Plastikowi ironi :shock:
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Longbeards - przeciez już są plastki - znaczy są plastikowi warriorzy, którym należy przyczepić maski... żenada...
Dwarf Lord's - na pewno zamiast tego wyjdzie zestaw z masą bitsów z którego da radę złożyć takiego lorda, jakiego dusza zapragnie - to może być nawet ciekawe...
Ale i tak... Moja ostateczna odpowiedź: Uwaga! ogłoszenie - Kupię 15 metalowych longów (zwykłych bez commandu)
Dwarf Lord's - na pewno zamiast tego wyjdzie zestaw z masą bitsów z którego da radę złożyć takiego lorda, jakiego dusza zapragnie - to może być nawet ciekawe...
Ale i tak... Moja ostateczna odpowiedź: Uwaga! ogłoszenie - Kupię 15 metalowych longów (zwykłych bez commandu)
Ostatnio zmieniony 6 lut 2009, o 13:26 przez Kris, łącznie zmieniany 1 raz.
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
To jakiś czas temu w faberze była wielka wyprz staro edycyjnych figurek
i udało mi się na górników załapać .
Ale jak teraz usunęli flame cannona, to boję się, co dadzą w zamian. Bo np.: 7ed. organy do mnie nie przemawiają, a wręcz irytują(nie to co te z 6ed).
i udało mi się na górników załapać .
Ale jak teraz usunęli flame cannona, to boję się, co dadzą w zamian. Bo np.: 7ed. organy do mnie nie przemawiają, a wręcz irytują(nie to co te z 6ed).
-
- Mudżahedin
Spoko sadzac po formie newsa na Cytadeli, juz wkrotce Mortimer sprowadzi jakis nowy alternatywny system bedacy wielka nadzieja i alternatywa dla battlaSupeł pisze: przerzucam się na mniej bezsensowne systemy jak Infinity i Mordheim chyba, tanie ładne i przyjemne, a jak będę chciał pograć w warhammera to se Battle Marcha odpalę
Pewnie juz pozbyl sie zalegajacych boksow z plastikowa konfrontacja
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
i nadal się ciesze, że mam już całą armie (w tym ponad 40 slayerów ). Poza tym i tak od dawna polowałem głównie na ebay.uk i allegro.pl na staroedycyjne modele więc mnie ta zmiana jakoś szczególnie nie rusza. Jednak dla wielu będzie to bolesne. Cóż... taka firma... chłopaki dbają głównie o dopływ kasy.
Szkoda tylko, że tak to się zmieniło. Jak patrze na stare figurki (sprzed 20 lat na przykład) i stare podręczniki czy numery WD (już nie tak stare jak figurki ) to widac jednak, że kiedys chłopakom to sprawiało frajde. Modele były fantazyjne, często zabawne, miały swój urok, zasady - jak to zasady, nigdy nie były idealne ale nie były dyktowane tym, że "skoro stedzio się nie sprzedaje to tak go dopakujmy żeby każdy musiał miec 3 żeby turniej wygrac". szkoda, że te czasy się skonczyły. Wtedy było wrażenie produktu "od graczy dla graczy" bardziej a teraz to już chyba zwykłe dojenie kasy i nic więcej
Szkoda tylko, że tak to się zmieniło. Jak patrze na stare figurki (sprzed 20 lat na przykład) i stare podręczniki czy numery WD (już nie tak stare jak figurki ) to widac jednak, że kiedys chłopakom to sprawiało frajde. Modele były fantazyjne, często zabawne, miały swój urok, zasady - jak to zasady, nigdy nie były idealne ale nie były dyktowane tym, że "skoro stedzio się nie sprzedaje to tak go dopakujmy żeby każdy musiał miec 3 żeby turniej wygrac". szkoda, że te czasy się skonczyły. Wtedy było wrażenie produktu "od graczy dla graczy" bardziej a teraz to już chyba zwykłe dojenie kasy i nic więcej
BUAHAHAH OWNED, dobre :DGrazbird pisze:ja pierdolę...ale ich pojebało..
to może Slayerów tez będzie można zrobic z warriorów ? doklejając im takie plastikowe włosy ?
AHA i powtarzam, nic nie dadzą w zamian, oni po prostu wycofują modele ze sklepów, będą dostępne tylko w mail orderze, z resztą przeczytajcie artykuł na cytadeli....
