Randka w ciemno
- krooliczek
- Mudżahedin
- krooliczek
- Mudżahedin
nie da rady? tylko w czwartki dostepny 

Mnie z KreoLem zapisać.
Karol's Team
Karol's Team

Mnie najprawdopodobneij nie będzie. Ksiądz sobie wymyślił spotkani na bierzmowanie, a Bóg nie może czekać

"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren
Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren
Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie

- krooliczek
- Mudżahedin
jaro - ale mowiac klub mialem na mysli morene!!!
Spider to nie klub przecież 

- krooliczek
- Mudżahedin
jak to nie - przeciez koszulki mamy ;p
nie dziwie sie ze jaro źle to zrozumiał bo z tego wynika że klub anyone czyli obojętnie jaki.krooliczek pisze:sparing - czwartek - klub - anyone?
Jakbyś napisał klub avatar - anyone zupełnie inaczej by to brzmiało. Ja początkowo zrozumiałem to tak samo jak Jaro
- krooliczek
- Mudżahedin
Z powodu narastajęcych wątpliwości uprzejmnie tłumaczę mój wcześniejszy post (z datą Nie 11 Mar 2007, 16:03)
W powyższym poście, z racji dobrego humoru, zastosowałem formę telegrafu. Charatkeryzuje się ona dużym natężeniem treści, przy użyciu minimalnej ilości słów. Taka forma miała ugruntowanie w praktyce - kiedyś gdy nie było gadu gadu, bramek sms i neostrady, koszt wiadomości elektrycznej, zawierał się w ilości użytych znaków bądź słów, dlatego też, tylko bogaci ludzie mogli sobie pozwolić na szeroką wymianę poglądów przez wyżej wymieniony środek komunikacji.
Tyle tytułem wstępu.
A teraz zajmę się analizą kłopotliwego posta.
Post zasadniczo składa się z 4 słów, zawierających treść, 3 myśliników (pełniących rolę "odzielaczy" treści) i znaku interpunkcyjnego "?" służącego do nadania formy pytającej.
Model zdania wygląda w przybliżeniu tak:
POCZĄTEK ZDANIA Treść 1 przerwa Treść 2 przerwa Treść 3 przerwa Treść 4 Znak interpunkcyjny KONIEC ZDANIA
Poznawszy już ogólne założenia i budowę posta możemy przejść do opracowania treści
TREŚĆ 1
"Sparing" (ang. sparring) – jest to walka treningowa lub kontrolna w celu sprawdzenia formy zawodnika. Można również użyć tego określenia do nazwania spotkania towarzyskiego dwóch drużyn, mającego charakter szkoleniowy.
Użyłem tego słowa na forum gier bitewnych, w temacie opisującym wydarzenie sportowe (w pewniej formie oczywiście), z założeniem, że chciałbym potrenować przed wyżej wspomnianym turniejem. Potrenować, uściślę, umiejętność gry w figurkowy system bitewny.
TREŚĆ 2
"czwartek" - słowo opisujące datę spotkania. Faktycznie nie jest podane o który dokładnie czwartek chodzi, ale można wywnioskować (z daty posta - niedziela 11.03 i turnieju 17.03), że chodzi o najbliży czwartek. No bo jaki miałoby sens testowanie rozpiski na turniej, który już się odbył?
TREŚĆ 3
"klub"(hobbistyczny) - jedna z form zrzeszenia ludzi o tym samym hobby.
Tu chyba wyrosło najwięcej wątpliowości.
Pisząć "klub" miałem na myśli Avatar gdyż:
a)tylko oni organizują spotkania WFB w czwartki
b)jest to defakto jedyny klub, w sensie stricte, bitewny z sekcją WFB w Gdańsku
c)w ostanim czasie postanowiłem w nim bywać w miarę regularnie.
Fakt, użycie słowa "klub" mogło wprowadzić drobne zamieszanie, ponieważ w ostatnim roku, obowiązywała zasada "królik + wfb = Spider".
TREŚĆ 4
"anyone" (z ang.) KTOŚ; KTOKOLWIEK; KAŻDY; NIKT
Jako zwrot do osoby, w opozycji do
"którykolwiek" WHICHEVER; WHICHEVER; ANY OF; EITHER
jako zwrot do rzeczy.
Ostania treść nie była związana bezpośrednio z treścią 3, na co zwraca uwagę użyty myślnik i postającą wówczas błędna składnia wypowiedzi, ale była zwrotem do jakichkolwiek zainteresowanych grą osób.
