Jaki sklep internetowy polecacie ?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grafik
"Nie jestem powergamerem"

Jaki sklep internetowy polecacie ?

Post autor: Grafik »

Witam,

Nie znalazłem wątku mówiącym o godnych polecenia sklepach internetowych, z tego względu, że nie w każdym człowiek zaopatrzy się we wszystkie potrzebne mu materiały, a zmuszony jest korzystać z kilku sklepów, postanowiłem rozwinąć ich temat, które sklepy są sprawdzone, które polecacie. Ja osobiście sprawdziłem 4 sklepy. Oto moje doświadczenia:

- www.cytadela.pl - kupiłem kilka figurek i wszystko było, ok
- www.www.monolith-icon.eu/sklep - chyba najbardziej kompetentnie zostałem obsłużony, właściciel sklepu kilkukrotnie dzwonił do mnie,próbował wyjaśnić, które figurki są dobrze odlane i wysokie jakościowo, które gorsze, zamawiałem kilkukrotnie figurki
- www.jotte.istore.pl - ostatnio zamówiłem miliputa i gren stuff, bardzo szybka wysyłka i szybko wszystko sprawnie, jestem zadowolony
- http://www.pedzle.eu/ - wszystkie moje pedzle mam z tego sklepu - super

Jednakże potrzebuję waszej rady odnośnie produktów firmy Tamiya, chciałem kupić sobie farbę i szpachlówkę tej firmy, ale nie wiem, który sklep jest sprawdzony, powyższe sklepy nie sprzedają produktów tej firmy.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

No to z moich doświadczeń:

1. www.bitewniaki.pl - dobre ceny, jedne z najniższych, dobra obsługa. Może nie ma wszystkiego, co ma w ofercie GW, ale mimo to polecam.
2. www.mojehobby.pl - a to typowy sklep modelarski, tutaj mnóstwo farb, narzędzi itp. Dużo i nie za drogo. No i oczywiście od groma firm, Tamiya również. Produktów firm modelarskich po prostu szukaj w sklepach modelarskich.
3. www.czempioni.pl - dużo, nie za drogo, dobra obsługa.

W sumie to chyba tyle. Poza tym GW, Mail Order i Forge World, ale to od czasu do czasu, jak potrzebuję czegoś "cięższego".

A Cytadela i Monolith Icon są drogie, ja tam nie kupuję, bo ceny mają z kosmosu, nie na cały asortyment, ale zdarza się dość często ;) W sumie wszystkie sklepy się wzajemnie uzupełniają w pewnym stopniu, bo nie ma takiego, w którym byłyby dosłownie wszystkie modele/akcesoria itp. Chyba że na zamówienie ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

gocho
Warzywo

Post autor: gocho »

Ja mogę polecić zwłaszcza monolith icon. Ceny podstawowe może są trochę większe niż w innych sklepach ale po paru zakupach uzyskałem stały rabat 15 %. Także nawet gdy zdarzyło mi się coś kupić z maelstroma przy cenie funta ok. 4,50 wychodziło mniej wiecej tak samo w cenie. Przy wyższych cenach funta monolith jest tańszy. W zasadzie żaden polski sklep z tego co zauważyłem nie ma szans konkurować z ceną rabatową tego sklepu.

Piszę to ponieważ nie zauważyłem w zbyt wielu sklepach programów rabatowych. A szkoda.

Niezły program rabatowy ma też mgła, ale trzeba by już ultra duże zakupy robić by uzyskać wysokoą zniżkę.

Nie mam zastrzeżeń do = jestem zadowolony z:
Jamy
Gildii najemników (tam nawet zaokrąglali mi cenę dostawy w dół)
Bitewniaków
Barda

Awatar użytkownika
Grafik

@ Sławol - mówiesz bezosrednio zamawiałeś figurki z Forge World? Bez problemu z dostawą, jak długo czeka się na towar?

Właśnie zamówiłem towary z www.mojehobby.pl zobaczymy jak wypadnie współpraca z nimi. Jak już będę wiedział to dam znać.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Program rabatowy/punktowo-nagrodowy jest także właśnie w sklepie mojehobby, polecanie klientom i takie tam :)

@Grafik - nie, zakupy z FW robię poprzez studio przeważnie, trochę się czeka, owszem, do 3-ech tygodni nawet, jak nie mają akurat na stanie tego, co zamawiam. Ogólnie mówiąc - obsługa jest OK, wysyłka w miarę szybka, tydzień-do dwóch (jeśli chodzi o moje dotychczasowe doświadczenia, a nie było ich za wiele jednak jeszcze ;)), ale jeśli robisz większe zamówienie i coś z tego zamówienia nie jest aktualnie dostępne w magazynie, czy gdzie tam, to wyślą, co mają, żeby nie hamować zamówienia, a potem dosyłają resztę. W sumie ja nie narzekam, bo to jednak z zagranicy, więc nastawiam się zawsze z wyprzedzeniem na wysyłkę, planuję sobie zakupy wcześniej, żeby mi akurat coś wyszło :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Ja jeszcze ze swojej strony mogę polecić sklep http://www.mgla.pl. Szybka przesyłka, rabaty, spora oferta (dużo figurek firm innych niż gw). No i przede wszystkim farby p3 ;)

Awatar użytkownika
KaRcio_we
Pseudoklimaciarz

Post autor: KaRcio_we »

Ja od siebie mogę dodać, sklep http://www.sfan.pl całkiem dobry sklep, miła obsługa, łatwy kontakt (chociażby przez GG) do tego czasem można trafić na promocje takie, że pół boxu wychodzi za free ;) Gorąco polecam ;D

Awatar użytkownika
Archont
Wałkarz

Post autor: Archont »

Jeżeli szukacie figurek Reaper'a to wpadnijcie na http://jotte.istore.pl/

sarlight
Plankton

Post autor: sarlight »

bard.pl

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Stanowczo http://www.bard.pl. W porównaniu z innymi sklepami mają naprawdę niskie ceny (ale jest kilka przesadzonych cen, np Anvil of Doom krasi) a przesyłka to jakieś 8,5zł - 10zł.

