Mroczne Elfy (DE) 2500
Mroczne Elfy (DE) 2500
Po wielu latach postanowilem powrocic do gry w wfb, tym bardziej, ze pare osob ze starej ekipy wpadlo na ten sam pomysl . Poczytalem podrecznik, forum, popatrzylem na figurki i sklecilem cos takiego na 2500 pkt:
Dreadlord 561
Black Dragon
Brace of repeater handbows
Crimson Death
Pendant of Khaeleth
Armour of Darkness
Master 208
Cold One
Battle Standard
Hydra Banner
Sorceress 150
Dispel Scroll
Dispel Scroll
10 Crossbowmen 100
5 Dark Riders 92
5 Dark Riders 92
6 Harpies 66
5 Harpies 55
5 Harpies 55
7 Shades 119
9 Cold One Knights 306
FCG
War Banner
Ring of Hotek
Cold One Chariot 100
15 Black Guard 244
Standard of Hag Graef
War Hydra 175
War Hydra 175
Jak juz wspominalem nie gralem od dawna, wiec nie jestem nawet pewien, czy powyzsza rozpiska nie zawiera niezgodnosci z zasadami, co dopiero czy dobrze bedzie mi sie nia gralo. Plusem jest to, ze brakuje mi jednej hydry i BG zeby moc grac. Jak to osiagne, pojde prawdopodobnie w mase piechoty, charioty i hydry zeby armia nabrala klimatu aka charakteru.
Pytania:
Sa niezgodnosci z zasadami?
Pogram? jak nie to co jest bez sensu?
Acha, dodam jeszcze tylko, ze nie zamierzam smigac z nia po zadnych turniejach, tylko i wylacznie towarzysko.
Dreadlord 561
Black Dragon
Crimson Death
Pendant of Khaeleth
Armour of Darkness
Master 208
Cold One
Battle Standard
Hydra Banner
Sorceress 150
Dispel Scroll
Dispel Scroll
10 Crossbowmen 100
5 Dark Riders 92
5 Dark Riders 92
6 Harpies 66
5 Harpies 55
5 Harpies 55
7 Shades 119
9 Cold One Knights 306
FCG
War Banner
Ring of Hotek
Cold One Chariot 100
15 Black Guard 244
Standard of Hag Graef
War Hydra 175
War Hydra 175
Jak juz wspominalem nie gralem od dawna, wiec nie jestem nawet pewien, czy powyzsza rozpiska nie zawiera niezgodnosci z zasadami, co dopiero czy dobrze bedzie mi sie nia gralo. Plusem jest to, ze brakuje mi jednej hydry i BG zeby moc grac. Jak to osiagne, pojde prawdopodobnie w mase piechoty, charioty i hydry zeby armia nabrala klimatu aka charakteru.
Pytania:
Sa niezgodnosci z zasadami?
Pogram? jak nie to co jest bez sensu?
Acha, dodam jeszcze tylko, ze nie zamierzam smigac z nia po zadnych turniejach, tylko i wylacznie towarzysko.
porządna rozpa, nic jej nie brakuje
ewentualnie warto dać fcg na gwardi bo nie zaznaczyleś, że jest i dać czempionowi soulrendera, dzięki temu już coś moga powiedzieć kawaleri, 3 ataki z S5 i -3 do save z rerrolem i ASF może z latwoscią polożyć dwóch cięzkich kawalerzystów, gdyż BG pomimo swej świetnosci moga mieć czasem problemy z kawalerią gdyż sila 4 niezbyt przebija pancerze.
btw. aby zbalansować rozgrywke, wprowadzono w Polsce ballancig patch, który jest używany razem z formatem restricted
Glównie pod turnieje, jedak w bitwach towarzyskich również bym go poelcal, bo widze, że nie idziesz w lajtowe rozpy tylko naprawde mocne.
Co do tych formatów i Twojej rozpy: musialbyś wywalić jedną hydre (i tak jej nie masz ) gdyż ona na owe formaty jest 0-1 (po prostu jest bardzo niezbalansowaną jednostką, tzn. zbyt malo kosztuje na to co potrafi
No a za nią możesz dać dwa bolce, przydają się.
ewentualnie warto dać fcg na gwardi bo nie zaznaczyleś, że jest i dać czempionowi soulrendera, dzięki temu już coś moga powiedzieć kawaleri, 3 ataki z S5 i -3 do save z rerrolem i ASF może z latwoscią polożyć dwóch cięzkich kawalerzystów, gdyż BG pomimo swej świetnosci moga mieć czasem problemy z kawalerią gdyż sila 4 niezbyt przebija pancerze.
btw. aby zbalansować rozgrywke, wprowadzono w Polsce ballancig patch, który jest używany razem z formatem restricted
Glównie pod turnieje, jedak w bitwach towarzyskich również bym go poelcal, bo widze, że nie idziesz w lajtowe rozpy tylko naprawde mocne.
