma utrudnioy ruch (i tu odpada niby to wyrzszość interpretacji Barbary)
-My możliwa szarża od tyłu
-Barbara nada wirtualna szarża od boku.
D) I tutaj perełka. W jakiej strefie jest jazda?? (odpowiedzi prosze przesyłać SMS-owo

Rozwiązanie konkursu:
My - tylnia
Barbara - BOCZNA!!!