Warrior Priest of Sigmar
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Warrior Priest of Sigmar
Witam, w ramach zapełniania czasu, miłego relaksu i popróbowania co potrafię pomalowałem kapłana - najlepszy model z całej trójki priestów, ot co mi wyszło:
Konstruktywna krytyka mile widziana:
właściwie z tyłu nic ciekawego nie ma.
Nie mogę uzyskać śniegu puszystego wystarczająco - powoli sie "zsiada" zamiast tworzyć puszystych kłębów - wie ktoś ja zrobić fajny śnieg przy użyciu śniegu z gw? ( ja mieszam wikol z bialą farbą - nakładam i prószę śniegiem i jakoś niedokońca tak jak chcę)
Wrzucę go na allegro niedługo pewnie - półki moje nie potrzebują kolejnego statyste
Konstruktywna krytyka mile widziana:
właściwie z tyłu nic ciekawego nie ma.
Nie mogę uzyskać śniegu puszystego wystarczająco - powoli sie "zsiada" zamiast tworzyć puszystych kłębów - wie ktoś ja zrobić fajny śnieg przy użyciu śniegu z gw? ( ja mieszam wikol z bialą farbą - nakładam i prószę śniegiem i jakoś niedokońca tak jak chcę)
Wrzucę go na allegro niedługo pewnie - półki moje nie potrzebują kolejnego statyste
Zimny ? no właśnie nie bardzo Brakuje mi zimnych kolorów chociażby na skórze (glazy albo trzeba było dodać blue do bazowego koloru skóry i dopiero rozjaśniać )
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
kiedyś tak śnieg robiłem, po pewnym czasie mi zżółkłRakso_The_Slayer pisze:wikol+soda
nie wiem dla czego. nie wiem też czy zawsze się tak robi, może jakiś kiepski wikol miałem....
jeśli ktoś ma jakąś rade na ten temat, to chętnie skorzystam
P.S. priest fajny, szczególnie napierśnik ci się udał. Choć skóra troche za pomarańczowo wygląda (może to kwestia zdjęcia )
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
-
- Chuck Norris
skóra za ciemna rozjaśnij
młotki za ciemne rozjaśnij
woda nie pasuje ... lepsza będzie w odcieniach ciemnej zieleni
zbroja brawo bardzo udana
śnieg fantastyczny na podstawce ale ze tak się wyrażę zje....psułeś
śnieg nie ma kształtu białych kresek ! wygląda to komicznie !
jeżeli biedzisz nakładał na figurkę zrób więcej przy stopach na ramionach i na czubku głowy ale najpierw potnij ten śnieg skalpelem zrób z tego miazgę żeby nie było takich kreseczek ale tylko na figurce
na podstawce w skupisku wygląda to bardzo fajnie
no i drzewka jakieś takie za brązowe jak by dopiero wyrosły zrób je w odcieniach Snake bite (przyciemniane bardzo ciemnym brązem będą to kolorki stonowane odpowiednio do pory roku)
ale pomijając te szczegóły praca bardzo fajna i reprezentatywna
młotki za ciemne rozjaśnij
woda nie pasuje ... lepsza będzie w odcieniach ciemnej zieleni
zbroja brawo bardzo udana
śnieg fantastyczny na podstawce ale ze tak się wyrażę zje....psułeś
śnieg nie ma kształtu białych kresek ! wygląda to komicznie !
jeżeli biedzisz nakładał na figurkę zrób więcej przy stopach na ramionach i na czubku głowy ale najpierw potnij ten śnieg skalpelem zrób z tego miazgę żeby nie było takich kreseczek ale tylko na figurce
na podstawce w skupisku wygląda to bardzo fajnie
no i drzewka jakieś takie za brązowe jak by dopiero wyrosły zrób je w odcieniach Snake bite (przyciemniane bardzo ciemnym brązem będą to kolorki stonowane odpowiednio do pory roku)
ale pomijając te szczegóły praca bardzo fajna i reprezentatywna
wygląda jak ork z Władcy ten co dowodził oblężeniem Minas Tirith
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
Jak teraz patrze to macie racje mutantwygląda jak ork z Władcy ten co dowodził oblężeniem Minas Tirith Smile
Hahah bez wała - też to zauważyłem teraz - nosek mu pączkuje. No ale u ludzi zdażają się mutacje chociaż u priestów raczej nie
Wiem już co spsułem przede wszsytkim - skórę - bazowe kolory mieszałem z czerwonym i troszeczkę z fioletem - a raczej do zimowej sceneri używa się tylko zimnych kolorów, gdzieś widziałem taki tutorial.