Co do tych formatów i Twojej rozpy: musialbyś wywalić jedną hydre (i tak jej nie masz ) gdyż ona na owe formaty jest 0-1 (po prostu jest bardzo niezbalansowaną jednostką, tzn. zbyt malo kosztuje na to co potrafi
No a za nią możesz dać dwa bolce, przydają się.
Pożądna rozpa, ale trochę PG, sygestie Kosy są słuszne , bo dwie hydry to już mego kosmos. Jeden mały błąd jaki widze to brak wyposarzenia na BSB, teraz już można mu dać, więc polecam dokupienie tarczy SDC i lancy, znacząco podnosi jego skuteczność w walce . A no i COK dał bym banner AP zamiast zwykłego WB, z dodatkowymi atakami od sztandaru hydry i przebiciem pancerza, mielą większość rzeczy która stanie im na drodze .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Nie widać, że długo nie grałeś. Masz prawie najbardziej przegiętą rozpiskę, jaką da się złożyć
Gdyby tylko rozbić CO na dwa oddziały (wagon z hydra bannerem i warbannerem to już totalny overkill - za mocny, będzie brakowało dla niego odpowiednich celów) byłaby już kwintesencja przegięcia.
Gdyby tylko rozbić CO na dwa oddziały (wagon z hydra bannerem i warbannerem to już totalny overkill - za mocny, będzie brakowało dla niego odpowiednich celów) byłaby już kwintesencja przegięcia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Dzieki za wytlmaczenie zasad ballancig patch. Widywalem skrot BP, ale za cholere nie wiedzialem co oznacza .
Wytne wiec jedna hydre. W jej miejsce wstawilbym bolty (mam figurki! ), ale chyba ciezko bedzie mi wygospodarowac te dodatkowe 25 pkt, a jeden bolt to domyslam sie nieporozumienie, nawet w polaczeniu z oddzialem crossbowmenow. Szkoda, ze charioty nie sa dwa na jeden choice, ale to juz chyba bylaby przesada w podciaganiu AB DE. Jak zrezygnuje z boltow dodam fcg do BG i wyposaze BSB. Nie wiedzialem, ze mozna laczyc itemy z bannerem. Skoro juz wykreslam z rozpy hydre, dam mu chyba hydra blade . Rownowaga zostanie zachowana . Powinno starczyc jeszcze punktow na 2 dodatkowych COK i moglbym wtedy rozbic oddzial na 2 po 6 jezdzcow. Tylko wtedy troche sie marnuje hydra banner. Pokombinuje, akurat w przypadku DE to czysta przyjemnosc, jest z czego wybierac.
Jesli zas chodzi o przeginanie w rozpisce, tak jak pisalem, dalej planuje ja rozwijac glownie o piechote aby ja zrownowazyc i zmyc to wrazenie . Powiedzmy, ze te 2500 pkt to taki "trzon armii" .
Wytne wiec jedna hydre. W jej miejsce wstawilbym bolty (mam figurki! ), ale chyba ciezko bedzie mi wygospodarowac te dodatkowe 25 pkt, a jeden bolt to domyslam sie nieporozumienie, nawet w polaczeniu z oddzialem crossbowmenow. Szkoda, ze charioty nie sa dwa na jeden choice, ale to juz chyba bylaby przesada w podciaganiu AB DE. Jak zrezygnuje z boltow dodam fcg do BG i wyposaze BSB. Nie wiedzialem, ze mozna laczyc itemy z bannerem. Skoro juz wykreslam z rozpy hydre, dam mu chyba hydra blade . Rownowaga zostanie zachowana . Powinno starczyc jeszcze punktow na 2 dodatkowych COK i moglbym wtedy rozbic oddzial na 2 po 6 jezdzcow. Tylko wtedy troche sie marnuje hydra banner. Pokombinuje, akurat w przypadku DE to czysta przyjemnosc, jest z czego wybierac.
