to wynika ztego ze ten book byl pisany w czasach 6 ed, kiedy to oddzialy w walce panikowaly normalnie.MarsnTwix pisze:Mam pytanie o zasadę Life Is Cheap.
W kodeksie Tomb Sfinksów jest opisana chyba jakaś tam katapulta, która może w pewnych rzadkich okolicznościach strzelić w jednostki w walce wręcz i jest tam podane, że jeśli przeciwnik straci podczas tego ostrzału 25% modeli to robi test paniki i w tych okolicznościach działa on tak samo jak break test. Więc dlaczego przy jednej z najczęściej wykorzystywanych zasad Skavenów nie pisze o testach paniki NIC? Jak to się interpretuje na turniejach? Ze strzałów do walki wręcz są testy paniki? Może uściślenia mówią coś na ten temat?
Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
bo jest zapisek, że wszystkie niemagiczne strzały, bez BS strzelają na 4+... Myślałem, że tylko na machiny działaGobos pisze:Morrok, na jakiej podstawie twierdzisz ze sztormowa nie blokuje strzelania drzewa i banszy?
Me bad, masz rację
- White Lion
- Kretozord
Mam pytanie:
Strzelam z latarki w lorda na smoku (ew. bohatera na rydwanie, corpse carcie czy innym sprzęcie)
W co trafiam ?
Losuję 1-4 w wierzchowca 5-6 w bohatera?
Tak manipuliję linią strzału żeby choć nogę trafiło jeźdźca i trafiam obydwu?
Strzelam z latarki w lorda na smoku (ew. bohatera na rydwanie, corpse carcie czy innym sprzęcie)
W co trafiam ?
Losuję 1-4 w wierzchowca 5-6 w bohatera?
Tak manipuliję linią strzału żeby choć nogę trafiło jeźdźca i trafiam obydwu?
- Bananovitch
- Chuck Norris
Wracając jeszcze do tematu stormbannera
Co do drzewka-zgoda. Ale zgodnie z PKZtem krzyk banshee nie jest missile fire, więc stormbanner na niego nie działa.Dwa. Stormbanner blokuje atak korzeniami treemana? A krzyk banshee?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- Shas o' Kais
- Pseudoklimaciarz
Mam dwa pytanka:
1) Czy jak elektryk strzela ze swojego czaru to przeciwnik robi save na 5+ bo ten czar ma sile 5 czy takiego save jakiego ma w statystykach??
2)Czy jak elektryk strzela do klocka do rzucam tylkoma koscmi ile jest zolnierzy w klocku??
1) Czy jak elektryk strzela ze swojego czaru to przeciwnik robi save na 5+ bo ten czar ma sile 5 czy takiego save jakiego ma w statystykach??
2)Czy jak elektryk strzela do klocka do rzucam tylkoma koscmi ile jest zolnierzy w klocku??
- Bananovitch
- Chuck Norris
1. Przeciwnik ma sejwa zmodyfikowanego o siłę (w przypadku S5 o 2). Ergo-jeżei ma sv 5+ to nie ma go wcale.
2. a skąd ten pomysł? Rzucasz normalnie k6/2k6, zależnie od wybranej wersji czaru (rozumiem że chodzi o warp lightning).
2. a skąd ten pomysł? Rzucasz normalnie k6/2k6, zależnie od wybranej wersji czaru (rozumiem że chodzi o warp lightning).
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- Shas o' Kais
- Pseudoklimaciarz
OK dzieki za odpowiedz do 2, ale odpowiedzi 1 troche nei zrozumialem.Bananovitch pisze:1. Przeciwnik ma sejwa zmodyfikowanego o siłę (w przypadku S5 o 2). Ergo-jeżei ma sv 5+ to nie ma go wcale.
Czyli jezeli ja strzelam tym czarem z siła 5 a przeciwnik ma save 3 to wtedy jakiego save musi rzycac??
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Shas o' Kais
- Pseudoklimaciarz
OK dzieki:) Niestety go nie posiadam
A czy warlock ma save sam z siebie jakiegos?? Bo dzis gralem i mi koles powiedzial ze on nie ma i schodzi od najmniejszego strzalu.
A czy warlock ma save sam z siebie jakiegos?? Bo dzis gralem i mi koles powiedzial ze on nie ma i schodzi od najmniejszego strzalu.