Mam nadzieję, że mój post jest już w pełni zrozumiały, ale jeśli pozostają jakiekolwiek inne wątpliwości, to proszę je kierować do mnie poprzez podane w informacjach szegółwych formy kontaktu.
Postaram się również, by moje przyszłe posty były w miarę możliwości przejrzyste i zrozumiałe dla wszystkich użytkowników forum.
Pozdrawiam,
Kuba Króliczek Królikowski
W powyższym poście, z racji dobrego humoru, zastosowałem formę telegrafu. Charatkeryzuje się ona dużym natężeniem treści, przy użyciu minimalnej ilości słów. Taka forma miała ugruntowanie w praktyce - kiedyś gdy nie było gadu gadu, bramek sms i neostrady, koszt wiadomości elektrycznej, zawierał się w ilości użytych znaków bądź słów, dlatego też, tylko bogaci ludzie mogli sobie pozwolić na szeroką wymianę poglądów przez wyżej wymieniony środek komunikacji.
Tyle tytułem wstępu.
A teraz zajmę się analizą kłopotliwego posta.
Post zasadniczo składa się z 4 słów, zawierających treść, 3 myśliników (pełniących rolę "odzielaczy" treści) i znaku interpunkcyjnego "?" służącego do nadania formy pytającej.
Model zdania wygląda w przybliżeniu tak:
POCZĄTEK ZDANIA Treść 1 przerwa Treść 2 przerwa Treść 3 przerwa Treść 4 Znak interpunkcyjny KONIEC ZDANIA
Poznawszy już ogólne założenia i budowę posta możemy przejść do opracowania treści
TREŚĆ 1
"Sparing" (ang. sparring) – jest to walka treningowa lub kontrolna w celu sprawdzenia formy zawodnika. Można również użyć tego określenia do nazwania spotkania towarzyskiego dwóch drużyn, mającego charakter szkoleniowy.
Użyłem tego słowa na forum gier bitewnych, w temacie opisującym wydarzenie sportowe (w pewniej formie oczywiście), z założeniem, że chciałbym potrenować przed wyżej wspomnianym turniejem. Potrenować, uściślę, umiejętność gry w figurkowy system bitewny.
TREŚĆ 2
"czwartek" - słowo opisujące datę spotkania. Faktycznie nie jest podane o który dokładnie czwartek chodzi, ale można wywnioskować (z daty posta - niedziela 11.03 i turnieju 17.03), że chodzi o najbliży czwartek. No bo jaki miałoby sens testowanie rozpiski na turniej, który już się odbył?
TREŚĆ 3
"klub"(hobbistyczny) - jedna z form zrzeszenia ludzi o tym samym hobby.
Tu chyba wyrosło najwięcej wątpliowości.
Pisząć "klub" miałem na myśli Avatar gdyż:
a)tylko oni organizują spotkania WFB w czwartki
b)jest to defakto jedyny klub, w sensie stricte, bitewny z sekcją WFB w Gdańsku
c)w ostanim czasie postanowiłem w nim bywać w miarę regularnie.
Fakt, użycie słowa "klub" mogło wprowadzić drobne zamieszanie, ponieważ w ostatnim roku, obowiązywała zasada "królik + wfb = Spider".
TREŚĆ 4
"anyone" (z ang.) KTOŚ; KTOKOLWIEK; KAŻDY; NIKT
Jako zwrot do osoby, w opozycji do
"którykolwiek" WHICHEVER; WHICHEVER; ANY OF; EITHER
jako zwrot do rzeczy.
Ostania treść nie była związana bezpośrednio z treścią 3, na co zwraca uwagę użyty myślnik i postającą wówczas błędna składnia wypowiedzi, ale była zwrotem do jakichkolwiek zainteresowanych grą osób.
Mam nadzieję, że mój post jest już w pełni zrozumiały, ale jeśli pozostają jakiekolwiek inne wątpliwości, to proszę je kierować do mnie poprzez podane w informacjach szegółwych formy kontaktu.
Postaram się również, by moje przyszłe posty były w miarę możliwości przejrzyste i zrozumiałe dla wszystkich użytkowników forum.
Pozdrawiam,
Kuba Króliczek Królikowski
Materiał zasłaniający rozwieszony, niech ktos jutro wezmie aparat
Zwłaszcza konstrukcja Krzyska ze stołkiem i dzwignią robi wrażenie :] Jednak musimy zastrzec, że nie wszystkie bitwy mogą być z tajnym rozstawieniem, jeśli nasze konstrukcje nie wytrzymają trudów turnieju, to tylko pierwsza taka bedzie
Pozdrawiam,
Kowal

Pozdrawiam,
Kowal
jakies wyniki :>?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,