WoCH Sorcerers of Nurgle (Oba skończone)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Browar
Mudżahedin

WoCH Sorcerers of Nurgle (Oba skończone)

Post autor: Browar »

1st Sorcerer "Rot, Glorious Rot" czyli jak by to wyglądało na modelu podstawka miej więcej w tym klimacie sami oceńcie.
Obrazek
2nd Sorcerer Mały problem z wyborem głowy, jakieś sugestie (btw pamiętajcie ze to nurgle)?? I nie to nie jest lanca tylko staff ;p
Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 lut 2009, o 22:05 przez Browar, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

zrób bez głowy ; )

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

głowa z kapturem

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Dopiero na tych fotach widzę jak fajni są ci nowi chaosiarze ... :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Jasiuuu pisze:zrób bez głowy ; )
Zgadzam sie. Jedną już na klacie - pomaluj tą, która ma na napierśniku.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

albo zrób taki płomień, palący się na zielono imitujący ryj :P .
Obrazek

Awatar użytkownika
Dead_Guard
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dead_Guard »

zamiast głowy zielona ciecz wylewająca się ze zbroi

Awatar użytkownika
Browar
Mudżahedin

Death's Head wyrzucony z dłoni maga nurgla.
Nadal WIP ale coraz bliżej końca Jeszcze szmatkę nałożę mu na pół twarzy i będzie oki chyba. BTW właścicielowi nieprzypadły do gustu wasze ciekawe pomysły wiec miałem związane ręce ale dzięki za pomoc w wymyślaniu alternatywy na głowę.
Obiecuje ze jak skończę go Konvertowac dam lesze fotki.
Obrazek
Komentować proszę!

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Ale ta głowa z rękawa mu wylatuje, generalnie spoko .
Trochę ten ogon głowy jest tak niechlujnie zrobiony (chyba na kilka razy go robiłeś)
Sam nie długo będę coś takiego robił :wink:

Awatar użytkownika
KaRcio_we
Pseudoklimaciarz

Post autor: KaRcio_we »

Pomysł bardzo mi się podoba, za to wykonanie troszku mniej ;) Nie chodzi mi to o sprawy czysto techniczne, ale o to iż wylatuje z rękawa :/ IMHO lepiej byłoby z dłoni lub jakoś to sprytnie zamaskować ;)

Nie mniej jednak konwerska zaje...fajna ;)

Awatar użytkownika
Archaon
Mudżahedin

Post autor: Archaon »

Z tą szmatka na twarzy to ona jest słuszna ta koncepcja, tylko koniecznie zrób ją fakturowaną na płótno albo jakoś tak (byle obleśnie było). Mogłeś nieco staranniej wykonać „doklejane elementy”. Kulka na halabardzie jest nieco zdeformowana (chyba że tak miało być). Proponował bym, by „płomienie” za czaszką wchodziły bardziej na czoło i skronie i lepiej by jednak wyglądało gdyby wylatywała z dłoni. Teraz to bardziej wygląda jak wyciąganie „asa” z rękawa.

Dożuć jeszcze gdzieś jakąś muchę i więcej symboli nurgla.

Ogólnie wygląda bardzo fajnie. Ciekawy jestem efektu końcowego.
Fear me mortals, for I am the Anointed...

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Daje radę, no i wygląda również na silnego wojownika bo taki w zasadzie jest (o czy przekonaliśmy się w ostatniej rozgrywce) :)

Jak zobacze na zywo to pogłębie moja ocene :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Ekstra konwersje, super!
Obrazek

Awatar użytkownika
Browar
Mudżahedin

Skończyłem już dawno temu ale dopiero teraz miałem czas żeby fotki zrobić. Z tym Deaths Headem to było tak na szybko i mieliście takie samo zdanie jak ja czyli "As z rękawa" etc w ogóle nie wyglądało jak wyrzucona zaklęta czaszka. Wiec wpadłem na genialny pomysł imo na doczepienie czaszki do rogu myślę ze wygląda dobrze. Generalnie nie jestem zadowolony ze szmatki na twarzy bardziej mi się podobał be niczego no ale właściciel jest zadowolony. Pokierowałem się waszą podpowiedzią i dołożyłem parę znaków Nurgla. Malowanie to już nie moja działka tylko Melera wiec nie liczcie na mnie. ;p Na koniec pytanie. Jak się wam podoba??

