Play Mini of the Month 20 - Luty

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Zablokowany
Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Play Mini of the Month 20 - Luty

Post autor: Fanatyk »

Nadszedł 1 luty.

A to oznacza że mamy nowy temat na luty!
Fanatyk pisze:PlayMini Of The Month. Część
Dwudziesta Jazdaaaa!
W tym miesiącu tematem jest...jednostka core!
Wstęp możnaby sobie darować, ale dla świeżych w temacie zacytuję posta z poprzedniego PMoTM:

Regulamin dokładnie jak wcześniej: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=3088
Przypominam: w konkursie chodzi o zrobienie figurki do swojej armii. Proszę nie zgłaszać prac przeznaczonych na sprzedaż. Nie istnieją sensowne sposoby na twarde niedopuszczenie prac komercyjnych, więc odwołać się trzeba do zdrowego rozsądku i przyzwoitości uczestników.
Ewentualnie - można zamieścić pracę komercyjną do PMoTM w charakterze uznaniowym (z klauzulą, że figurka jest na sprzedaż), tj. figurującą w galerii z danego miesiąca, ale niepodlegającą głosowaniu.

Pamiętajcie - to zabawa hobbystów, której celem jest zrobienie czegoś dla siebie. A nie wygrzew profesjonalistów :)

W miesiącu lutym, naszym tematem będą jednostki core. Zasady są proste - każda jednostka która zajmuje core jest dozwolona. Znaczy, nie dodatki - jak np. ratlingi - ale regimenty, maszyny, cokolwiek na core.

Proszę się skupić na motywie przewodnim - w ocenach też będzie brana nie tylko jakość wykonania, ale zgodność z tematem.

Uściślenia/wyjątki:
Jednostka musi być legalnie wystawialna.

Co do mordheima - sorry - nie ma bata, nie da rady was wrzucić.

Jak zwykle: proszę, żeby tematy ze zdjęciami prac do tego PMoTM zawierały w nazwie tematu "PMoTM 20". Będzie łatwiej je potem pozbierać.

Każda praca ma mieć fotografię reprezentacyjną którą można dać na konkurs. Ciąg fotografii nie będzie uznawany. Jest to związane z grą fair i logiką konkursu.

Jakiekolwiek pytania proszę kierować do tego tematu. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej, zazwyczaj najdalej w ciągu jednego dnia. Jakbym nie odpowiadał, mój mejl i gg są w profilu.

Prosiłbym o nie naginanie tematu - core to core i bez przeginek. A czy przejdzie Slann albo różowy słoń w lateksie - nie. Jak zajmuje core to przechodzi. A i jeszcze jedno - jednostka ma zajmować core według podręcznika GW, nie według jakiś house rules albo zasad turniejowych.
Let t'fun begin!!!! :twisted:
Ostatnio zmieniony 7 mar 2009, o 13:10 przez Fanatyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Przepraszam, zagapiłem się i skasowałem temat.

Odnośnie ostatniej dyskusji, tak Warmachine jest dopuszczone.

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

A co z jednostkami typu warhounds of chaos, które nie zajmują slotu core, a w booku są razem z innymi corami.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

pewnie znowu sie nie wyrobie z robieniem wszystkiego lecz pytankow. jednostki jak eternale i charioty (core jesli costam costam w wypadku tk jesli king jest generalem) biora udzial w potmie?

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Klops pisze:A co z jednostkami typu warhounds of chaos, które nie zajmują slotu core, a w booku są razem z innymi corami.
Tak
Shino pisze:pewnie znowu sie nie wyrobie z robieniem wszystkiego lecz pytankow. jednostki jak eternale i charioty (core jesli costam costam w wypadku tk jesli king jest generalem) biora udzial w potmie?
Jeżeli może być używane jako core, niech będzie.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

widze coraz bardziej liberalne podejście u Fanatyka, ale to chyba dobrze ;) heh... ciekaw jestem czy się wyrobie z moim oddziałem przez tą sesje :/
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

widze coraz bardziej liberalne podejście u Fanatyka, ale to chyba dobrze
=D> jeszcze trochę i zasłuży na wódkę :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Eerion
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Eerion »

Mam też pytanie. Czy starczy, że zrobię jeden model core, czy musi byc cały oddział?
Nie wiem czy wezmę udział, bo noob ze mnie w malarstwie nieprzeciętny, i 2 lewe nadgarstki, ale chyba chodzi o fun, prawda? :P
A no i... Jednostkę (jeśli można 1), którą chciałbym malować mam z jedną warstwą czerwonego na to.
Nie będzie dyskwalifikacji za to? ^^'

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Musi być minimalna ilość modeli wymagana w danym oddziale.

Eerion
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Eerion »

okie.
No to odpada :P
Trudno, może kiedyś ;)

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

Fanatyk pisze:
Klops pisze:A co z jednostkami typu warhounds of chaos, które nie zajmują slotu core, a w booku są razem z innymi corami.
A jeśli z assasynem DE jest ta sama sytuacja, to można go dać jako pracę do CMoN?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

warhounds od chaos nie zajmują slota ale są osobną jednostką i nie potrzebują żadnej innej jednostki, żeby pojawic się na stole. Assasyn nie jest osobną jednostką a dodatkiem do jednostki (do pewnego momentu). Więc jakby był klocek włóczników z assasynem to ok, a jak sam assasyn to już nie bardzo. Takie jest moje zdanie przynajmniej.
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Bylo powiedziane ,ze ratling jako dodatek nie moze byc tak samo imho assasin :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Szczurek ma rację.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Nie śmiem popędzać, ale mamy marzec, a tu ani głosowania za luty, ani nowego tematu... nie jestem pewien zresztą czy byly podliczone wyniki styczniowe :P

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

nie wiem czy jest jeszcze ta tradycja no i nie śledziłem tematu z braku czasu ale mam propozycje tematów do armii.

jako że armia to nie tylko figurki to proponowałbym:

-filler do unitu, liczy sie nie tylko pomysł ale tez jak wygląda w unicie, czy współgra z unitem

-znaczniki- np tunelingi, skorpiony ale też mogłyby być zdobyte banery, znaczniki ilości W/DSów, tokenów. pojawiły się też w skepach znaczniki panik, terrorów, szarż itp. można coś takiego zrobić samemu.. znacznik niezdanej animozji, coś pod naszą armię.

-templatki- np do jakiegoś czaru jak jej używamy, jakiś wybuch, to nie musi być płaski wzornik a dodaje klimatu do armii;)

-diorama- np pod skirmish 'tray', podstawka pod całą armię, elementy terenu do naszej armii- np lasek który pasuje do naszych podstawek i klimatu, domek w naszych barwach, cmentarz pod jakieś vc... ale może to być również jakiś trudny teren/impossible czy cokolwiek innego co nam do armii pasuje.. jakbyśmy mieli stół do naszej armii i chcieli mieć teren w jej klimacie po prostu:) mógłby to być też cały zestaw terenów pod naszą armię.

tyle, może jakiś pożytek z tego będzie i komuś sie spodoba;]

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Mieliśmy 1 skończoną pracę na ten miesiąc. 1.

Zamykam temat i otwieram nowy o PMOTM.

Zablokowany