Toruń 08.02.2009 "Audaces fortuna iuvat"

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skryba
Wałkarz

Post autor: Skryba »

mogę wziąć dla Pawła lub niech Bania weźmie bo ma bliżej na wiosce ja pojawię się koło 13 pewnie
Widzę, że są chętni do zaopiekowania się moją nagroda :D Spokojnie! Napewno się pojawie...
Jak bym się nie pojawił to "ktoś" móglby mieć pretensję po turnieju, że czegoś nie dostał :D
"Repent! For tomorrow you die!"

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Marios pisze:
Shino pisze:ciekawe czy juz masz zrobiona druga helka ;)
Oczywiście, że mam zrobioną, pomalowaną itd, ale przecież już nie można powtarzać rarów?
no tak ;]

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

mam malego biznesa do nieboszczakow...
ma ktos na spylke 3-4 ghouli metalowych?
chodzi mi o modele staroedycyjne...
nie musza byc [a nawet fajnie by bylo gdyby nie byli ] pomalowani ale jak bede to jakos przeboleje ;)
na miejscu dogadamy sie co do ceny.
znajdzie sie chetny?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

wyniki :

Maciej Dziopak
Mariusz Krakowczyk
Pawe³ Paszek
Ziemowit Żywio³owski
Robert Żero
Micha³ Rusinek
Piotr G³omski
Robert Mrozek
Micha³ Rumiñski
B³ażej Misztal
£ukasz Manikowski
Waldek Koz³owski
Artur Dreslerski
Dariusz Piotrowski
£ukasz Jachimowicz
Micha³ Walczak
Marcin Soko³owki
Rafa³ Kurzêpa
Maciej Œwiıtkiewicz
Maciej Brzozowski
Wojtek G³adysiak
Jacek Kochanowski
£ukasz Kosowski
Piotr Siwek
£ukasz Makowski

uwazam ze moj wynik mogl byc lepszy, udalo mi sie zmierzyc z szanowanym przeze mnie graczem (pozdro MArios) i osiagnac remis chociaz juz myslalem ze zrobie cos wiecej i to moze nawet mocny plus. O bitwie z Pasiakiem pisac mi sie nie chce, a moj lord Bania zginal na prawde .... od strzalu magusek.....

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

:)

przepraszam gajowy...
moi magowie robia wiecej strzlajac niz walczac :D
fart jak cholera a to ze palka na sv bylo na 3 wounda :) lucky me :D
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

Dziękuję wszystkim za przybycie, przeciwnikom za gry (szczególnie pauzie x).
Co do wyników - bladziu, bladziu jeszcze raz bladziu... chyba zacznie mi sie po nocach śnić, dwa razy demony, dwa razu jeden model przejeżdża mi po całej armii... cóż, takie życie ;)
Podziękowania dla współ-organizatorów, dobrych duszyczek pomagających w sprzątaniu i Gajowego za użyczenie lapciaka.
Do zobaczenia na następnym turnieju w Toruniu!

defik
Wałkarz

Post autor: defik »

Podobno Shino z Dziopakiem pokazali KLASE warszawskiego WFB :) No cóż, pozdro chłopaki mam nadzieję że wam fajnie teraz :) W końcu wygrał dziopak lokala, YEEE!!! Wszyscy stawiają mu bronxa... OMG żal.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

defik pisze:Podobno Shino z Dziopakiem pokazali KLASE warszawskiego WFB :) No cóż, pozdro chłopaki mam nadzieję że wam fajnie teraz :) W końcu wygrał dziopak lokala, YEEE!!! Wszyscy stawiają mu bronxa... OMG żal.pl
ke? stalo sie cos o czym nie wiem? czy tak sobie po prostu piszesz?