Jesli zas chodzi o przeginanie w rozpisce, tak jak pisalem, dalej planuje ja rozwijac glownie o piechote aby ja zrownowazyc i zmyc to wrazenie . Powiedzmy, ze te 2500 pkt to taki "trzon armii" .
Można, ale jak masz magiczny sztandar (w tym wypadku banner hydry) to nie możesz dać BSB magicznych zabawek, pozostaje tylko niemagiczne wyposarzenie (SDC, tarcza, i lanca lub dwurak), tak więc ostrze hydry dla BSB odpada , no chyba, że bedzie miał zwykły nie magiczny sztandar. Ale jeśli BSB to Hag Queen to może ona brać zarowno dary Khaina jak i magiczną szmate.Disnej pisze: Nie wiedzialem, ze mozna laczyc itemy z bannerem.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Ta rozpiska przypomina mi stare czaqsy(tak z 5 lat temu) wtedy to się grało na takich wagonach CoK z hydra banerem jak dojechali to przejechali i nie bylo mocnych
Mniej wiecej wtedy zaprzestalem gry, na czas studiow (mimo, iz za malolata zawsze powtarzalem, ze na studiach to dopiero bede gral ). Zatrzymalem sie wiec na erze wagonu COKow, smoku, shadach i dark riderach. teraz jeszcze do tego dolozyli harpie na mase i - co mnie najbardziej cieszy - dopakowali w koncu Black Guard !Ta rozpiska przypomina mi stare czaqsy(tak z 5 lat temu) wtedy to się grało na takich wagonach CoK z hydra banerem jak dojechali to przejechali i nie bylo mocnych
Zastanawiam sie czy oplaca sie wystawiac oddzial 20 spearmanow fcg z war bannerem? Czy moze 20 to za malo lub w ogole warriorzy sie tu nie przydadza? W przeciwnym wypadku wyrzucam hydre i war banner z COKow i wstawiam za to 2 Bolty. COKow na razie nie rozbije na 2 oddzialy, bo brakuje 'slotow' special. Na 3000 to zrobie i dorzuce drugiego hero na CO.
To na twoim miejscu zmniejszył bym ilość CoK aktualnie takie wagony nie sprwdzaja sie tak jak kiedys. Proponował bym Ci 6 z Banner of murder dzieki temu masz ptk na inne rzeczy.
Co do Warriorów to nie specjalnie widze ich w tej rozpisce gdyz grasz na typowy offens najwolniejszą jednostką u Ciebie jest chariot z 7M ale za to z 14" szarży. Myśle ze 2 bolty były by lepsza opcją niz klocek 20 warriorów.
Zdecydownie dał bym równiez tarcze na kusznikach bo strata caddiego ( bo prawdopodobnie tam bedzie) moze bardzo zabolec.
shade rozumiem mają AHW?
Pozatym gdyby Ci sie udało wygospodarowac jeszcze ptk na kusze dla DR to było by juz świetnie.
---------------
GarG
Co do Warriorów to nie specjalnie widze ich w tej rozpisce gdyz grasz na typowy offens najwolniejszą jednostką u Ciebie jest chariot z 7M ale za to z 14" szarży. Myśle ze 2 bolty były by lepsza opcją niz klocek 20 warriorów.
Zdecydownie dał bym równiez tarcze na kusznikach bo strata caddiego ( bo prawdopodobnie tam bedzie) moze bardzo zabolec.
shade rozumiem mają AHW?
Pozatym gdyby Ci sie udało wygospodarowac jeszcze ptk na kusze dla DR to było by juz świetnie.