Kurde. Jak to przeczytałem to się wkurzyłem. Gram dopiero od roku i dość powoli zbieram armię. Właśnie myślałem nad kupnem ironów, a tu dupa. FC też był w planach Slayerów mam 15 i widząc co się dzieje (gdzieś np. słyszałem, ze szykuje się kolejna podwyżka na metale) chyba kupię ich tylu ilu udźwignę Longbeardzi mnie aż tak nie bolą bo i tak nie zamierzałem ich kupić-modele niby pojedyńczo ładne ale IMHO zbyt statyczne i podobne do siebie, żeby w klocku fajnie wyglądać...
No trudno. Ciężkie sobie widać czasy wybrałem na początek z Warhammerem. GW się wali, modele uciekają za granicę, a stoły zalewa fala trupiaków z gumy do żucia i pedalskich demonów... Ale przecież Krasnoludy nie takie rzeczy przetrwały. Zamknę się na sto lat w podziemnej twierdzy. Może jak wyjdę to śwat będzie lepszy
No trudno. Ciężkie sobie widać czasy wybrałem na początek z Warhammerem. GW się wali, modele uciekają za granicę, a stoły zalewa fala trupiaków z gumy do żucia i pedalskich demonów... Ale przecież Krasnoludy nie takie rzeczy przetrwały. Zamknę się na sto lat w podziemnej twierdzy. Może jak wyjdę to śwat będzie lepszy
Ostatnio zmieniony 29 mar 2009, o 12:38 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Rakso, badz tak dobry i pokaz jak to sie prezentuje. Mam nadzieje, ze nie przegapilem tego nigdzie, ale nie wydaje mi sie..Rakso_The_Slayer pisze:teoretycznie tak. Ale mi też cały oddział średnio się podoba. Dlatego moje longi to składanka 6 ed i starych wzorów+konwersje. Dzięki temu oddział jest bardziej dynamiczny a nadal zachowuje tą dumę i opanowanie długobrodych
Sam myslalem o delikatnym rozruszaniu longow.. bo choc figurki same w sobie wykopane w kosmos, o tyle dwudziestu takich to troszke za duzo..
Pozdrawiam!
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie(..).
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel elfimsynom!"
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Hehe mialem wlasnie takie przeczucie.. ja swoich tez zaczalem przygotowywac, ale nie mowie o tym glosno, bo przez sesje nie wiem czy wyrobie sie..
Powodzenia!
Powodzenia!
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie(..).
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
podobny problem mamy jak widze Również życzę powodzenia
a tak ogólnie co do longów to mam plan zebrac wszystkie modele tej jednostki jakie kiedykolwiek wyszły (podobnie mam ze slayerami, według mnie dwie najbardziej krasnoludzkie z krasnoludzkich jednostek zarówno pod względem modeli, zasad i fluffu )
a tak ogólnie co do longów to mam plan zebrac wszystkie modele tej jednostki jakie kiedykolwiek wyszły (podobnie mam ze slayerami, według mnie dwie najbardziej krasnoludzkie z krasnoludzkich jednostek zarówno pod względem modeli, zasad i fluffu )
Rakso, smialy pomysl
Co do longow z 6ed, to dla mnie osobiscie te modele to po prostu krasnoludzkosc w calej krasie.. zakochalem sie w tych figurkach..
Jednak z tymi troche starszymi modelami musialbym sie chyba oswoic lub zobaczyc pomalowane na wysokim poziomie (Rakso - licze ).
Natomiast slayerzy staroedycyjni przyszli do mnie niedawno i jestem mile zaskoczony figurkami mimo, ze maja troche mniej bujne te czupryny. Pocieszne chlopaki
Popieram, ze te dwie jednostki sa najbardziej klimatyczne w calej armii.
Co do longow z 6ed, to dla mnie osobiscie te modele to po prostu krasnoludzkosc w calej krasie.. zakochalem sie w tych figurkach..
Jednak z tymi troche starszymi modelami musialbym sie chyba oswoic lub zobaczyc pomalowane na wysokim poziomie (Rakso - licze ).
Natomiast slayerzy staroedycyjni przyszli do mnie niedawno i jestem mile zaskoczony figurkami mimo, ze maja troche mniej bujne te czupryny. Pocieszne chlopaki
Popieram, ze te dwie jednostki sa najbardziej klimatyczne w calej armii.