zal.pl pisac o czym s o czym nie ma sie pojecia :/

Co do wyników - bladziu, bladziu jeszcze raz bladziu... chyba zacznie mi sie po nocach śnić, dwa razy demony, dwa razu jeden model przejeżdża mi po całej armii... cóż, takie życie Wink
mialem ten sam problem :( tylko moj strzal z klopy sie nie udal :(
Ostatnio zmieniony 8 lut 2009, o 22:44 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Delfik grałeś kiedyś z którymś z nich? Jak nie, to po co siejesz flejma?
Obrazek

defik
Wałkarz

Sieje flejma mówiąc to o czym nikt nie chcę mówić bo ciężko udowodnić? czy jak? Czy może uważasz, że taka zagrywka jest w pełni dopuszczalna i rozwija nasze wspólne hobby ? Nie chciałem się wdawać w dyskusję, tylko wyrazić swoje niezadowolenie ustawianiem wyników.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

jakim ustawianiem? gralismy normalnie... to, ze wynik byl przesadzony od razu przeciez nie oznacza, ze w jakikolwiek sposob go ustawialismy...

jak chcesz to moge kiedys z toba zagrac ja majac rozpe dziopa a ty moja... ciekawy jestem czy wiecej ugrasz ode mnie...\

jak masz jakies watpliwosci co do gry to powoiedz co zrobilem zle i powinienem zrobic inaczej...

defik
Wałkarz

Jak już mówiłem, nie chciałem się wdawać w dyskusję, tylko wyrazić swoją dezaprobatę.

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Dziekuje wszystkim za przybycie, szczegolnie ekipie Warszawskiej, jestecie rzadko ale za to konkretnie :)
Mam nadzieje ze nagrody sie podobaly i zawitacie do nas czesciej.

Dziekuje przeciwnikom za bitwy, Pauza x, Ziemko i Wojciech.

Podziekowania dla Gajowego za lapciaka.

Szczególne PODZIĘKOWANIA dla Sylwi i jej pachołka tj Josego :) za ogarniecie oceniania calej hobbystyki.

Ps. Hirek i kto jest lepszy 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ja tez tylko chcalem wyrazic swoja dezaprobate temu, ze nie wiedzac o czym piszesz robisz smrod wokol osoby dziopa i mojej :)

niestety tk z demonami problem maja taki, ze jesli go nie zestrzele z klopy blodzia to nie mam jak mu cokolwiek zrobic (jesli on ma plonace ataki) gdyz kazda walka z moim glownym oddzialem uderzeniowym konczy sie jego anihilacja :) pozostaje wiec walka pozycyjna i kampienie sie.

jak sie wiec okazuje mam 700 pkt mniej na starcie :/ zagraj kiedys taka gre i bedziesz mogl wyrazac swoje zdanie na temat takich bitew.

jedyne co chcielismy zrobic to jakos nas pozamieniac to to, ze z dziopem gramy dosc czesto i nie widzielismy sensu gry tk na demony (zawsze to sie konczy podobnie... z tym, ze w domu mozna nie liczyc punktow)...

na prawde nie rozumiem o co ci chodzi ;]

teraz co do samego turnieju:

pozdro dla przeciwnikow (oprocz dziopa ;) ) i organizatorow turnieju :)

wyszedl na prawde spoko ;]

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

gralem obok, widzialem mine shino....... podobna do mojej tylko ja sobie sam wypie%$^ w kosmos dosc wazna czesc armii, Pawel dokonczyl tylko egzekucji.

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

Wielkie dzięki za turniej. Fajnie było poprzesuwać kwadraciki w zwartych formacjach z klapkami na oczach.
Dzięki również dla moich przeciwników: Darka, Gajowego i Blessa.
Postaram się coś ciekawszego napisać jak się w pracy obrobię.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Jak możecie dopiszcie kto jaką armią grał.
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

defik jesteś prawdziwym noobsem...

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

defik pisze:Podobno Shino z Dziopakiem pokazali KLASE warszawskiego WFB :)
Co to jest warszawska klasa WFB?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Defik masz jakies problemy i chcesz wyzyc sie na forum czy co ? Damy Ci armie Tk i zagraj z Dziopem i jego demonami i sprobuj wygrac cwaniaku. Raczej watpie , ze Shino chcialoby sie odpuszczac , jesli sam moglby wygrac turniej. Jesli jestes niezadowolny ze swojego miejsca to po prostu naucz sie lepiej grac , a nie flejmuj na forum.
Tyle ode mnie.