Obrazek

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

wg mnie skonczony to pomalowany ]:-> no niewazne
konwersje spoko ale czekam na efekt koncowy
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
kenny

Post autor: kenny »

Czy one nie powinny być na 50x50 ? Bo to są Demonic Mount ? Czy zwykłe Steed? :D

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

za konwersję uważam coś więcej niż doklejenia paru placków bez skłądu i ładu jakiejś flegmy na plecach i czaszki która sztucznie się pali hmmm ale skoro właścicielowi sie podoba co za tym idzie zapłacił ci za "konwersję" to chyba ok

jedyne co do mnie przemawia to fajne ustawienie modelu oraz podstawka (choć wszystko można zniszczyć malowaniem) to czekam na efekt końcowy

uuu aaaa auć .. aż oczy bolą tak się musiałem wpatrywać co jest skonwertowane bo wygląda jak by nic nie było :)
a sorki ta chusta na pół głowy na której jeszcze twoje odciski widać.. tak to się rzuca w oczy

Fallan

Post autor: Fallan »

Wg. mnie konwersja to zmiana figurki tak, żeby dobrze się prezentowała, a co za tym idzie, zmiany nie muszą być jakieś kosmiczne. A wręcz przeciwnie, czasem dodanie zaledwie paru drobnych elementów daje lepszy efekt, niż zmienianie figsy nie do poznania.

A same figurki bardzo mi się podobają. Fajnie się prezentuje ta czaszka, choć nie wiem jak jest na żywca. Chciałbym ujrzeć jeszcze malowanie, ale jak wspomniałeś, to już nie twoja działka :wink: .

Awatar użytkownika
Browar
Mudżahedin

VegaMStudio- To nie są moje odciski tyko tekstura szmatki pewnie rozmiar foto cie zmylił :P a czaszka się nie pali tylko to są macki odpowiadające klimatowi nurgla. Konwersja to wszystko to co jest dołożone do modelu w niestandardowy sposób zmieniając jego charakter np z Chaos Knighta na Chaos Sorcerera , Nie znasz tej figurki ?? A skonwertowanych jest tu dość sporo rzeczy zapoznaj się z figurkami warhammera to nie będziesz miał problemu z odnajdywaniem konversji. Brak jakichkolwiek mas modelarskich nie znaczy ze figurka nie jest z konvertowana lecz Masy polepszają jakos konversji

Kenny- To jest Steed bo to przecież zwykły Sorc jest.

Fallan- Może kiedyś na jakimś turnieju będziesz miał okazje ale powiem ci że deaths head wygląda bardzo dynamicznie co nadaje życia tej figurce. Był to ciężki orzech do zgryzienia żeby nadać mu ten WYSIWYG i doczepić ten throw weapon ale dzięki temu efektowi to kumple już nigdy nie zapomina ze ma ten item w rozpie i zawsze go używa ;p

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

VegaMStudio pisze:za konwersję uważam coś więcej niż doklejenia paru placków bez skłądu i ładu jakiejś flegmy na plecach i czaszki która sztucznie się pali hmmm ale skoro właścicielowi sie podoba co za tym idzie zapłacił ci za "konwersję" to chyba ok

jedyne co do mnie przemawia to fajne ustawienie modelu oraz podstawka (choć wszystko można zniszczyć malowaniem) to czekam na efekt końcowy

uuu aaaa auć .. aż oczy bolą tak się musiałem wpatrywać co jest skonwertowane bo wygląda jak by nic nie było :)
a sorki ta chusta na pół głowy na której jeszcze twoje odciski widać.. tak to się rzuca w oczy

Vega , zeby zaraz ktos nie skomentowal w ten sposob Twoich "konwersji" . Nie podoba mi sie Twoj styl komentowania , jesli masz tak komentowac to lepiej nic nie pisz.

Do autora prac , w regulaminie Galerii jest cos napisane o zdjeciach oraz tym , aby nie rozjezdzaly one tematu. Zmien to prosze albo bede zmuszony zamknac temat.

P.S. Mi konwersje sie podobaja...

ODPOWIEDZ