Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
Shino:
myślę, że powodem do kupienia figurki może być jej power w grze lub atrakcyjność. Sądzę, że GW będzie chciało wymaksować oba te parametry w przypadku nowych modeli.
Artein: Dzięki temu weapon teamy mają szansę dożyć do swego strzelania. Ale jeśli clanraci nie będą tańsi, to rozwiązanie będzie punktowo droższe, niż obecne.
myślę, że powodem do kupienia figurki może być jej power w grze lub atrakcyjność. Sądzę, że GW będzie chciało wymaksować oba te parametry w przypadku nowych modeli.
Artein: Dzięki temu weapon teamy mają szansę dożyć do swego strzelania. Ale jeśli clanraci nie będą tańsi, to rozwiązanie będzie punktowo droższe, niż obecne.
1) niekoniecznie bedzie chcialo wymaksowac nowe modele np: kroxy, corpse cart, pistolierzy outriderzy korszarze;)gervaz pisze:Shino:
secundo nadal vermin lord moze byc specialem gdyz oni juz nie robia u siebie na turniejach ograniczenia bez speciali wiec ich to nie rusza
- Shakin' Dudi
- Masakrator
wg tej plotki ratlingi nadal beda fajne
Szkoda, że Warp Lightning będzie na S4. Straci swój nieobliczalny klimat.
Jesteś pewien? W 6 ed. dla strzelających były praktycznie niezniszczalne, bo nie można było ich namierzyć kiedy stały obok klocka piechoty. Jeśli było to dwudziestu slave'ów to zwykle nikt do nich nie strzelał, jeśli było to trzydziestu klanratów to zwykle nie było szans żeby wszystkih się pozbyć.Artein: Dzięki temu weapon teamy mają szansę dożyć do swego strzelania.
Dla mnie to brzmi jak fantasy. W 6. ed. trzeba było mieć do tego baner, a w 7. dostajesz za free. Chyba nawet demony i wampiry nie dostały punktu rozstrzygnięcia za free. Chyba że wszystkie jednostki by podrożały ale to mijałoby się z celem - większy outnumber za mniej jednostek? Totalny bezsens.Skaven will get +2 combat resolution for outnumbering for strenghting the Horde aspect of the army.
Niestety gram z kumplami w 7 edycje, i w niej ratlingi schodzą szybciutko... co prawda spisują się jak fire magnet. Więc z radością powitałbym takie zmiany, jak opisane na border princes - tym bardziej, ze daja one większe mozliwości taktyczne.
A co do +2 za outnumber - większość armi 7 ed ma przegieta zasaade specjalna: detachementy do imperium, always strike first do HE, eternal hatered i druchii sorcery do DE, niebreakowalność do VP i DC, coldblooded do lizardmenow, will of chaos dl WC. Pod tym względem skaveni nie wybijaliby sie ponad przecietność.
A co do +2 za outnumber - większość armi 7 ed ma przegieta zasaade specjalna: detachementy do imperium, always strike first do HE, eternal hatered i druchii sorcery do DE, niebreakowalność do VP i DC, coldblooded do lizardmenow, will of chaos dl WC. Pod tym względem skaveni nie wybijaliby sie ponad przecietność.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
nie licząc tego, że skaveni już mogą strzelać do walki, a bohaterowie dowodzić z tyłów, i jeszcze wszystko ma +1 do ucieczki...
mam tylko nadzieję, że te zasady nie znikną z nowym bookiem bo wg mnie idealnie oddają klimat tej armii.
Co do +2 za przewagę... dosyć prawdopodobne jednak, mam tylko nadzieję, że nie będzie to kosztem którejś z powyższych zasad.
mam tylko nadzieję, że te zasady nie znikną z nowym bookiem bo wg mnie idealnie oddają klimat tej armii.
Co do +2 za przewagę... dosyć prawdopodobne jednak, mam tylko nadzieję, że nie będzie to kosztem którejś z powyższych zasad.
skavy maja najfajniejsze zasady specjalne... pamietajmy, ze oproicz tych wszystkich zasad spaczeniowa bron zadaje magiczne ataki
A co myslicie o skavie kamikadze chowanego w slavach? cos podobnego do assasina (asf, i wybucha wzronikiem, niczym miotacz ognia) "Wielki szczur byc wielki!!!" BOOOOOOOOOOM oczywiscie wybuch jest losowy ;]
A co myslicie o skavie kamikadze chowanego w slavach? cos podobnego do assasina (asf, i wybucha wzronikiem, niczym miotacz ognia) "Wielki szczur byc wielki!!!" BOOOOOOOOOOM oczywiscie wybuch jest losowy ;]
gervaz pisze:A co do +2 za outnumber - większość armi 7 ed ma przegieta zasaade specjalna:detachementy do imperium, always strike first do HE, eternal hatered i druchii sorcery do DE, niebreakowalność do VP i DC, coldblooded do lizardmenow, will of chaos dl WC. Pod tym względem skaveni nie wybijaliby sie ponad przecietność.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
właśnie miałem też to wytknąć ale sobie darowałem, no ale zasadą specjalną jest w każdym razieSa!nt pisze:gervaz pisze:A co do +2 za outnumber - większość armi 7 ed ma przegieta zasaade specjalna:detachementy do imperium, always strike first do HE, eternal hatered i druchii sorcery do DE, niebreakowalność do VP i DC, coldblooded do lizardmenow, will of chaos dl WC. Pod tym względem skaveni nie wybijaliby sie ponad przecietność.
Vampire Powergamer's
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
- Shas o' Kais
- Pseudoklimaciarz
No byłoby ciekawie miec jakas wieksza bestie w armii
- Bananovitch
- Chuck Norris
Kretozorda?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Pamięta ktoś jeszcze army list Throtta? Tam były dwa ciekawe rary-chiaerat i coś czgo nazwy nie pamiętam, ale zrobione było z wyverny bez skrzydeł To drugie to lipa była, ale taki hydrat czy chimaerat byłby całkiem ciekawą alternatywądla cenzorów czy latarki. Chociaż (jeżeli plotki się potwierdzą) pojawi się pewnie Doomwheel. No i pytanie-czy w takim razie wyleci latarka? A może kółko będzie dodatkiem do jakiegoś master-elektryka (coś jak dzwonek dla seera)?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.