Warsztat Szczurka ...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
- Chuck Norris
naprawdę fajowo , blending oraz dobrane kolorów i prowadzenie pędzla naprawdę na wysokim poziomie , miłe dla oka i duszy.
(widzę że ten rodzaj skałki ci bardzo przypasował
(widzę że ten rodzaj skałki ci bardzo przypasował

@helion
Ucząc się mam zazwyczaj 3 ,nie ucząc się nic ,też zaliczam na 3
wiec po co się uczyć ? 
Ucząc się mam zazwyczaj 3 ,nie ucząc się nic ,też zaliczam na 3

@loler
Z kolorami to będzie ciężko
Na początku pomalowałem squiga ,ale wyglądał masakrycznie i po lakierowaniu malowałem jeszcze raz ,więc poprzednie warstwy miały niejako wpływ na ostateczny wygląd itp. 
Generalnie najlepiej zrobić tak :
Fiery Orange + czarny rozjaśniany do samego FO ,potem z białym .
Na to jeden glaze Fiery Orange ,potem jeden lekki glaze Red gore po całości ,a w miejscu pyszczka ,grzbietu i łapek kilka takowych
Na koniec bierzmy Fiery orange i mieszamy z Red gorem i trochę białego - tą mieszanka rozjaśniamy tylko w tych miejscach gdzie więcej dawaliśmy glazów z red gora czyli : pyszczek ,łapki i grzbiet .Rozjaśniamy dodając białego do tej mieszanki i .... tyle jakoś
Edit:
@Trikk
http://www.sesja.nx8.pl/
Z kolorami to będzie ciężko

Generalnie najlepiej zrobić tak :
Fiery Orange + czarny rozjaśniany do samego FO ,potem z białym .
Na to jeden glaze Fiery Orange ,potem jeden lekki glaze Red gore po całości ,a w miejscu pyszczka ,grzbietu i łapek kilka takowych

Na koniec bierzmy Fiery orange i mieszamy z Red gorem i trochę białego - tą mieszanka rozjaśniamy tylko w tych miejscach gdzie więcej dawaliśmy glazów z red gora czyli : pyszczek ,łapki i grzbiet .Rozjaśniamy dodając białego do tej mieszanki i .... tyle jakoś

Edit:
@Trikk
http://www.sesja.nx8.pl/

-
- Chuck Norris
skóra jak najbardziej odpowiednia lubię jak brąz ładnie podkreśla zieleń ich skóry ...
na fotkach wyszło parę niedociągnięć w squigu szczególnie przy pysku ... już te cienie nie wydaje się takie doskonałe ;p wina za bliskich zdjęć ;p rób jak poprzednie nie będzie widać chropowatości farby która nakładasz
na fotkach wyszło parę niedociągnięć w squigu szczególnie przy pysku ... już te cienie nie wydaje się takie doskonałe ;p wina za bliskich zdjęć ;p rób jak poprzednie nie będzie widać chropowatości farby która nakładasz
Przyjdzie magiczny lakier i będzie dużo lepiej i gładziej 

-
- Chuck Norris
maluje brąz potem brąz/z zielenią potem zieleń wszystko wygładza glazem - czyli tak rozcieńczoną farbką by uciekała z pędzla nakładasz na przejściach kilkakrotnie co powoduje płynne przejście.
tak myślę ;p
ps. co do skóry myślę ze jeszcze zielenią (zimną) czyli z białym nie żółtym możesz jeszcze podciągnąć kości reki łokcie i kości policzkowe (choć policzki walnąłeś żółcią co fajnie wygląda wiec może zostaw ale ręce wyciągnij jeszcze 1 light --- bo squig jest o 1 ton bardziej wyciągnięty (jaśniejszy)IMO
tak myślę ;p
ps. co do skóry myślę ze jeszcze zielenią (zimną) czyli z białym nie żółtym możesz jeszcze podciągnąć kości reki łokcie i kości policzkowe (choć policzki walnąłeś żółcią co fajnie wygląda wiec może zostaw ale ręce wyciągnij jeszcze 1 light --- bo squig jest o 1 ton bardziej wyciągnięty (jaśniejszy)IMO
SexRocket ma rację
Najpierw malowałem standardowo skórę tzn. Golbin green + catachan do samego GG rozjaśniane ,a potem kilka rozjaśnień z białym . Dopiero na to poszły glazy (brązy ,żółcienie ,czerwienei ,róże i miksy tych kolorów)
Generalnie eksperymentowałem