Awatar użytkownika
Mikizz
Wałkarz

Post autor: Mikizz »

Zgadzam się z KaRcio_we sfan.pl to bardzo dobry sklep internetowy dla Hobbystów . Wszystkie swoje figurki zamawiałem właśnie tam i nigdy nawet nie musiałem się z nimi kontaktować bo Emaile informujące dochodziły na skrzynkę bardzo sprawnie np < o tym że brakuje im towaru na stanie i zostanie on wysłany do mnie 10 > . Polecam

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Ja od siebie mogę dodać, sklep http://www.sfan.pl całkiem dobry sklep, miła obsługa, łatwy kontakt (chociażby przez GG) do tego czasem można trafić na promocje takie, że pół boxu wychodzi za free Gorąco polecam ;D
Sześć tygodni czekałem na matę od nich, po czym jak zadzwoniłem to usłyszałem, że nie ma i nie będzie. :?
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Co sądzicie o BitsPudło.com? Mają bardzo ciekawą ofertę, ale koledzy byli raczej niezadowoleni z kontaktów z nimi, szczególnie z obsługą klienta. Wiecie może, jaki jest realny czas realizacji zamówienia u nich, bo nie chciałbym czekać tygodniami na parę magnesów.

Awatar użytkownika
Grafik

Panowie rzeczy z www.mojehobby.pl przyszły bardzo szybko, bez problemowo, także mogę sklep polecić.

@Kamil.Sz jeżeli chcesz kupić magnesy to polecam sklep www.magnesy.eu co prawda muisz zrobic zamówienie za 36 zł minimum, ale organizacja pracy świetna, szybko mi wysłali towar, a magnesów mam sporo za taką kwotę, także całą armię obkleisz.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kamil.Sz pisze:Co sądzicie o BitsPudło.com? Mają bardzo ciekawą ofertę, ale koledzy byli raczej niezadowoleni z kontaktów z nimi, szczególnie z obsługą klienta. Wiecie może, jaki jest realny czas realizacji zamówienia u nich, bo nie chciałbym czekać tygodniami na parę magnesów.
Czasem dawaliśmy ciała z odpowiadaniem na maila i tym samym kontaktami z klientem, racja.

Od początku stycznia'09 wysyłamy zamówienia regularnie i solidnie (chociaż czasem są jazdy w kupieniu P3 od dystrybutora), ale przyznam bez bicia że wcześniej faktycznie było bardzo różnie z tą terminowością.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Kamil.Sz
ja polecam raczej tę stronę:
http://www.magnesy.tanio.net/

Dużo szybciej i taniej. Ja i moi znajomi bardzo się zraziliśmy do bitspudło. Zresztą, jeśli chcesz wyrobić sobie własne zdanie do wyślij pytanie do bitspudła drogą oficjalną (podaną na stronie www) i zobacz, ile będziesz musiał czekać na odpowiedź.

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Dałem szansę ludziom z bitspudła. Mam nadzieję, że nie zawiodą. Napiszę, kiedy dojdzie przesyłka.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Kamil, minely ponad dwa tygodnie, nic nie piszesz... Doszla przesyłka???

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Mam pytanie odnośnie różnic cenowych pomiędzy ofertami na stronie a w fizycznym sklepie. Batalion na stronie 220, w sklepie - 300. Hammersi - 55, w sklepie 88. Przesyłka 10zł. Rozumiem, ale żeby nawet na kurierze wychodziło taniej za jedną sztukę? Chciałem sprawić sobie hammersów, wychodziło mi na stronie ok 240zł. Nie chciałem zamawiać, bo często przechodzę obok sklepu. Proszę o produkt - 370zł. Ja dziękuję, rozumiem, że krysys, trzeba zarabiać itp. ale proszę, bez przesady...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

tomasso pisze:Mam pytanie odnośnie różnic cenowych pomiędzy ofertami na stronie a w fizycznym sklepie. Batalion na stronie 220, w sklepie - 300. Hammersi - 55, w sklepie 88. Przesyłka 10zł. Rozumiem, ale żeby nawet na kurierze wychodziło taniej za jedną sztukę? Chciałem sprawić sobie hammersów, wychodziło mi na stronie ok 240zł. Nie chciałem zamawiać, bo często przechodzę obok sklepu. Proszę o produkt - 370zł. Ja dziękuję, rozumiem, że krysys, trzeba zarabiać itp. ale proszę, bez przesady...

zależy jaki też sklep niektóre stacjonarne mają przebitkę do 10 zł (aby zarobić , na opłaty itd) a niektóre jak w twoim przypadku 80 zł cóż rynek ^^

ODPOWIEDZ