Vega: Skóra i młotki wg mnie są dobre, nie trzeba jaśniejszych.
Woda w odcieniach zieleni, hmm może coś pośredniego ale nie zielona napewno.
Wiem już co spsułem przede wszsytkim - skórę - bazowe kolory mieszałem z czerwonym i troszeczkę z fioletem - a raczej do zimowej sceneri używa się tylko zimnych kolorów, gdzieś widziałem taki tutorial.
Vega: Skóra i młotki wg mnie są dobre, nie trzeba jaśniejszych.
Woda w odcieniach zieleni, hmm może coś pośredniego ale nie zielona napewno.
No skóra przydałaby się inna - jaśniejsza sporo i w niebieskim odcieniu. Ale poza tym i poza resztkami posypki tam gdzie nie trzeba - niezła praca.
A mi się podoba kolorystyka - technicznie troszkę gorzej, ale i tak ładnie wygląda.
1. Śnieg - ze śniegu GW nie wiem, co można robić... Ale spróbuj zmieszać z wikolem, mi tak kiedyś wyszło coś sensownego, ale wolę sodę, bo nie jest taka "włochata" Wiesz co, żółty śnieg może być winą albo starego wikolu albo brudu... Też tak kiedyś miałem. Klej musi być dość czysty, staraj się niczym go nie zabrudzić i mieszaj na czystej powierzchni z sodą. To mi jedynie przychodzi do głowy, bo sam miałem taki problem i udało mi się z tym właśnie tak uporać. Nie wiem jednak, czy to przypadek był, czy nie, czy też może jakaś chemia zadziałała z klejem, że był taki żółty, no ale dzisiaj już tego problemu nie mam, a jak już to rzadko i zdążę zareagować w porę A śnieg osiada, ponieważ wysycha wikol i tyle. Daj więcej sody do mieszanki albo popraw ze dwa-trzy razy Powinno pomóc.
2. Woda jest OK, ale proponowałbym może trochę jaśniejszych akcentów - takie małe wzburzenia z błękitu/bieli?
3. Ogólnie sam pomysł na podstawkę udany, mi tam się podoba. Ale naprawdę, nim zrobisz fotki, postaraj się lekko "odśnieżyć" figurkę albo chociaż zdmuchnij to wszystko No chyba, że tak miało właśnie być
4. Jaśniejsze mogłyby być natomiast kości i papierki, metal przy krawędziach także No i może skóra ciut jaśniejsza. Za to reszta mi się podoba i ja bym nic nie zmieniał.
1. Śnieg - ze śniegu GW nie wiem, co można robić... Ale spróbuj zmieszać z wikolem, mi tak kiedyś wyszło coś sensownego, ale wolę sodę, bo nie jest taka "włochata" Wiesz co, żółty śnieg może być winą albo starego wikolu albo brudu... Też tak kiedyś miałem. Klej musi być dość czysty, staraj się niczym go nie zabrudzić i mieszaj na czystej powierzchni z sodą. To mi jedynie przychodzi do głowy, bo sam miałem taki problem i udało mi się z tym właśnie tak uporać. Nie wiem jednak, czy to przypadek był, czy nie, czy też może jakaś chemia zadziałała z klejem, że był taki żółty, no ale dzisiaj już tego problemu nie mam, a jak już to rzadko i zdążę zareagować w porę A śnieg osiada, ponieważ wysycha wikol i tyle. Daj więcej sody do mieszanki albo popraw ze dwa-trzy razy Powinno pomóc.
2. Woda jest OK, ale proponowałbym może trochę jaśniejszych akcentów - takie małe wzburzenia z błękitu/bieli?
3. Ogólnie sam pomysł na podstawkę udany, mi tam się podoba. Ale naprawdę, nim zrobisz fotki, postaraj się lekko "odśnieżyć" figurkę albo chociaż zdmuchnij to wszystko No chyba, że tak miało właśnie być
4. Jaśniejsze mogłyby być natomiast kości i papierki, metal przy krawędziach także No i może skóra ciut jaśniejsza. Za to reszta mi się podoba i ja bym nic nie zmieniał.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
z tyłu jest zawalista kometa... skromny jest Czopek i tyle.
Widziałem na żywca: zdjęć to ty panie robić nie potrafisz...ale najgorzej wyszła właśnie mordka. Reszta jest super.
Widziałem na żywca: zdjęć to ty panie robić nie potrafisz...ale najgorzej wyszła właśnie mordka. Reszta jest super.
-
- Wałkarz
Mi się bardzo podoba, szczególnie po tych poprawkach, chociaż jestem zwolennikiem Warrior Priestów ubranych na czerwono
pozdro
pozdro