kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-
- Plankton
Ostatnio ktos pisal,ze magiczne ma tylko ataki w combacie,ale jesli sie myle to mnie poprawcie .
Dzieki wszystkim za odpowiedzi,jeszcze raz chcialem ponowic druga czesc pytania pierwszego tj odnosnie wybierania czarow w HE,czy moga tak z niczego wybierac czary z lorow czy potrzebuja konkretnych przedmiotow? I czy mozna normalnie robic S&S na jednostki latajace?
Dzieki wszystkim za odpowiedzi,jeszcze raz chcialem ponowic druga czesc pytania pierwszego tj odnosnie wybierania czarow w HE,czy moga tak z niczego wybierac czary z lorow czy potrzebuja konkretnych przedmiotow? I czy mozna normalnie robic S&S na jednostki latajace?
- Corvus Albus
- Kretozord
Można o ile pozwala dystans to do lataczy też masz S&S.
Jesteście tego pewni? można prosić o cytat z podręcznika?.Bo jeżeli tak to znaczy że moge wejść do oddziału bohaterem i sobie poprostu wziąć sztandary ktory ten oddział zdobył(analogia do sytuacji w obu przypadkach chodzi o "oddział":>).Kalesoner napisał:
Okej szybkie pytanie... do unitu 5 wardancerów, który wcześniej zdobył sztandar w mojej turze wchodzą dwie maguski. W turze przeciwnika giną z szutingu/magii wszyscy wardancerzy. Czy któryś z bohaterów pod koniec fazy w której zginęli tancerze może przejąć sztandar, czy też sztandar jest stracony?
jedna z magusek przejmuje sztandar... zapewne ta bardziej męska
jeśli bohater dołącza do oddziału, staje się częścią tego oddziału, dopóki nie zdecyduje się na jego opuszczenie (str. 72)SoCiu pisze:Jesteście tego pewni? można prosić o cytat z podręcznika?.Bo jeżeli tak to znaczy że moge wejść do oddziału bohaterem i sobie poprostu wziąć sztandary ktory ten oddział zdobył(analogia do sytuacji w obu przypadkach chodzi o "oddział":>).Kalesoner napisał:
Okej szybkie pytanie... do unitu 5 wardancerów, który wcześniej zdobył sztandar w mojej turze wchodzą dwie maguski. W turze przeciwnika giną z szutingu/magii wszyscy wardancerzy. Czy któryś z bohaterów pod koniec fazy w której zginęli tancerze może przejąć sztandar, czy też sztandar jest stracony?
jedna z magusek przejmuje sztandar... zapewne ta bardziej męska
i teraz wolna interpretacja:
Jeśli oddział (zwyklaki) giną i zostaje sam bohater, to jest on ostatnim modelem z tego oddziału (bo stał się jego częścią gdy dołączył). => sztandary zostają na nim.
jeśli bohater opuszcza oddział dobrowolnie to przestaje być jego częścią => sztandary zostają na oddziale.
- Jacek_Azael
- Masakrator
W opisie krzyku nie ma ani słowa o tym jakoby był magiczny. Zaś opis eteryczności mówi o magicznych atakach w HtH.
Moje pytanie:
Sword of Fate w zbrojowni Imperium - mianuje się wroga (bohatera lub potwora) na początku bitwy. Czy mianuje się rodzaj potwora czy konkretny model? Chodzi mi sytuacje gdy armia przeciwna ma na przykład 2 potwory tego samego typu, to czy miecz będzie działał na oba czy tylko na jednego konkretnego?
Moje pytanie:
Sword of Fate w zbrojowni Imperium - mianuje się wroga (bohatera lub potwora) na początku bitwy. Czy mianuje się rodzaj potwora czy konkretny model? Chodzi mi sytuacje gdy armia przeciwna ma na przykład 2 potwory tego samego typu, to czy miecz będzie działał na oba czy tylko na jednego konkretnego?
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Nie jest magiczny.Jacek_Azael pisze: To jak w końcu jest z tym krzykiem? Mógłby ktoś z LS odpowiedzieć?
Pytanie dotyczy sytuacji z walki.
Unit A jest zwiazany z unitem B w walce, doszarzowuje 3 oddzial X do walki.
W tej samej rundzie w fazie strzelania schodzi jeden szeregowiec z Unitu B z ktorym stykal sie oddzial X a stykal sie tylko rogami tak wiec dosuwamy oddzial X do walki automatycznie?
Sytuacja :
AA
BBBBBB
BBBBBB
BBBBBB
B
XXXXX
XXXXX
XXXXX
Po ostrzale ginie ostatni z oddzialu B tak wiec oddzial X ktory zaszarzowal lecz nie doszlo do walki wrecz dosuwa sie dalej?
Obrazek nie odzwierciedla dokladnej sytuacji ale oddzial X stykal sie tylko rogiem z podstawka B od lewej strony.
Unit A jest zwiazany z unitem B w walce, doszarzowuje 3 oddzial X do walki.
W tej samej rundzie w fazie strzelania schodzi jeden szeregowiec z Unitu B z ktorym stykal sie oddzial X a stykal sie tylko rogami tak wiec dosuwamy oddzial X do walki automatycznie?
Sytuacja :
AA
BBBBBB
BBBBBB
BBBBBB
B
XXXXX
XXXXX
XXXXX
Po ostrzale ginie ostatni z oddzialu B tak wiec oddzial X ktory zaszarzowal lecz nie doszlo do walki wrecz dosuwa sie dalej?
Obrazek nie odzwierciedla dokladnej sytuacji ale oddzial X stykal sie tylko rogiem z podstawka B od lewej strony.