Warhammer - rycerzyki dla małych dzieci....

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

-Tato tam nie ma tylu cali , wałujesz ...
-Hmmm a chcesz dostać kieszonkowe ?

:mrgreen:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

hehe trochę to przypomina mi moją sytuację domową :D ale to ja jestem tym "starym" :D:D

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Post autor: Delight »

Witam was,
Właśnie zacząłem sie tym hobby interesować. poczytałem podręcznik głowny, armybooki wybrałem sobie armie (warriors of chaos) i teraz czekam na figurki (cytadela wysyła GLS'em a ten się zaaawsze spuźnia:P). Ale jak sobie tak czytam o tej armi coraz więcej to widzę ze ta armia jest ucieleśnieniem słowa "średnia". Mam nadzieję ze po paru rozgrywkach nie rzucę tego w kąt :(.

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Mam nadzieję ze po paru rozgrywkach nie rzucę tego w kąt
Takie podejście procentuje tym, że zapewne tak będzie - jako początkujący przygotuj się na dłuuuugi okres ciągłego dostawania wpier... - wygrywanie przychodzi z czasem i doświadczeniem - a tego czy armia jest silna czy słabsza co najwyżej trochę wydłuża/skraca ten czas
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

Chyba że na początek znajdziesz kogoś kto też zaczyna. Tylko wtedy wolniej się rozwijasz. Ja ostatnio zapisałem się do ligi lokalnej właśnie w celu regularnego dostawania wpier... ;) Armie musisz poznać, wypróbować różne myki, potem będziesz mógł okreslić, czy rzeczywiście jest średnia. Jest jeszcze jeden aspekt tego hobby: sklejanie, malowanie, konwertowanie. Często to siedzenie, dłubanie jest "tym co tygryski lubią najbardziej" a sama gra jest tylko dodatkiem.

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Kris pisze:
Mam nadzieję ze po paru rozgrywkach nie rzucę tego w kąt
Takie podejście procentuje tym, że zapewne tak będzie - jako początkujący przygotuj się na dłuuuugi okres ciągłego dostawania wpier... - wygrywanie przychodzi z czasem i doświadczeniem - a tego czy armia jest silna czy słabsza co najwyżej trochę wydłuża/skraca ten czas
Spokojnie - dam sobie z tym radę ;)

Właśnie doszły figurki. Nie spodziewałem się takich szczegółów!
Szczękę zbieram z podłogi. :P

zapowiada się nieźle :D

nie mam pojęcia jak ja to wszystko posklejam i pomaluje.... ale napailiłem się na to bardziej ^^

kończę prace i lecę sklejać :)
(.... czas zwolnił w robocie... oby do 17 ;])

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

postaraj się nie malowac wszystkiego na raz - nie spiesz się z tym : ) , rozwadniaj farbę na jakieś paletce przed malowaniem i 'ubijaj ją' pędzlem . rozjaśniaj lub ściemniaj kolory białą i czarną farbką :P i ogólnie poczytaj forum o malowaniu przed malowaniem .

ja tak nie zrobiłem i całą armię miałem (mam) do przemalowania :)

no i przyjedź na jakiś turniej ( master w lublinie!) żeby obaczyć klimat turniejowy
powodzenia w najlepszym hobby świata : )

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Jasiuuu narazie z malowaniem to ja się wstrzymam (ewentualnie czarnym podkładem się przejadę po figurkach).

Zanim dotknę pędzelkiem figurki to jeszcze -tak jak napisałeś - poczytam fora wszelakie na temat malowania.

Przedemną mój pierwszy raz .... sklejania armii :D

Co do turniejów - koniecznie :)
Narazie muszę nauczyć się w ogóle w to grać (w czym mam nadzieje pomogą mi koledzy z Frontu Wschodniego)

AAA!!! kiedy koniec pracy!
Wiecie jak się czuję? jak mały dzieciak który dostał pod choinkę prezent i musi poczekać pare minut (a to jest przecież 100 lat ;)) aby to rozpakować i pobawić :D
Zwariuje- jakbym znowu był mały :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jak sobie przypomne poczatki mojej przygody w wfb ( to 8 lat temu bylo 1/3 mojego zycia juz tym sie zajmuje) to lezka w oku mi sie kreci. Od Drakona nie mialem za bardzo czasu na granie orgniazowalem tylko turnieje dla klubu , ale teraz jak wychodza nowe lizaki to mam powera i checi na malowanie - ciesze sie jak dzieciak na nowo ;) ( a magisterka czeka na napisanie ;)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

tak trzymaj chłopie !

poza praca trzeba mieć jeszcze coś co pozwoli oderwac się od rzeczywistości :D

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Najlepiej jest mieć jednak kogoś kto pokaze ci jak grać i malować, więc spróbuj skontaktować się z kimś kto gra w okolicy i będzie Ci mógł pomóc. Gdyby mi kumpel nie pokazał jak malować to pierwsze figurki wyglądały by tragicznie, choć generalnie i tak wyglądały nie specjalnie, to miałem już jakieś pojecie jak to wszystko ma wygladać.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Przez figurki dziś jadę na kawie od rana.... trochę nad nimi posiedziałem i czas jakby przyspieszył...( 6 godzin nad plastikiem:D )

Czy ktoś mógłby mi polecić parę dobrych stron z których "teoretycznie" nauczę się malować? ;)

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

na coolminiornot wpisujesz w wyszukiwarce dane techniki i tam powinny byc tutoriale

jezeli chcesz sie nauczyc robic jakis konwersji czy robic podstawki tak aby ci sie podobaly tez tam to znajdziesz

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Dziękuję bardzo za pomoc :)

Kurcze.... super te hobby :)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Co nieco (po polskiemu) znajdziesz też tutaj:
http://bitewniaki.polter.pl/Poradnik-modelarski-a131
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

super to będzie jak zaczniesz kupować staro edycyjne modele do swojej armii. i będziesz polował rok-dwa na jakąś figurkę :D

meeks
Wałkarz

Post autor: meeks »

Z rodzicami jest różnie. Nie można wsadzać wszystkich do 1 worka. Kilka miechów temu słuchałem tylko ,,po co ci to", a teraz ,,a masz może husarie?" :wink:

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

,,a masz może husarie?"
:D

Chyba kiedyś specjalnie dla mojego staruszka w ramach prezentu zrobie mu regimencik :wink:
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
AeternusJester
Wałkarz

Post autor: AeternusJester »

pochodzę z kielc, kiedyś, nie pamiętam kiedy albo koniec podstawówki, otwarli taki sklep fantasy :D Były tam figurki Warhammera, Chronopii i Warzone. Jak to zobaczylem to mi szczena opadła. Ja grałem w Chronopie, bo w sumie była najtansza. Ale jednak było to za drogie dla mnie hobby, czasem pograłęm trochę poproksowałem, ale w zadnym turnieju nie wzialem udziału. Potem w liceum chwile sie bawilem Chaos Dwarfami, odkupionymi za bezcen od kumpla:D Teraz koncze studia, mam kasę i wróciłem do figurek:) Pozostał sentyment i jak sie ma pieniadze to sie chce wrocic do hobby. Wlasnie koncze kompletowac armie demonow na 2,5k

Nie martwcie sie rodzicami. Pojdziecie na studia i tez beda problemy, kasa na imprezke by sie przydała, na samochód, a tu wydajesz na figurki;p Nie rodzice to dziewczyna, żona ci bedzie dupe truć. Ale mozna sobie z tym wszystkim poradzic i przekonac rodzicow, dziewczyne

ODPOWIEDZ