---------------
GarG
xYz
Witam. Dzis sie ustawilem na pierwsza bitwe od dawna. Ustalilismy, ze bitwa bedzie na 3000. Ustawka na przelom lutego i marca (pewnie ze wskazaniem on ok 10 marca ), wiec jest troche czasu na dozbrojenie. W zwiazku z ustaleniem o limicie 3000 pkt zaczalem kombinanacje "od nowa". Na 3000 mozna juz wciskac konkretne rzeznie. Oto co mi wyszlo, nie wiem tylko czy nie ma malo moich:
Dreadlord 582
Black Dragon
Sea Dragon Cloak
Crimson Death
Armour of Eternal Servitude
Hydra's Teeth
Supreme Sorceress 665
Black Dragon
Magic Level 4
Focus Familiar
Pendant of Khaeleth
Dispel Scroll
Master 208
Cold One
Battle Standard
Hydra Banner
5 Dark Riders 117
5 Dark Riders 117
6 Harpies 66
6 Harpies 66
6 Harpies 66
6 Harpies 66
7 Shades 119
6 Cold One Knights 202
FCG
6 Cold One Knights 227
FCG
Banner of Murder
Cold One Chariot 100
15 Black Guard 244
Standard of Hag Graef
War Hydra 175
Razem 2999 pkt. Dark ridersi z kuszami i muzykami, BSB z pelnym ekwipunkiem, shady z ahw, COKi z fcg, BG tylko ze sztandarowym. Do kompletu brakuje mi tylko BG i drugiego smoka, ale to czysta przyjemnosc . Pytania, jak poprzednio, czy nie ma bledow i czy da sie tym grac, szczegolnie, ze limit przesunal sie na 3000 pkt. Ogolnie wrazenia .
EDIT: Pomylilem Dreadlorda, teraz jest okej, ale o 20 przekraczam limit. Obetne cos, np kusze u jednych DR, lub 2 harpie.
Dreadlord 582
Black Dragon
Sea Dragon Cloak
Crimson Death
Hydra's Teeth
Supreme Sorceress 665
Black Dragon
Magic Level 4
Focus Familiar
Pendant of Khaeleth
Dispel Scroll
Master 208
Cold One
Battle Standard
Hydra Banner
5 Dark Riders 117
5 Dark Riders 117
6 Harpies 66
6 Harpies 66
6 Harpies 66
6 Harpies 66
7 Shades 119
6 Cold One Knights 202
FCG
6 Cold One Knights 227
FCG
Banner of Murder
Cold One Chariot 100
15 Black Guard 244
Standard of Hag Graef
War Hydra 175
Razem 2999 pkt. Dark ridersi z kuszami i muzykami, BSB z pelnym ekwipunkiem, shady z ahw, COKi z fcg, BG tylko ze sztandarowym. Do kompletu brakuje mi tylko BG i drugiego smoka, ale to czysta przyjemnosc . Pytania, jak poprzednio, czy nie ma bledow i czy da sie tym grac, szczegolnie, ze limit przesunal sie na 3000 pkt. Ogolnie wrazenia .
EDIT: Pomylilem Dreadlorda, teraz jest okej, ale o 20 przekraczam limit. Obetne cos, np kusze u jednych DR, lub 2 harpie.
Ostatnio zmieniony 3 lut 2009, o 18:54 przez Disnej, łącznie zmieniany 1 raz.
a teraz to nic mocnego... bo wroga magia Cię wsyśnie po prostu.
Niby fajnie dwa smoki, ale moze pomyślalbym nad piechotnym lordem z terrorem, pedantem, i soulranderem do pary oczywisćie ze smoczym lordem i BSB i do tego wstawić ze dwie czarki i assolka
ale to tylko moja opcja.
Niby fajnie dwa smoki, ale moze pomyślalbym nad piechotnym lordem z terrorem, pedantem, i soulranderem do pary oczywisćie ze smoczym lordem i BSB i do tego wstawić ze dwie czarki i assolka
ale to tylko moja opcja.
Mhm, w ogole pospieszylem sie z jej wstawieniem, wlasnie sie zorientowalem, ze kasujac kusznikow nie mam wystarczajacej ilosci core. Musze jeszcze pokombinoiwac.. :/
Opcja z lordem pieszo bardzo mi sie podoba i tak pokombinuje, choc przyznam, ze mysl o 2 smokach wprowadzila mnie poczatkowo w stan euforii
Opcja z lordem pieszo bardzo mi sie podoba i tak pokombinuje, choc przyznam, ze mysl o 2 smokach wprowadzila mnie poczatkowo w stan euforii
niedosć, że gość naprawde bootsuje BG, to do tego jak mialbyś te dwie czarki to może i wylecieć w coś zlego i trzymać do konca bitwy samemu nieżle go kiereszując, do tego warto dać też assasina z lataniem, kb i d3 atakami. Często takie kombinacje byly i są mocne, ale troche dużo punktó topisz w herosów ale co tam
a z kim będziesz gral? tak z ciekawosci pytam
a z kim będziesz gral? tak z ciekawosci pytam
W sumie to nie wiem, czy jakiegos latajacego assasina w ogole bym ogarnal, ale poprobowac na pewno trzeba . Grac bede na poczatek z Bretonia i Lizardami, ale rozpiske i tak chcialbym dosc uniwersalna ustawic, gdyz poza najblizszym dozbrojeniem nie planuje na razie dalszych zakupow figurek, nie wspomne juz o czasie na malowanie . Poza tym zas co jest w rozpisce mam jeszcze jeden rydwan, sorceresce na dark pegazie i 1 bolta + paru charakterow pieszo, glownie konwersje.
