Mata Trawiasta
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Mata Trawiasta
Chce sobie kupic mate na stol.
Jakiej firmy polecacie? Najwazniejsze zeby byla trwala i sie nie wycierala.
Widzialem rozne na www sklepow modelarskich no i chyba jest tez mata GW...
Jakiej firmy polecacie? Najwazniejsze zeby byla trwala i sie nie wycierala.
Widzialem rozne na www sklepow modelarskich no i chyba jest tez mata GW...
Mam matę GW - co prawda z czasem się wyciera, ale ogólnie jestem z niej zadowolony. Mam ją kilka ładnych lat, a trawka jest co najwyżej przerzedzona, co nawet nie wygląda źle
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
-
- Chuck Norris
Najlepszymi matami moim zdaniem są od modeli pociągów maja najkrótsze włosie i nie sypią się w ogóle.
2 sprawa to na czym jest ta mata jak na kartonowym podkładzie to nie kupuj
ogólnie polecam krótkie włosie na macie to unikniesz przewracania sie lekkich modeli pod wpływem nierównej powierzchni.
2 sprawa to na czym jest ta mata jak na kartonowym podkładzie to nie kupuj
ogólnie polecam krótkie włosie na macie to unikniesz przewracania sie lekkich modeli pod wpływem nierównej powierzchni.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
JA posiadam matę GW i jest to jak dla mnie wydatek wart każdych pieniedzy jeżeli chodzi o funkcjonalność. Oczywiscie ta mata z czasem sie troche wycierać bezie ale ja myślę ze np raz na 5 lat to nie taki duży wydatek
Odświeżę temat, bo sam szykuję się do zakupu maty. Mam zamiar przechowywać ja w formie rolki i rozwijać na skladanym stole przed bitwą. Pytanie brzmi: czy mata Citadel nie jest do tego zbyt delikatna/ nie porwie się? Pytanie drugie: czy po rozłożeniu będzie równiutko leżeć na stole, czy też końcówki będą się zawijały i trzeba czymś dociążać? A jeśli polecacie inne maty, to gdzie je można kupić (rozmiar 4 na 6 stóp)?
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
moja leży w pudełku z którym przyszła, kupiłem 2 lata temu, używaną i chłopak ją wcześniej tez używał do LotR.
Korzystam... raz na miesiąc/2 miesiące. Leży sobie złożona w kostkę. Fakt, że jak wyjmiesz to musi się uleżeć trochę ale ogólnie nic jej nie jest i nawet mrozy na balkonie wytrzymała te -20 z hakiem.
Jak wyciągam to rogów nic nie przykładam makietami czy coś. Ładnie leży i jest ok.
Jak w rolkę będziesz zwijać to może rzeczywiście i się odkształci bardziej. Ona ma przecież 1.2m szerokości ładną rolkę chcesz zrobić ale da radę.
Do spółki z wiertarką ręczną GW to najlepsze moim zdaniem akcesorium do gier bitewnych od misiów z Nottingham
Mata GW 70 PLN, radość z gry na ładnym stole przez kilka lat bezcenne. Za inne rzeczy zapłacisz kartą master card.
Pzdr
Korzystam... raz na miesiąc/2 miesiące. Leży sobie złożona w kostkę. Fakt, że jak wyjmiesz to musi się uleżeć trochę ale ogólnie nic jej nie jest i nawet mrozy na balkonie wytrzymała te -20 z hakiem.
Jak wyciągam to rogów nic nie przykładam makietami czy coś. Ładnie leży i jest ok.
Jak w rolkę będziesz zwijać to może rzeczywiście i się odkształci bardziej. Ona ma przecież 1.2m szerokości ładną rolkę chcesz zrobić ale da radę.
Do spółki z wiertarką ręczną GW to najlepsze moim zdaniem akcesorium do gier bitewnych od misiów z Nottingham
Mata GW 70 PLN, radość z gry na ładnym stole przez kilka lat bezcenne. Za inne rzeczy zapłacisz kartą master card.
Pzdr
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Mata rozwijana GW: PLUS JEDEN. Mam taką, nie narzekam, nic się jej nie ima, wystarczy tylko szanować ją, żeby się nie wystrzępiła. Słyszałem również o bardziej wytrzymałej wersji na materiale. Nie zwija jej się w rulon, tylko składa w kostkę. Jest oczywiście jeszcze taki wynalazek jak gaming board, czy jakoś tak, ale kto by sobie zawracał tym głowę...
Ale dlaczego, ja sobie bardzo chwalę.... Wykonanie fajne, trochę podmalować, trochę trawki i wygląda świetnie, figurki nie spadają, trzyma się ze sobą ładnie, można złożyć i trzymać np. na szafie..Klafuti pisze:Jest oczywiście jeszcze taki wynalazek jak gaming board, czy jakoś tak, ale kto by sobie zawracał tym głowę...
A dwie złożone w ten sposób maty mają wymiar 1x1,5m, czyli też niewymiarowo.Ignis pisze:czyli właśnie potwierdzasz, że nie jest wymiarowa i że trzeba przynajmniej dwie kupić, tak jak pisałamKniapa pisze:Nie, Fallerowa jest wymiarowa, sam mam pole z dwóch mat po 1m na 75 cm.
Następne pytanie: kupiłem już sobie matę GW i pole bitwy wygląda 100%lepiej, ale jest jeden zgrzyt: mata była złożona w pudełku i pozostały na niej ślady zagięć. Jak ją wyprostować (myślę, że prasowanie odpada)?
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
weź kogoś do pomocy i ją rozciągnij, tylko delikatnie, żeby jej nie porwać. Mam mate gw na tkaninie i jest zajebi.sta. Trzyma się blatu, nie ma zagięć. Warta tych 80-100zł.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jakie w końcu wymiary ma mata GW? 48x72''? Jest na tkaninie czy na papierze?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Thx, Rakso, to w takim razie czy ktoś ma PEWNY adres sklepu, w którym NOWĄ matę GW można dostać .