jak dispeluje właśnie rzucany czar to na tyle ile wyrzucisz, a jeśli dispeluje czar, który już jest w grze to na 7+. Osobiście uważam, że to 7+ to świetna sprawa, ponieważ większość czarów magii jelit rzucam na 1 kościas1 pisze:A jak rzucę czar z magi jelit powyżej 7+ to przeciwnik wciąż dispeluje mi go na 7?
Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
czy ktoś zna rozwiązanie?SZALONE pisze:\
jednostka ciężkiej konnicy z kapłanem zaszarżowała mojego łowce
łowca wyzwał kapłana (zeżarł go) -kapłan dawał nienawiść dla jednostki
czy w tej fazie walki konnica dalej pała nienawiścią czy też nie?
sądzę, że chodzi o zdolność "Righteous Fury" w opisie jest napisane: "The Priest and the unit he joins Hate all models in the enemy army, SO LONG AS HE REMAINS WITH THE UNIT"SZALONE pisze:czy ktoś zna rozwiązanie?SZALONE pisze:\
jednostka ciężkiej konnicy z kapłanem zaszarżowała mojego łowce
łowca wyzwał kapłana (zeżarł go) -kapłan dawał nienawiść dla jednostki
czy w tej fazie walki konnica dalej pała nienawiścią czy też nie?
Daje Hate tak długo jak jest częścią jednostki, nie żyje więc nie jest i nie daje
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Pojedynki rozgrywa się na samym końcu, to jest napisane w podręczniku - tak więc oddział ma hate.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
no tak ale może chodziło o to czy konnica bez priesta są zmuszeni gonić przez hata ale wydaje mi sie ze w momencie zabicia priesta hate przestaje działać
czy ktoś z was korzysta z zasady z podręcznika armii:
"pojedyncze postacie Ogrów nie mogą zostać wybrane na cel, o ile znajdują się w odległości do 5" od zaprzyjaźnionej jednostki (za wyjątkiem gnobów) ,składającej się z pięciu lub więcej modeli, chyba , że są najbliższym dostępnym celem,tak jak w przypadku modeli normalnej wielkości "
Moje pytanie :
czy chodzi też o machiny wojenne szczególnie armaty ?
"pojedyncze postacie Ogrów nie mogą zostać wybrane na cel, o ile znajdują się w odległości do 5" od zaprzyjaźnionej jednostki (za wyjątkiem gnobów) ,składającej się z pięciu lub więcej modeli, chyba , że są najbliższym dostępnym celem,tak jak w przypadku modeli normalnej wielkości "
Moje pytanie :
Możesz podac na której stronie w podręczniku jest ta zasada?SZALONE pisze:czy ktoś z was korzysta z zasady z podręcznika armii:
Moje pytanie :
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
jest to na 16 stronie chyba, ale i tak to nie ważne bo ta zasada już nie funkcjonuje, wraz z zniwelowaniem zasady z RB proxymity(czy jakoś tak) już była o tym dyskusja dawno temu!
powinna wrócić w balancing patchu
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
zasłaniają, tylko rhinoxa nie zasłaniają gdyż jest on large targetem