Jak zrobisz nową rozpiske to cos pomyslimy
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Kombinowalem do 5tej nad ranem, ale nic jedynie slusznego mi nie przychodzilo do glowy. Po prostu jak sie pojawia magia w miejsce antymagii zaczynam sie konkretnie motac, brak doswiadczenia.. Musze przyznac, ze przeniesienie limitu z 2,5k na 3k mocno mi namieszalo . Wymyslilem cos takiego, aczkolwiek podkreslam, ze to juz typowo na wyczucie, nie wiem co z sorceresskami, czy posadzic je na czyms, czy pieszo, jedna w kusznikow, druga.. no wlasnie gdzie? W tej kwestii bardziej niz wczesniej potrzebuje Waszej pomocy .
Dreadlord 582
Black Dragon
Sea Dragon Cloak
Crimson Death
Ring of Darkness
Dreadlord 252
Heavy Armour
Sea Dragon Cloak
Soulrender
Pendant of Khaeleth
Deathmask
Master 212
Cold One
Battle Standard
Hydra Banner
Lance
Heavy Armour
Sea Dragon Cloak
Sorceress 185
Magic Level 2
Dispel Scroll
Sacrifical Dagger
Sorceress 185
Magic Level 2
Darkstar Cloak
Dispel Scroll
10 Crossbowmen 110
5 Dark Riders 110
5 Dark Riders 110
6 Harpies 66
6 Harpies 66
6 Harpies 66
7 Shades 119
6 Cold One Knights 202
FCG
6 Cold One Knights 227
FCG
Banner of Murder
Cold One Chariot 100
14 Black Guard 231
Standard of Hag Graef
War Hydra 175
2998
Mozliwe, ze zamiast 6tej harpii w jednym oddziale muzyk w jednym oddziale DR, bo mam tylko 20 figurek harpii. Myslalem o wyrzuceniu hydra banner i np jednego oddzialu harpii i wstawieniu kolejnych 10 kusz, ale za ten banner i tak bym pewnie chcial naladowac itemkow za 50, wiec juz wole zostawic tak jak jest. Pamietam, ze +1A na jezdzcu i mouncie z S4 daje niezlego kopa.
EDIT: Rozpiska juz zmodyfikowana po sugestiach Drako.
Dreadlord 582
Black Dragon
Sea Dragon Cloak
Crimson Death
Ring of Darkness
Dreadlord 252
Heavy Armour
Sea Dragon Cloak
Soulrender
Pendant of Khaeleth
Deathmask
Master 212
Cold One
Battle Standard
Hydra Banner
Lance
Heavy Armour
Sea Dragon Cloak
Sorceress 185
Magic Level 2
Dispel Scroll
Sacrifical Dagger
Sorceress 185
Magic Level 2
Darkstar Cloak
Dispel Scroll
10 Crossbowmen 110
5 Dark Riders 110
5 Dark Riders 110
6 Harpies 66
6 Harpies 66
6 Harpies 66
7 Shades 119
6 Cold One Knights 202
FCG
6 Cold One Knights 227
FCG
Banner of Murder
Cold One Chariot 100
14 Black Guard 231
Standard of Hag Graef
War Hydra 175
2998
Mozliwe, ze zamiast 6tej harpii w jednym oddziale muzyk w jednym oddziale DR, bo mam tylko 20 figurek harpii. Myslalem o wyrzuceniu hydra banner i np jednego oddzialu harpii i wstawieniu kolejnych 10 kusz, ale za ten banner i tak bym pewnie chcial naladowac itemkow za 50, wiec juz wole zostawic tak jak jest. Pamietam, ze +1A na jezdzcu i mouncie z S4 daje niezlego kopa.
EDIT: Rozpiska juz zmodyfikowana po sugestiach Drako.
Ostatnio zmieniony 4 lut 2009, o 16:32 przez Disnej, łącznie zmieniany 1 raz.