Jesli chodzi o turniej. Bardzo fajnie sie gralo , wszystko nice , tylko nastepnym razem chlopaki zwroccie nieco wiecej uwagi przy rozstawianiu terenow , bo jesli obie strony stolu maja niemal lustrzane odbicie to wybieranie strony mija sie troche z celem - zadna wrzuta , tylko moje male spostrzezenie.
Pomimo , ze nic nie spalem przed turniejem - o 6 wrocilem z pracy , wiec nie chcialo mi sie nawet klasc , zajalem b.dobre 4 miejsce ( patrzac szczegolnie na obstawienie turnieju)

Zagralem swoja 4-6 bitwe nowymi lizakami w takim oto skladzie:

Lord na Carnosaurze , LA , E.Shield, SoM , Glyph Necklece , War Drumy
BSB na CO , LA , Blade of Burning Chotec , Shiield Of Mirrored Pool
Skink Shaman level 2 na Enginie z jednym DS
Skink Shaman level 2 DS + Diadem of Power

3x10 Skink Skirmishers z blowpipami
10x Skink Kohort
16x Skinki Kohort z 2xKroxami

2x4 Terki
2x5 Kawy

Jak dla mnie calkiem przyjemna rozpa do grania - mocna , ale daleko jej jeszcze do PG.

1 Bitwa Wojtek Gładysiak z Chaosem

Lord na dysku , heros do walki , 2xmagowie , 2x piesi marudzi , konni marudzi , 3xchaos ogry z GW , 2x5 kawy , 2xpsy , hellka , warshrine , 6xchosenow . Z nowym Chaosem jeszcze nie gralem , rozpiska wydawala mi sie calkiem mocna , ale do obejscia - moja armia woli zdecydowanie ofensy niz defensy. Pierwsze tury to taktyczne delikatne ruchy , na moje szczescie hellka nie dala rade zranic carnousaura ani lorda (pomimo big hita). Na flankach lataly sobie terki niszczac wsparcie , prawa flanka posuwala kawa z bsbkiem i enginem , srodek to carni , lewa to druga kawa. W pewnym momencie postanowilem , ze zaryzykuje i podjechalem enginem na 5 cali do kawy z herosem - kawe z bskiem ustawilem tak ze jesli zaszarzuje w engine to w mojej turze ma szarze w bok od nich. Carnosaur ustawil sie w razie co na doszarzowanie tez do tej kawy albo na szarze na warshrina lub chosenow z 2 magami. Ku mojemu zdziwieniu kawa z herosem za pomoca umiejetnosci engina i uranosa zostala zanihiliowana choc heros zostal. Nastepna tura to szarza lorda na dysku w plecy kawy i herosa na koniu tez w ta kawe - zapowiadalo sie niefajnie. Jednak w challengu moj bsb zadaje 1 rane lordowi , ten tez zadaje mu 1 rane , heros zabija 3 kawalerzystow , ale ustaje brejka. W mojej szarza carnusia na chosenow z 2 magami , Ci robia niefortunny flee za stol z 2 magami , carnus wystawiony na szarze 5 kawy i warshrina. Bsb nie zadaj zadnej rany lordowi , ten bsbkowi tez nie , exalted dobija reszta kawy , stoje brejka. W przeciwnika turze dostaje szarze kawy i warshrina na Carniego , zadaje on 3 rany na Carnim , lord z carnim zabijaja 3 kawalerzystow , stoje brejka. Pojedynek Bsbka z lordem konczy sie zadaniem 2giej rany przez mojego bsb , wiec robie herosowi i lordowi brejka o 1 - lord ucieka , heros sie utrzymuje. W mojej szarza kohorty na bok exlateda , szarza 3 skinkow z shamanem na uciekajacego lorda , ktory na moje nieszczescie zatrzymuje sie ok 3 cali przed krancem stolu. Kawa i Warshrina zostawiaja carniego na ostatniej ranie, wykanczam ostatnich 2 kawalerzystow , remis. Kroxy zabijaja exalteda. Przeciwnikowi malo juz co zostaje hellenka szarzuje na lorda na carnim , ten pada , OF dla lorda , zostaje zagoniony , warshrina wpada w engina. W mojej turbo strzelanie skinkow zadaje 4 rany hellce , warshrine remisuje z enginem , ale pozniej zostaje przez niego przepchniety. Koniec bitwy wygrana 15:5.

