Chaos Dwarfs Alternative Army List

Chaos Dwarfs

Moderator: esgaroth

Zablokowany
Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

jesli chcesz zeby nie mogli dowodzic armia to daj im poprostu zasade ze zaden z nich nie moze byc generalem i bedzie dobrze, a lord byczek byl naprawde fajna opcja ;]

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Spoko, ja tylko powiedzialem co ja o tym mysle. Moim zdaniem najlepiej by bylo, jakby calym tematem zajela sie LS, a nie gracze ChD, bo wychodza nierealne pomysly wtedy zazwyczaj - jak to zwykle zreszta bywa w tego typu tematach. List wyslalem do Barba, czekam na jakas odpowiedz, a potem moge ewentualnie adaptowac pomysly, zmieniac itd.

I na marginesie jeszcze raz: jesli mialby byc bsb lub lord bull centaur to 1/6 itemow idzie do kosza, bo sa niezbalansowane.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Bull centaury to mutanci wykorzystywani jako gwardia świątynna, imo może nie być ich herosów w liście, lub jak DawiZharr (tak jak alterzy u WE nie mogą dowodzić). Zdecydowanie dodać jakiegoś sejwa bykom można ich wtedy podrożyć - i tak będę na nich grał :)

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

jesli byki beda w specialach/beda jakos ugrywalnione to ja tez - zwlaszcza ze mam 8 orginalnych byczkow GW(w tym niestety skonwertowany drugi sztandar jako bsb ;P) ;]

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

To prawda, ze obecnie mozna zlozyc tankera z wardem na 4+, odbijaniem atakow, 2+AS, ale jakie sa jego faktyczne zastosowania bojowe? Dla mnie duzo grozniejszy jest ciemny elf z regenka i pendantem
Jak to jakie? Przeciwnicy zabijają się sami. Co prawda krasnal będzie wolniejszy i będzie mógł stac tylko w klocku, ale jest tak samo nie do wyjęcia, jak lord DE. Jeśli mam być szczery, to w starciu z bloodthirsterem czy stardragonem wolałbym mieć warda i odbijanie ataków, niż pendanta i regenkę. Ale w sumie masz rację - chłop nie jest groźny, bo wystarczy go nie zaszarżować. A krasnale same złapać przeciwnika raczej nie potrafią.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Jankiel pisze:A krasnale same złapać przeciwnika raczej nie potrafią.
chyba, że na kowadle xP ale to nie te krasnale

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Co do kolosa, na potrzeby gry z bratem kompilacja ( z racji tego , że nie ma na razie ścisle spójnej koncepcji na forum)wygląda następująco: staty gigsona, armor save 2+, zionięcie ogniem s3, zasady dem maszyny jak u helki (wordy, unbrejk etc.) (tak jak podawałem stronę wcześniej), traktowany jakby miał zawsze obsługę (z misfajra wbija sobie wounda zamiast zabijać załoganta), ataki - rzut artyleryjką, na misfajrze - tabelka helki (jak stronę wcześniej). Koszt wstępnie ustaliłem na 350 pts, co wy na to?/ Za tanio, za drogo??

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Zaproponowany przeze mnie kolos ma staty gigsona, 1+as, terror, stubborn, misfire dice atakow, na misfire rana, zioniecie s3, mr1 i 275 pts. Moim zdaniem taki jest i dobry i klimatyczny.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

W sumie tu się mogę zgodzić, ale zamiast stubborna dałbym jednak unbreakable, w końcu to ma być golem, maszyna (bezmyślna ?? ;) do zabijania, brejkująca się maszyna nie jest klimatyczna (vide steam tank, - tez jest unbreak, mimo że kontrolowany przez ludzi w środku) i 300 pts by wtedy wyniósł

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Wise choice my padawan.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

275 to kosztuje drzewo (tak porownawczo unktowo ;) )

co do unbreakabla za 25 pkt wiecej to chyba troche malo ;) jak na 6 wopuondowego monstera :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

wiesz, mógłby mieć zasadę konstruktu i powiedzmy sypać się na sposób giganta khemri (odpadła śrubka... :) 325 pts ??

Tak właściwie poza BC i Kolosem, oraz paroma itemkami dograna jest już większość AL... może by tak zamieścić wersję AL 1.0 ?? :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Unbreakable i 1+AS to przegięcie - nie wszystkie armie mają great cannoiny i klopy. Pomiędzy Unbreakable i stubborn na 10 ld w sumie nie ma różnicy, ale pomiędzy 2+AS a 1+ jest bardzo duża.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Jankiel pisze:Unbreakable i 1+AS to przegięcie - nie wszystkie armie mają great cannoiny i klopy. Pomiędzy Unbreakable i stubborn na 10 ld w sumie nie ma różnicy, ale pomiędzy 2+AS a 1+ jest bardzo duża.
jest zasadnicza roznica. czyzbym byl jedynym graczem ktoremu w 1 ture zwiala parka gigantow. pomimo bsb? :oops:

ale faktycznie z 1+AS i takimi statsami bylby zdejmowalny gl przez maszyny z noas.
zamiast stubborna dałbym jednak unbreakable, w końcu to ma być golem, maszyna
ach te inteligentne undeady :roll:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Może mieć unbreak i 2 + save, ale stubborn w maszynie to bezsens (w końcu tank tez jest unbreak), poza tym to nie ST, który ma 10 woundów i 6 T, ten miaby tylko 6 W i 5 T więc armor save 1+ zwiększlyby jego przeżywalność (cenowo st za 300 pts jest nawet od tej wersji kolosa z 1+ sejwa o wiele lepszy ).

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

W grze nie ma żadnej różnicy - trzeba liczyć na to, że wbije się 6 ran, a nie na to, że może przypadkiem obleje stubborn na 10.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Być może, ale w takim razie koszt tej maszyny powinien być niższy w stosunku do steam tanka ( trochę mniej niż 300 pts)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Drzewo tez jest stubborn zreszta, a nie wyobrazam sobie drzewca spieprzajacego przed goblinami, a na polu bitwy: prosze! Wlasciwie w kazdej bitwie.

Save 3+ tez bylby w sumie spoko - troche jak gigant khemri wtedy. I moim zdaniem to najlepsza opcja, bo ma oslone przed lekkim ostrzalem, a lordowie bija go juz w glebe.

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

stubborn na kolossusie wg mnie jest troche niezbyt... moze nawet sie sypac jak konstrukty khemri, ale powinien byc niebrejkowalny

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Powinien byc brejkowalny. Tak jak dajmy na to drzewiec. Nie powinien sie sypac jak konstrukty khemri. Stubborn na kolossusie wg mnie jak najbardziej...

Zablokowany