2 rzeczy:
1. Dokup zwykły ekwipunek na BSB.
2. Zbroja z regeneracją nieutrzyma za długo przy życiu tego pieszego lorda jesli wyjdzie z BG, daj mu PoK a tą zbroje włóż na tego na smoku i dołóż mu ten talizmanik ze społawianiem WSa i BSa np
1. Dokup zwykły ekwipunek na BSB.
2. Zbroja z regeneracją nieutrzyma za długo przy życiu tego pieszego lorda jesli wyjdzie z BG, daj mu PoK a tą zbroje włóż na tego na smoku i dołóż mu ten talizmanik ze społawianiem WSa i BSa np
Po 1, rozpiska jest nielegalna bo masz zamało corów o 1
po 2, strasznie Cie mało
po 3, 6 harpii panikuje tak samo dobrze jak 5
po 4, za ptk utopione w czempionach (bez magicznych przedmiotów) mozna miec zdecydowanie bardziej przydatne rzeczy
po 5, 47% ptk. utopionych w herosach to bardzo duzo.
po 6, na 3k 2 małe czarodziejki to moim zdeniem zdecydowanie za mało
Mnie ani troche nie przekonuje ta rozpiska. Proponował bym Ci sie nastawic na jeden kierunek czyli walka: ofensywna, defensywna, partyzanta.
po 2, strasznie Cie mało
po 3, 6 harpii panikuje tak samo dobrze jak 5
po 4, za ptk utopione w czempionach (bez magicznych przedmiotów) mozna miec zdecydowanie bardziej przydatne rzeczy
po 5, 47% ptk. utopionych w herosach to bardzo duzo.
po 6, na 3k 2 małe czarodziejki to moim zdeniem zdecydowanie za mało
Mnie ani troche nie przekonuje ta rozpiska. Proponował bym Ci sie nastawic na jeden kierunek czyli walka: ofensywna, defensywna, partyzanta.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Witam. Wciaz poszukuje. Zalezy mi, zeby jednak postawic na antymagie, ale ciezko mi to ustawic przed sprawdzeniem roznych opcji w samej grze. Mam w rozpisce 2x caddy i zastanawialem sie czy to w ogole leganle, gdyz cos mi chodzi po glowie, ze gdzies widzialem, iz nie mozna brac dwoch tak samo rozwiazanych bohaterow, ale rownie dobrze moglo mi sie cos ubzdurac .
Dreadlord 557
Black Dragon
Sea Dragon Cloak
Crimson Death
Pendant of Khaeleth
Blood Armour
Master 174
Cold One
Battle Standard
Lance
Heavy Armour
Sea Dragon Cloak
Shield
Standard of Slaughter
Master 120
Soulrender
Armour of Darkness
Sorceress 150
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Sorceress 150
Dispel Scroll
Dispel Scroll
1150
10 Crossbowmen 110
10 Crossbowmen 110
5 Dark Riders 110
5 Dark Riders 110
5 Harpies 55
5 Harpies 55
550
6 Cold One Knights 227
FCG
Ring of Hotek
7 Cold One Knights 230
Standard bearer
Banner of Murder
14 Black Guard 267
FCG
Standard of Hag Graef
Null Talisman
7 Shades 119
Cold One Chariot 100
943
War Hydra 175
i teraz 2 rozne rozwiazania, zaleznie od zasad, jedno bez BP, drugie z uwzglednieniem tej zasady:
A - War Hydra 175
B - 2x Bolt, -1 COK
Dreadlord 557
Black Dragon
Sea Dragon Cloak
Crimson Death
Pendant of Khaeleth
Blood Armour
Master 174
Cold One
Battle Standard
Lance
Heavy Armour
Sea Dragon Cloak
Shield
Standard of Slaughter
Master 120
Soulrender
Armour of Darkness
Sorceress 150
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Sorceress 150
Dispel Scroll
Dispel Scroll
1150
10 Crossbowmen 110
10 Crossbowmen 110
5 Dark Riders 110
5 Dark Riders 110
5 Harpies 55
5 Harpies 55
550
6 Cold One Knights 227
FCG
Ring of Hotek
7 Cold One Knights 230
Standard bearer
Banner of Murder
14 Black Guard 267
FCG
Standard of Hag Graef
Null Talisman
7 Shades 119
Cold One Chariot 100
943
War Hydra 175
i teraz 2 rozne rozwiazania, zaleznie od zasad, jedno bez BP, drugie z uwzglednieniem tej zasady:
A - War Hydra 175
B - 2x Bolt, -1 COK