Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
- swieta_barbara
- habydysz
Zaraz, ale ja też gram z kumplami w siódmą edycję. Mam najnowszego rulebooka (zrobionego jeszcze chyba za szóstej edycji, tego z tym szczurkiem stojącym na kupie szczurków na okładce) i tam jest właśnie podana taka zasada ratling gunów. Mówi, że nie można namierzyć ich strzelaniem ani magią jeśli są do 3" od klocka piechoty... Czyżbym źle zinterpretował?Niestety gram z kumplami w 7 edycje, i w niej ratlingi schodzą szybciutko... co prawda spisują się jak fire magnet. Więc z radością powitałbym takie zmiany, jak opisane na border princes - tym bardziej, ze daja one większe mozliwości taktyczne.
Tylko gracze mogliby poczuć się zawiedzeni. Dodatkowy punkt do rozstrzygnięcia walki każdy głupi mógłby wymyślić. To byłoby totalne pójście na łatwiznę gorsze od zasad Eye of the Gods albo Will of Chaos WoC.A co do +2 za outnumber - większość armi 7 ed ma przegieta zasaade specjalna: detachementy do imperium, always strike first do HE, eternal hatered i druchii sorcery do DE, niebreakowalność do VP i DC, coldblooded do lizardmenow, will of chaos dl WC. Pod tym względem skaveni nie wybijaliby sie ponad przecietność.
Zgadzam się z Raksem. Skaveni zawsze mieli "tradycję" fajnych, oryginalnych zasad i GW powinien ją kontynuować. Ktoś kiedyś podawał przykłady możliwych nowych przegiętych zasad dla armii Skavenów. Jedna mi się bardzo spodobała:nie licząc tego, że skaveni już mogą strzelać do walki, a bohaterowie dowodzić z tyłów, i jeszcze wszystko ma +1 do ucieczki... Wink
mam tylko nadzieję, że te zasady nie znikną z nowym bookiem bo wg mnie idealnie oddają klimat tej armii.
Co do +2 za przewagę... dosyć prawdopodobne jednak, mam tylko nadzieję, że nie będzie to kosztem którejś z powyższych zasad.
Rats Are Quick - wszystkie jednostki skavenów posiadające tą zasadę wyznaczają zasięg szarży i marszu mnożąc szybkość swojego ruchu razy trzy, a nie razy dwa jak pozostałe jednostki. Tak więc na przykład Klanbracia maszerują dzięki niej na 15", Nightrunnerzy 18" itd.
To byłoby dopiero przegięcie i to takie klimatyczne, że gdyby ktoś podczas gry powiedział "Chwała Rogatemu Szczurowi" to dostałbym zawału z przejęcia. Bo w końcu jaka armia ma mieć trzydziestoosobowe kloce biegające na 15 cali jeśli nie Skaveni?
A w momencie, gdy będzie się pojawiał, gracz skavenów będzie musiał krzyknąć "BANZAIIIII!!!!1111" i zrobić wyraz twarzy wkurzonego japońca ze śmiercią w oczachA co myslicie o skavie kamikadze chowanego w slavach? cos podobnego do assasina (asf, i wybucha wzronikiem, niczym miotacz ognia) Very Happy "Wielki szczur byc wielki!!!" BOOOOOOOOOOM oczywiscie wybuch jest losowy ;]
Tam nie jest napisane że nie mozna. Jest napisane ze traktuje się go jak bohatera na piechote. Tylko że w 6ed była zasada proxymity, a w 7ed jej nie ma.MarsnTwix pisze:Zaraz, ale ja też gram z kumplami w siódmą edycję. Mam najnowszego rulebooka (zrobionego jeszcze chyba za szóstej edycji, tego z tym szczurkiem stojącym na kupie szczurków na okładce) i tam jest właśnie podana taka zasada ratling gunów. Mówi, że nie można namierzyć ich strzelaniem ani magią jeśli są do 3" od klocka piechoty... Czyżbym źle zinterpretował?