2 bitwa Bania i Demony

Bloodzio z sila 10 , przerzucanie to hit , 2xpsy , 2x10 horrory , 19xhorrow , 2xmagow Tenczy , 5xdemonetek , 2x6 furii , 6xflamerow.
Przyznam sie szczerze - z nowymi demonami nie gralem jeszcze - wiem jaki wstyd , ale jakos nie mialem okazji z nimi grac po prostu :D O wyniku bitwy zadecydowaly 3-4 akcje. W pierwszej turze Bania strzela do skinkow i niefortunnie odslania bsbkowi w kawie furie za ktorymi stoja flamery - 1 tura szarza mojego herosa. Carni podjezdza do przodu duzo - ma przed soba horrory z herosem lub flamery. BSB przepycha furie jest juz w flamerach. Bania w swojej turze ustawia tak Bloodzia , ze jesli zaszarzuje w horroru to wpadnie mi w bok , widzi teraz i ma zasiego do bska , gdyby ten nie przepchnal flamerow. Bsb zadaje chyba 1-2 rany flamerom w turze Baniaka , te stoja. W mojej turze Carni dojezdza do Bsbka myslac , ze po tej akcji wpadnie razem z Bskiem w duze Horrory za flamerami. Niestety na 11 atakow zadaje tylko 1 , Bsb 2 i ustaja 2 flamery. Szarza bloodzia w Bsbka i horrory w Carniego. Bsb zabity 6 razy , Carni z Lordem dokancza flamery ( jak to nie bylo juz wazne to razem zadali ok 10 ran :D ) . Carni ucieka na 14 , Blood goni na 13 - uffff. W tym momencie nadchodzi kulminacyjny moment gry - albo ustrzele Blooda , albo sam gine. W Bloodzia strzelalo , 20 skinkow z blowpipami z czego jedni mieli przerzucanie 1 , 16 kohorty z przerzucaniem jedynek , engine i ostatni skink z jednego oddzialow. Bloodzia udalo sie zatluc i w tym momencie gra zaczela sie na nowo , bo zaczalem zamiatac wszystko , zostal Bani tylko mag tenczy w duzych horrorach. Wygrana 17:3

3 Bitwa Robson i DE

Wygieta rozpa jak to Robson , 3xDarki z kuszami , 3xharpie , 2x7 Shadow , 15 Menghili , Hydra , Bsb z Pendantem , 3xmagiczki . Rozpa straszna , ale Robert mojej tez sie bal nie wiedziec czemu. Bitwa byla naprawde dziwna jesli chodzi o rzuty - naprawde ekstrema wychodzily. Bsb szarzujac w Carniego zadaje 3 rany Carniemu , ten sie wkurza i zadaje mu tylko 1 rane , oblany sejw , oblany Pendandt , 1 rana multipluje sie na 3 :D Inne ciekaw akcje to szarza 5 Darkow na pelna Kohorte z magiem - chcieli tylko zabic maga , ale lacznie zadaja 5 ran , paralityczne Kroxy zabijaja 1 i mam brejka o muzyka - lece :D Hydra ustala 3 tury walki z Engienem i Bsbkiem z Burningiem , aby w koncu po dopchnieciu kawy na bok zostac przpchnieta w ostatniej turze. Moj Bsb zdaje ok 15-16 sejwow od strzelania na 1+ :D Ogolnie bitwa naprawde ciekawa , choc rzuty troche to wypaczaly. Wynik to 10:10 po naprawde krwawym boju , zeby bylo smieszniej w malych bylo dokladnie 1185:1185 :D

Przemyslenia z turnieju - rozpa sprawdza sie calkiem niezle , poki co nie mam pomyslow co moglbym wywalic , zmienic. Fajne to nowe lizaki troche mniej ich na stole , ale i tak fajnie sie nimi gra ;)

ODPOWIEDZ