Jakieś info ze Słowackiego forum: http://www.wargaming.sk/modules/newbb/v ... 6&forum=10
Ostatnio zmieniony 18 lut 2009, o 12:51 przez Voodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
W 7 edycji przycięto zasadę Proximity. Posprawdzaj sobie. Weapon Team nie ma już tak lekkiego życia.MarsnTwix pisze:Zaraz, ale ja też gram z kumplami w siódmą edycję. Mam najnowszego rulebooka (zrobionego jeszcze chyba za szóstej edycji, tego z tym szczurkiem stojącym na kupie szczurków na okładce) i tam jest właśnie podana taka zasada ratling gunów. Mówi, że nie można namierzyć ich strzelaniem ani magią jeśli są do 3" od klocka piechoty... Czyżbym źle zinterpretował?
proponuje moze od razu bonus do kazdej statystyki za ilosc posiadanych rankow (nie rank bonusu) do max 10 za statystyke...Rats Are Quick - wszystkie jednostki skavenów posiadające tą zasadę wyznaczają zasięg szarży i marszu mnożąc szybkość swojego ruchu razy trzy, a nie razy dwa jak pozostałe jednostki. Tak więc na przykład Klanbracia maszerują dzięki niej na 15", Nightrunnerzy 18" itd.
lame u to, ze wroci kolowrotek i verminlord obstawialbym w ciemno ;] jedyne czego bym nie byl pewien z jednostek ze starych edycji, ktore maja wracac to bombard a ze skavov nie jestem pewien jezzaili z d3 woundamiNo kurde, mam nadzieje, ze Vermin Lorda to w nowych szczurach nie bedzie, bo sie zalozylem o to z Fischerem o krate browcow.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Hmmm.. ciekawe na ile się to potwierdzi. Katarynka z S5? Git Rat Ogry z S6? W końcu coś może podziałąją. Wykopujący się szczuras? Hmmm..., no to już letka przesada-zobaczymy czy będzie warty wystawiania Ogólnie wygląda siJakieś info ze Słowackiego forum: http://www.wargaming.sk/modules/newbb/v ... 6&forum=10
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Dokładnie, było już sporo czasu temu na różnych forach.hypnotic pisze:Tak już kiedyś była mowa o tych "plotkach", generalnie można przeczytać jeśli ktoś chce się pośmiać.
Obiecałem, ze jeśli to wejdzie to zjem moją rozpiskę skavenów. Jasif mnie przebił, bo obiecał że kupi ode mnie i zje doomwheela. Jak czytam te plotki, to jestem przekonany, że obaj bardzo mało ryzykujemy.
Jak dla mnie na razie cieżko spekulować ale kretozord bedzie, tylko pytanie jaką formę przybierze. Mozę to bedzie taka rodnia szurowa jak jest narysowana w booko. Mało to trochę wiec będzie kosztować 10 pkt i co turę na 4+ bedzie z tego wychodził 1 giant rat
Tylko mam nadzieję zę szczury dalej beda miały klimat i turbo losowosć bo to w tej armii najlepsze. Jak zrobią z tego armie taką ze biegną klocki ITP z +7Cr i kto wie jeszcze czym to po prostu dramat.
JAk dla mnie co do ploty że za outnumber jest +2cr, to jak najbardziej mozliwe tylko że wtedy musieli by pociąć staty szurasów albo zastąpić zasadę z rank bonusem do ld. Wtedy np jakby mieli 6ld to poza zasiegiem gienia nie byliby tacy imba.
Tylko mam nadzieję zę szczury dalej beda miały klimat i turbo losowosć bo to w tej armii najlepsze. Jak zrobią z tego armie taką ze biegną klocki ITP z +7Cr i kto wie jeszcze czym to po prostu dramat.
JAk dla mnie co do ploty że za outnumber jest +2cr, to jak najbardziej mozliwe tylko że wtedy musieli by pociąć staty szurasów albo zastąpić zasadę z rank bonusem do ld. Wtedy np jakby mieli 6ld to poza zasiegiem gienia nie byliby tacy imba.
Było, bo sam to pisałem Ale rank bonus do S,A i Armor save mógłby byćShino pisze:proponuje moze od razu bonus do kazdej statystyki za ilosc posiadanych rankow (nie rank bonusu) do max 10 za statystyke...Rats Are Quick - wszystkie jednostki skavenów posiadające tą zasadę wyznaczają zasięg szarży i marszu mnożąc szybkość swojego ruchu razy trzy, a nie razy dwa jak pozostałe jednostki. Tak więc na przykład Klanbracia maszerują dzięki niej na 15", Nightrunnerzy 18" itd.
http://www.warseer.com/forums/attachmen ... 1235140294
Nie wiadomo czy to skaveńskie.... ale po wyglądzie
Nie wiadomo czy to skaveńskie.... ale po wyglądzie
- Bananovitch
- Chuck Norris
Czyżby to miał być kretozord?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Shakin' Dudi
- Masakrator
nie, nie wydadzą tej figury jestem pewien ze GW nie da na to zgody (tak jak na tamtego pieknego smoka)
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
jeśli to coś miałoby wyjść w nowych skavenach, to napewno tego nie kupie. paskudne moim zdaniem
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..